Even geen actie?

Even geen actie

Face book live Ganslegging 20-4-18

Vraag wat kan ik doen in plaats van actie nemen. Ik krijg tekens en signalen dat ik even geen actie moet nemen.

Legging

4. Symbool:

wat is het doel:

houd het doel goed voor ogen. Focus je op het doel en voel wat het van je vraagt: is het actie?, is het afstemmen, is het overgave?

Ik krijg de signalen om me af te stemmen op de natuurlijke flow, de liefde in mijn hart toe te laten, om de weg van de minste weerstand te nemen en om toe te laten.

Door in actie te blijven, kan ik signalen missen. Ik ga door wat me bekend is en ik maak geen ruimte voor wat er door mij heen wil stromen. Ik ben niet ontvankelijk voor signalen. Ik moet juist vaart minderen om te voelen: wat wil er komen, ruimte maken voor het nieuwe. In contact met mijzelf kan ik signalen ontvangen. De liefde opmerken die in mij zich wil openbaren.

Wat is mijn grootst mogelijke doel? Ik ben een kanaal van goddelijke inspiratie, ik sta open om boodschappen te ontvangen en ik ontvang boodschappen.

Daarom moet ik in vrede, rust en liefde in mij zijn. Een onrustig hart kan niet ontvangen. Alleen een ontvankelijk hart kan ontvangen. Ik sta open voor de signalen, voor de tekens. Wat is de bedoeling. God is met mij, ik mag vertrouwen.

8. Uitnodiging

Stel jezelf voortdurend gerust.

Iedere nieuwe situatie is spannend. Ook al weet je niet hoe het gaat lopen, ook al zie je niet wat gaat komen, ik voel dat er wat gaat komen. Het belangrijkste is om mij voortdurend gerust te stellen. Gezonde spanning is normaal. Maar als ik in lijn ben met mijn hart en ziel, zal alles precies lopen zoals de bedoeling is. Niets is toevallig, Vertrouw erop.

16. Uitnodiging

Noem 3 uitdagingen die je aan wilt gaan.

Mijn huidige situatie bevat heel veel uitdagingen.

Ëén daarvan is dat ik nu uit de kast moet komen. Ik moet een stap verder gaan dan ik tot nu toe gegaan ben.

Ik mag me niet meer verstoppen. Als ik datgene wil doen wat mijn ziel van mij verlangt, is het duidelijk zijn over mijn situatie. Op advies van mijn collega noem ik me nu spiritueel psycholoog. Dat betekent ook dat open sta voor het groter geheel. Ik ontvang tekens en signalen. Deze hele legging daagt mij uit om open te zijn in wie ik ben, maar vooral dat ik meer informatie ontvang dan ik vanuit mijn opleiding heb. Ik zeg soms dingen die ik niet bedacht heb. Ik zie soms dingen die er niet zijn. Ik voel dat er meer door mij heen wil stromen; en ik moet daar ruimte voor maken.

21. Vraag

Wat zijn mijn mogelijkheden en talenten.

Ik ben goed in actie nemen, dat is tegelijkertijd ook mijn valkuil. Voor mij is het nu des te belangrijker om niet alleen in die actie te zijn, maar om af te stemmen. Ik moet voortdurend checken of ik op de juiste weg ben.

Mijn actie, mijn ongeduld is mijn grootste valkuil. Ik moet juist de flow vinden, dat is mijn grootste uitdaging.

32. Vraag

Wat is mijn grootste angst?

Ik heb een overtuiging die niet klopt: je hebt pas controle als je actie neemt.

Nu wordt mij iets heel anders gevraagd. Ik moet gaan voelen en ervaren, en steeds het doel in het oog houden. Dus gas terugnemen. Soms zelfs het stuur loslaten en drijven op wat er is.

Mijn werk is niet mijn individuele werk, mijn werk staat in dienst van het grotere geheel. Daar heb ik geen overzicht over, daar heb ik gewoon te volgen.

39. Uitnodiging:

Stamp eens flink met je voeten op de grond.

Het blijft belangrijk om te aarden, om met de realiteit bezig te zijn, en tegelijkertijd met datgene wat mijn ziel van mij vraagt. In die verbinding kan ik rustig staan, ontvangen en doorgeven.

45: symbool:

de vredesduif

n geruststellend symbool: ik kan de vrede ontvangen en doorgeven. Ik kan de liefde ontvangen en doorgeven.

52. De gevangenis:

Angst houd je gevangen. Overtuigingen die niet meer kloppen houden je gevangen. E hebt zlef de sleutel van je gevangenis. Angst en liefde gaan niet samen. Alleen in volledige overgave aan de liefde kun je haar doorgeven. Wat vraagt de situatie:”ga daar in mee´

59: Uitnodiging

Stel een vraag over je situatie.

Hoe kan ik liefde zijn: ze is er al. Wat houd mij tegen om liefde toe te laten: angst.

Angst voor afwijzing. Daarmee wijs ik mijzelf bij voorbaat af. Liefde is de sleutel die ik kan gebruiken om de deur te openen. Daar waar ik bang voor ben, kan ik gebruiken om het toe te laten. Angst bevat altijd de deur waar je doorheen moet gaan. Deze legging nodigt mij uit om mijn eigen angst onder ogen te zien, haar aan te gaan. Alleen dat kan mij bevrijden.

 

Uiteindelijk is er met deze ganslegging een stap verder in mijn proces gemaakt. Ik had eerst het gevoel dat ik uit de kast moest komen. Daarna zag ik dat het gewoon een vervolgstap was. Door te kijken en met mezelf te praten kon ik me geruststellen en het ´gewoon´ maken.

 

Ook interesse in een ganslegging?

Meld je hier aan

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *