Van verwachten naar wensen

Van verwachting naar wensen, met de gansmethode

We hebben geleerd als we goed ons best doen dan krijgen we een goed cijfer, een compliment, en dergelijke.  Wat we niet geleerd hebben is dat we ook zelf iets mogen wensen en willen. Dat werd indertijd bij mij afgestraft. Uitspraken zoals: doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. ‘n Dubbeltje wordt geen kwartje. Hoe kun je leren om nu wel je eigen wensen en verwachtingen toe te laten?

 

4. Vraag: wat wil je bereiken.

Als je geen wens hebt, dan is er niets. Het is belangrijk dat je een wens hebt. Onderzoek jezelf, is je wens nog ergens verborgen onder hoe het hoort? Zoek het op. Het is belangrijk dat je wenst. Zolang je geen wensen hebt blijf je op het pad waar je nu bent. Dan is het een gelukstreffer als er wat op je pad komt. Als je een wens hebt, dan is jou intentie gericht op het vervullen van die wens.

Hoofdstuk: De kracht van intentie

14. Symbool: omhoog gestoken vinger

Als je teveel naar andere mensen luistert, kom je niet uit je comfortzone. Je zult het nooit goed doen voor iedereen. Je kunt in plaats daarvan ruimte in jezelf maken. Wat wil je, wat is voor jou mogelijk? Overtuigingen, hoe het hoort en oordelen zijn erg met elkaar verbonden. Je overtuiging is de bril waardoor je de wereld ziet. Verander je de overtuiging, dan verandert je wereld.

Hoofdstuk: Vast zitten in je situatie.

18. Uitnodiging: Teken jezelf en kijk wat je opvalt.

Deze week heb ik een tekening gemaakt, dat was erg confronterend. Daar zag ik wat ik zelf op slot gezet heb. Daar bovenop kwam een ervaring, die het duidelijk maakte. Door op verschillende manieren naar jezelf te kijken, zie je wat je bewust of onbewust nog laat liggen. Vooral in creatieve uitingsvormen kan dit ongecensureerd naar buiten komen. Hier zie je ontwikkeltraject.Mijn ontwikkeltraject heeft vooral te maken met mijn vader. Zijn liefde voor mij, mijn liefde voor hem konden elkaar niet bereiken. Dat kan nu geheeld worden. Hoe uit jij en je onbewuste zich?

Hoofdstuk: Leer jezelf te helpen

20. Uitnodiging: Negeer jezelf niet, ga eens niet plassen als je moet plassen.

Mijn valkuil is om de ander voorop te stellen. Dit wordt versterkt door mijn rol als vrouw en hulpverlener. Mijn uitdaging is om veel meer te onderzoeken waar mijn behoeften liggen en deze zoveel mogelijk zelf in te vullen. Niet af te wachten of een ander mijn behoeften vervuld. Niet afwachten of er wat voor mij overblijft. Daarmee kom ik weer uit bij de vraag: ¨Wat wil ik en wat heb ik nodig.¨

Hoofdstuk; Wisselwerking behoefte versus pijn

28. Symbool: pistool

Voor een pistool mag je bang zijn. Toch heb ik ervaren dat juist in de diepste angst ook het keerpunt aanwezig is. Als je weet dat vechten geen zin meer heeft, is daar de overgave: als het dan zo is, dan zij het zo. Het helpt om los te laten. Toe te laten, dat er dingen zijn, die je niet onder controle hebt. Zolang je dat niet toelaat, blokkeer je en gebeurt er juist dat waar je bang voor bent.

Hoofdstuk: Als angst regeert

35. Uitnodiging: Doe eens wat anders.

Door eens wat anders te doen te oriënteren en experimenteren ontdek je ook welke ruimte je in je hebt. Ontdek dat er meer dingen zijn, ontdek wat je leuk of niet leuk vindt. Er blijkt veel meer mogelijk te zijn als jij de ruimte maakt. Zo kun je ontdekken wat je wil, wat je fijn vindt en wat bij je past.

Hoofdstuk: het zit tussen je oren!

42. Doolhof.

Zolang je alleen vertrouwt op je ratio, blijf je in kringetjes rond draaien. Je moet echt in contact met je intuïtie zijn, in contact met je Hogere Zelf om te ontdekken wat echt je weg is.

Je kleine denken kan je daarbij in de weg staan.

Als jij jezelf opblaast kan dat in de weg staan. Het gaat erom dat je alleen in verbinding kunt ontdekken wat je missie is en wat je moet doen om je missie te leven.

Hoofdstuk: erkenning

51. Uitnodiging: Voed jezelf opnieuw op.

Oude gewoonten houden je in een oud patroon. Blijf je hetzelfde doen, dan kun je hetzelfde verwachten. Wil je afwachten en zien wat je beloning is, of wil je zelf je wensen en verwachtingen in de wereld zetten? Dan zul je op een andere manier in het leven moeten staan. Je moet jezelf niet klein houden. Je mag je wensen en verlangens richten op datgene waarvoor je bedoelt ben. Visualiseer, affirmeer en doe datgene wat je helpt.

Hoofdstuk: welke prijs ben je bereid te betalen?

57: Symbool: man/vrouw

Het gaat om de integratie mannelijk en vrouwelijk bewustzijn. We hebben allemaal een mannelijk en een vrouwelijk bewustzijn in ons. Je kunt een parallel trekken met je hoofd en met je hart. Het symbool van de vrouw wijst naar de aarde, het symbool van de man wijst naar de hemel. In verbinding met jezelf, jij in verbinding met de hemel en de aarde kan je balans vinden. Jij kan een hemel op aarde creëren. Dit is de uitdaging die we hebben en die we door mogen geven.

Hoofdstuk: Wanneer ben je heel?

Wil je meer informatie of blogs lezen?

Kijk op www.via-sophia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *