Connecting of niet?

In connecting of niet en hoe kom je in connectie?

https://youtu.be/bdAod0Zwilg

7. Uitnodiging: Hoe zien je vrienden je en ben je daar tevreden mee?

Het mooie van vrienden is dat ze je nemen zoals je bent. Ik ben gezegend met heel wat verschillende vrienden. Zij accepteren mij zoals ik ben. Ze zijn mijn klankbord, ik ben hun klankbord en we kunnen heel veel met elkaar delen. Ik ervaar vriendschap als bijzonder waardevol: je tilt als elkaar als het ware op.

Ik ervaar dat ik in het dagelijkse leven, nogal wat reactie op kan roepen bij mensen. Vooral bij mensen die een bepaald beeld of verwachting van me hebben. Door deze reacties probeer ik me soms in te houden, dat lukt vaak niet. Mogelijk is het zelfs beter me minder in te houden.

Gekoppeld hoofdstuk uit van Angst naar passie: Wordt je gezien zoals je bent?

10. Uitnodiging: kijk in de spiegel en zeg tegen jezelf: ik hou van je!

In contact zijn met jezelf, van jezelf houden; het is de basis van je persoonlijke wereld om gelukkig te zijn. Daarvoor moet je jezelf nemen zoals je bent met al je tegenstrijdigheden.

Vanuit deze acceptatie kan je je hoofd en hart in lijn brengen om de juiste afstemming te bereiken. We hebben allemaal een bepaalde rol. Alleen vanuit de juiste afstemming kunnen we onze rol goed spelen.

Gekoppeld hoofdstuk uit van Angst naar passie: droom en hun betekenis

16: Vraag: vertrouw jij jezelf nog?

connected

Ik merk de bewegingen en veranderingen in mij. Ik zoek en voel of mijn uitlijning nog correct is. Doe ik wat de bedoeling is. Eigenlijk vraagt iedere stap nieuwe afstemming. Afstemming heeft alles te maken met hoofd, hart en ziel. Ik heb eerder dit jaar een schilderij gemaakt, waarin ik duidelijk voelde, dat ik alleen maar mijn ziel heb te volgen. Ook al heb ik geen zicht hoe de weg van mijn ziel eruit ziet. Daarom zoek en tast ik voortdurend mijn weg af, soms voelt dat met horten en stoten.

Gekoppeld hoofdstuk uit van Angst naar passie: van inzicht naar uitwerking

24: Symbool : twee zwaarden.

Associatie met zwaarden is vechten of beschermen. Heel vaak zie je de tegengestelde mogelijkheden van voorwerpen, situaties en mensen in je leven. Afhankelijk van welke positie je kiest, kies je voor de mogelijkheid hoe je de situatie in kan zetten.

Als ik me met vechten bezig hou, houd ik me vooral bezig om dingen buiten mij te houden. Door me met acceptatie of bescherming bezig te houden, ben ik vooral bezig met dat wat waarde voor mij heeft. Wat kan en moet beschermd worden, en wat kan losgelaten worden. Soms is het pijnlijk om los te laten, maar ook dat kan heel veel opleveren.

Gekoppeld hoofdstuk uit van Angst naar passie: Moed ontwikkelen

26: symbool : hand die de bliksem vasthoud.

Associatie kracht/ bliksem vasthouden

De bliksem is vernietigend, om de bliksem vast te houden moet je enorm veel kracht bezitten. Omdat onzorgvuldig gebruik, je kan vernietigen. Kracht heeft veel te maken, met jezelf waarde geven, in je eigen kracht gaan staan, jezelf geloven. Hoe minder jij je laat afleiden, hoe beter je je kan focussen om deze kracht. En het is belangrijk om te vertrouwen. Vertrouwen dat datgene wat je doet, juist is. Zodra je gaat twijfelen, wordt je door dezelfde kracht vernietigd.

Focus, waarde en vertrouwen zijn de ingrediënten om echte verandering te bewerkstelligen.

Gekoppeld hoofdstuk uit van Angst naar passie: waarmee stap jij in je passie?

35: Vraag: kun je vanuit een andere positie naar jezelf kijken?

Verschillende posities geven je verschillende inzichten:

Je kunt posities wisselen in afstand: dichtbij en veraf; daarmee kun je details zien en het overzicht. Door buiten deze lijn te gaan en rond het onderwerp te lopen, zoals de Gansmethode, krijg je nog meer zicht, dan komen er meerdere dimensies in beeld.

Juist door meerdere posities te gebruiken kun je net als een creator alles van alle kanten benadering. Dat geeft je de mogelijkheid van bijsturing, zicht, inzicht en overzicht. Je intuïtie geeft je daarbij nog meer input

Gekoppeld hoofdstuk uit van Angst naar passie: Tussen de oren.

45: Vraag: waarin voel je weerstand, haat of beperking?

Wat voel je? In mijn situatie voel ik de horten en stoten. Alsof alles nu ingeparkeerd moet worden. Alles moet op de juiste plek komen om de kracht te ontwikkelen. Afgelopen jaar zijn er al veel veranderingen geweest. Duidelijk is dat er veel gaande is.

Gekoppeld hoofdstuk uit van Angst naar passie: Vrede in jezelf

55: Vraag: Wat is je roeping?

Ik voel mij heel duidelijk geroepen in het helpen van mensen om hun angst en pijn los te laten. Als zij deze durven los te laten hoeven zij niet zo te vechten tegen zichzelf. Maar kunnen ze gaan voelen wat voor hen de bedoeling is.

Juist de worsteling tegen angst en pijn, doet ze meer verstrikken in datgene wat je niet wil. Het is de bedoeling dat je steeds kiest voor datgene waar je blij van wordt, wat je fijn vind en dat je daardoor steeds meer in contact komt met je persoonlijke innerlijke leiding.

Je kunt pas in contact komen met je innerlijke leiding, als er rust is in jezelf.

Gekoppeld hoofdstuk uit van Angst naar passie: luisteren naar innerlijke leiding

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *