Gevoel en overtuiging

Gevoel en overtuiging: wat als ze niet kloppen?

Het gevoel is goed, totdat je na gaat denken. Dan kan je ineens tot heel ander conclusies komen. Dan blijkt in je beleving het allemaal niet te kunnen. Hoe zit dat? Ik onderzoek deze vraag aan de hand van de Gansmethode.

https://youtu.be/1hK4CLB7Ohk

12. Vraag: waar ben je bang voor?

De energie is goed: als je dicht bij jezelf blijft, klopt het helemaal. Als je gaat nadenken en er van alles bijhaalt; hoe het hoort, wat mensen zullen zeggen. Wat je met je opvoeding hebt geleerd; dan kan het één en al veroordeling zijn: dan klopt het niet meer. Waar moet je dan op vertrouwen? Op je overtuigingen; je angst of de energie dat het goed voelt?

Energie, het gevoel; het is momentopname, hoe je op dat moment kunt zijn. Het is zo belangrijk in het nu te zijn. In het nu kun je contact krijgen met jezelf. Gelden de ´regels´ dan niet meer? Regels zijn om het leven te reguleren, om een ‘n ander geen kwaad te doen, om jezelf geen kwaad te doen. Is je energie licht en prettig: dan is het goed voor jou en kun je erop vertrouwen. Breng dan je gevoel en verstand in evenwicht.

Hoofdstuk 33: Je innerlijke criticus

17. Symbool: de ketting.

Oude patronen, vormen een stramien, die je in een bepaalde situatie houden. Als je in een bepaald patroon blijft hangen, zul je vastzitten in oude gedragingen. Oude patronen loslaten betekent niet dat je weet wat het nieuwe je brengt. Het vraagt je in vertrouwen te volgen wat zich aandient. Het is een nieuwe kans, een nieuwe mogelijkheid die er eerder niet was. Onbekende paden kun je niet betreden met de oude werkelijkheid. Ook al is het onbekend: lef en vertrouwen in het leven helpen je verder.

Hoofdstuk 40; Oude patronen loslaten.

23. Symbool Jantje huilt, Jantje lacht.

In nieuwe gebieden zal niet alles pais en vree zijn. Het leven met al zijn schommelingen vindt, je overal. Ook daar zal hebben waarvan je leert, die je helpen te zijn. Het vraagt je om je open te stellen voor wat het leven je brengt in verbinding met jezelf. De ene keer pijn, de andere keer is het fijn.

Hoofdstuk 46. Wat als ons ego gekwetst is?

30. Durf je hulp te vragen?

Je bent nooit alleen, nooit alleen op deze weg. Nooit alleen in deze veranderingen. Het helpt heel erg om met mensen in contact te zijn, die hier ook mee bezig zijn. Die ook zoeken en struikelen. Je leert enorm van elkaar en je kunt elkaar tot steun zijn. Gewoon in contact met elkaar zijn en delen is al fijn.

Hoofdstuk 5. Waarom, maak je mee wat je meemaakt.

34. Vraag: Hou je van jezelf en je leven?

Van jezelf houden, jezelf zien zoals je bent. Zoals je bent opgegroeid, de weg zien die je bent gegaan en daarin je zelf volledig accepteren is een belangrijke basis in je leven. Jij bent het centrum van jouw leven. In liefde voor jezelf bereik je meer, dan als je tegen jezelf bent. Je mag genieten en nieuwe wegen onderzoeken. Genieten en plezier hebben, helpt je heel erg om de juiste weg te vinden. Te ontdekken wat bij je past.

Hoofdstuk 17. De functie van tegenslag.

40. Uitnodiging: Zoek altijd nieuwe een nieuwe horizon.

Het leven beweegt altijd. Het is normaal dat je horizon steeds veranderd. Het is gezond om je zicht steeds te verplaatsen, daarmee leer je andere kanten van jezelf te ontdekken. Je ontdekt heel letterlijk nieuwe dingen: dat wat nu onder je aandacht wordt gebracht. Het mooie van levenservaringen is; dat ze altijd op het juiste moment komen. Jij besluit hoe je erop reageert. Verzet jij je? Of ga je mee, of aarzel je toch nog? De nieuwe horizon roept, beetje bij beetje wordt ze zichtbaarder

Hoofdstuk 23. Kleine stappen, grote veranderingen.

48. Vraag: wat is onderdrukt en heb je nooit mogen leven?

Je overtuigingen bepalen hoe jij de werkelijkheid ziet.

Iets niet weten betekent niet: onderdrukken, dan heb je vaker te maken met angst.

Wel weten en niet volgen; dat onderdruk je wat.

Je overtuigingssysteem omkadert, labelt en zorgt dat jij op de gebaande paden blijft. Je energie zorgt voor de chaos; het leid je af van de gebaande paden. Zo rustig en zo sterk als je energie kan voelen; het leidt je van de gebaande paden af.

Hoofdstuk 1: Onderdrukken kost energie.

53. Uitnodiging: schrijf op wat jouw overtuiging is over deze situatie;

We hebben allemaal overtuigingen, bewust en/of onbewust. Zolang ze onbewust zijn kan je ze niet onderzoeken.

Onbewuste overtuigingen houden je vast. Je kunt overtuigingen los laten als je ze bewust wordt. Je ontdekt je overtuigingen door de oordelen die je hebt, of daar waar je op de rem stapt. Ook kan je heftig reageren, ontdek je reactie. Kijk naar jezelf; heel letterlijk of door de ogen van de ander. Alleen door genadeloos eerlijk te zijn ontdek je welke overtuigingen je hebt. Dan krijg je de opening om ze te bevragen, ter discussie te stellen of in twijfel te trekken. Dan kan je besluiten of ze je dienen. Als ze nuttig zijn, behoud je ze, anders kunnen ze weg.

Hoofdstuk 39: Wat is de ziel: herken je hem?

55. Uitnodiging: luister naar je innerlijke leiding.

Innerlijk leiding komt regelmatig jou attenderen op wat voor jou werkelijk de bedoeling is. Het trekt je in een bepaalde richting, je aandacht wordt getrokken, of je wordt ergens bij stil gezet. Het kan een hele kleine beweging of roep zijn. Maar het kan ook zijn dat je door een ongeval of ziekte tot de roep van je ziel wordt bepaald. En steeds is het aan jou of je luistert of niet. We hebben allemaal een vrije wil, we kunnen voortdurend besluiten welke keuze wij maken.

Hpofdstuk 42: Luisteren naar je innerlijke leiding

Zelf de Gansmethode proberen? Meld je dan hier aan voor een proefsessie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *