Hoe kom je in je kracht

Hoe kom je in je kracht? En kan je orde  op zaken brengen?

 

Vraag: Hoe kom je in je kracht en hoe breng je orde op zaken. Aan de hand van de gansmethode onderzoek ik deze vraag: Ganslegging van 15 april 2018 waar ik de volgende antwoorden vindt:

12: Uitnodiging: oordeel en veroordeel jezelf niet. Blog: innerlijke criticus

Door jezelf te veroordelen ontneem je je van je eigen kracht.

Je leert door ervaringen, door ervaringen ontdek je wat je leuk vindt, wat goed voor je is wat niet goed voor je is. Zonder die ervaringen kun je niet ontdekken. Net zoals een kind leert lopen door vallen en op te staan. Zonder vallen leert het niet te lopen. Zo leer je ook door je fouten te leven en je persoonlijke weg te vinden. Angst om fouten te maken kan je erg in de weg staan.

Juist door daar de oordelen en veroordelen vanaf te halen, kun je beter in contact komen met: wat voor jou de bedoeling is.

20: symbool: kraaiende haan Blog: relatie tussen behoefte en pijn

De haan laat je weten dat: Als je iets wil, zeg het dan. Laat het weten. Het is een manier om in je eigen kracht te komen.

Persoonlijk ben ik iemand die niet zo uitgesproken is over wat ik wil. Ik weet bijvoorbaat al wat anderen zullen zeggen of denken. En toch is het belangrijk om in ieder geval voor jezelf maar daarna ook aan de juiste mensen te laten weten wat je wil.

De woorden: Ik Wil hebben scheppingskracht

Wat je ook wil of verlangt: laat het horen – en laat het realiteit worden.

Als je iets niet wil. Bijv. dat een ander iets (aan jou) doet of niet doet wat jij niet fijn vindt zeg dan: Ik vind dit niet fijn. Daarmee geef je een grens aan die voor jou en de ander duidelijk is.

29. Vraag: kan je op je gevoel vertrouwen. Blog ben je een spons of vergiet?

Belangrijk is om het verschil te maken tussen emoties en gevoel. Emoties is datgene wat je beweegt; het is de bovenlaag. Je kunt het vergelijken als de golven op het water. Als er een boot voorbij komt, dan ontstaat er extra golfslag. Je emoties kunnen je soms verwarren, dat is je reactie op prikkels in en buiten je. Ze vertellen je hoe je reageert en waar je gevoelig voor bent.

Het gevoel is de onderstroom, dat zit veel dichter op je huid, dat gaat over hetgeen jou drijft. Probeer steeds in contact met die onderstroom te komen. Dat is wat je werkelijk drijft. Op dat gevoel kun je vertrouwen.

34. Uitnodiging: Teken een boom. Blog heb je tegenslag nodig?

Creativiteit is een belangrijk expressie middel om je eigen kracht te ontdekken. Creativiteit gaat niet alleen over tekenen, creativiteit is veel meer. Creativiteit gaat verder dan de oppervlakte. Onder die oppvervlakte is datgene vinden wat echt belangrijk voor je is. Het gaat erover dat je buiten de box kunt denken, dat je buiten denkkaders durft of kunt gaan. Vind je eigen creative manier en durf te experimenteren. Fouten maken mag, is zelfs een must om jouw expressie te vinden.

43. Symbool: onweer Blog: Wat is burn-out

Juist na heftige periodes in je leven sta je opnieuw voor de keuze: hoe wil je leven? Hoe wil je verder? Je mag opnieuw kiezen. Wat vraag het leven van je, wat wil je ziel?

Darvoor moet je onder de oppervlakte, contact maken met je eigen waarheid. Dat kan ongewoon of eng zijn. Maar in jezelf vind je de aanwijzingen. Daar ontdek je wat je achter je mag laten en wat je in jezelf mag ontwikkelen.

De heftige periodes laten je ook vaak zien dat wat voor jou niet meer werkt, waar je geen energie meer van krijgt. Dan is het tijd om het roer om te gooien. Je moet weer in contact met jezelf komen, om je eigen weg te vinden. Heftige periodes zoals burn-out, scheiding en confrontaties geven je het signaal en de mogelijkheid om je leven nu te veranderen.

50. Vraag: waarin heb jij je altijd aangepast? Blog: Cirkel van stress

Ik ben altijd dienstbaar geweest zowel zakelijk als privé. Met name privé ging dat vaker ten koste van mijzelf. Daardoor ben ik mijzelf meerdere keren kwijtgeraakt. Door mijn ervaringen tot nu toe heb ik veel geleerd. Het was zoals het was, maar het mag nu anders. Het roer mag en moet om.

Ik hoef de ander niet meer voorop te stellen. Ik mag in mijn eigen kracht gaan staan. Laten zien waar ik voor sta, wat is mijn waarheid. En me niet meer laten verleiden om vanuit angst gedachte wat dan ook te doen wat niet goed voor me is.

Daarvoor is het nodig dat ik mezelf leer vertrouwen, dat ik mezelf waardeer en respecteer. Dat is de stap die ik kan maken, de rest is niet aan mij.

58. De dood Blog: Loslaten

Afgelopen was ik druk in mijn hoofd, angstgedachte, wat moet ik doen…. Tot ik me realiseerde ik hoef niets te doen. Dat bracht zoveel rust. Ik hoefde niets, ik hoefde niet krampachtig van alles in gang te gaan zetten. Ik mocht vertrouwen. Ik liet los.

Juist door los te laten, door letterlijk naar Zijn over te stappen, voelde ik me gedragen, voelde ik dat het goed was, was ik in rust.

En toen….

Toen kwam daar het idee, mijn volgende stap. Dat wat ik nu verder uit mag gaan werken.

Het heeft alles te maken met het besluit, loslaten of vasthouden!

 

Samenvattend

De stappen om in kracht te komen maken de volgende beweging:

Het begint met het stoppen om jezelf te veroordelen, daarmee breek je jezelf heel erg af.

Daarna spreek je je eigen waarheid, en laat je deze horen.

Belangrijk is om te vertrouwen op je gevoel, gebruik je creative vermogen om je talenten te leren kennen. Je kunt meer dan je denkt. Wees niet bang voor heftige periodes, ze schudden je wakker, je wordt opgeroepen om je oude leven achter je te laten en om een nieuw leven op te bouwen.

Ontdek wat je tot nu toe gedaan heb wat niet bij je past. Stap in je eigen waarheid en laat los. Vertrouw dat door los te laten, jij je nieuwe realiteit toe laat.

Om te ervaren hoe een persoonlijke ganslegging voor jou werkt kun je je hier aanmelden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *