Nieuwe situatie aangaan

Een nieuwe situatie aangaan

Om de nieuwe situatie aan te kunnen gaan, moet het oude wijken.

Oude schaduwen, oude pijn, oud verdriet, mag allemaal los.

In de veranderingen die plaats vinden kan vooral je ratio de dwarsligger zijn.

Vandaag gaat de ganslegging over hoe je het nieuwe mag toestaan

https://youtu.be/przypviweTo

8. Symbool

Hoofdstuk: Wat is je waarde

Je krijgt iets nieuws maar in de andere hand zit ook wat. Het kind reikt uit naar ontvangen, maar krijgt tegelijkertijd de kleine lettertjes.

Elke medaille heeft een keerzijde. Het hoeft niet erg te zijn, het kan zelfs heel mooi zijn.

Wil je iets nieuws ontvangen, dan ervaar je de oude pijn. Wat nog niet doorwerkt is, komt dan aan het licht. Dat betekent heel veel strijdige emoties. Blijheid voor het nieuwe. Realisatie dat het oude nu echt gedaan is, en nu ook echt opgeruimd moet worden.

13. Uitnodiging

Hoofdstuk Verborgen verdriet

Ook bij het nieuwe, hoe blij je in de eerste instantie ook bent met het nieuwe : vraag je af wat wil je echt? Wees duidelijk naar jezelf. Ben je akkoord wat het nieuwe van je vraagt? Wat zou je anders willen? Wat wil je überhaupt zelf?

Je hoeft geen kat in de zak te kopen. Meer van hetzelfde heb je niet nodig. Iets wat niet bij je past is ook niet de bedoeling; daarvoor moet je misschien te grote stappen maken.

Er komt altijd iets nieuws mee, er verandert altijd wat. Daar mag je in mee gaan. Maar blijf bij jezelf. Neem je tijd, doe niets overhaast. Je hebt tijd nodig om oude rommel, oud puin te ruimen.

19. De herberg

Hoofdstuk: Zelfverantwoordelijkheid

Kun je bij jezelf blijven in de ontmoeting met de ander? Dan is er sprake van een mooie ontmoeting. In contact is het aftasten; wie is de ander. Belangrijk is om dit heel erg vanuit je eigen kracht, vanuit je zijn te exploreren. Zo deel je vanuit je zelf. De ander kan je zien, en jij kan de ander zien, zonder dat het evenwicht verloren gaat.

Als je vanuit zwakte het contact aangaat; is de kans groot dat de ander je helper, je redder of de dader is. Dan heb jij jou verantwoordelijkheid niet genomen. Stap in: IK BEN. Jij bent zover gekomen dat geef je niet meer weg.

30. Symbool

Hoofdstuk Waarom

De muis doet mij denken aan het verhaal in het boek van de 7 pijlen. De muis wordt door de adelaar gegeten: een wereld gaat voor hem open. Eerst was zijn perspectief dicht bij de grond; hij kon niet ver kijken. Hij was bang voor de adelaar en vluchtte steeds weg. Nu is hij gegrepen door de adelaar en hij overziet de wereld. Hij heeft een enorm perspectief. Hij ziet dat hij deel uitmaakt van het grote geheel. Hij ziet waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Door deze transformatie verliest hij zijn kleine muis-zijn. Hij mag opgaan in het groter geheel.

Soms krijgen we inzichten die uitstijgen boven ons normale perspectief. Dan kan je de dingen ineens heel anders bezien. Alles blijkt dan te kloppen. Vertrouw erop dat als je het nog niet ziet, dat het allemaal klopt. Dat alles in elkaar past en dat jij gewoon mag blijven ademen. Alles komt op zijn pootjes terecht.

40. Vraag: Durf je het onbekende in te gaan en de veiligheid los te laten?

Hoofdstuk Kleine stappen grote veranderingen.

Nieuwe situaties, nieuwe contacten kunnen de wereld totaal veranderen. Heel letterlijk maar ook heel gevoelsmatig. Het zicht verandert, je staat in een nieuwe werkelijkheid die je mag verkennen, niets is bekend. Alle zekerheden zijn verdwenen. Alles wat je kent is verandert. Je bent een ontdekkingsreiziger in de nieuwe wereld. Hou niet vast aan het oude. De wereld is veranderd, oude overtuigingen brengen oude valkuilen met zich mee. Wordt wakker en doe je ogen open.

Wat is de situatie en wat vraagt die van je? Blijf in contact, blijf ademen, zolang je rustig aan doet, mag er gebeuren wat er gebeurt. Geniet van wat je meemaakt. De nieuwe wereld ligt voor je voeten. Beleef het dan zal de weg zich ontvouwen.

48. Symbool: kringloop

Hoofdstuk Onderdrukken kost zoveel energie

Alles heeft een eigen ontwikkeling. Kijk naar de natuur, eerst mag in de grond komen, wortel schieten en zich vastzetten in de grond om later tot bloei te komen, waarna het uiteindelijk vrucht mag dragen en alles weer los mag gaan laten. Zo is het ook met een nieuwe situatie.

Als het zaadje jong is, heeft het al je energie en aandacht nodig om zich te wortelen in de grond. Om stevig te kunnen staan. Tijd, energie, liefde en aandacht zijn belangrijke aspecten in een nieuwe situatie.

55. Symbool: regenboog

Hoofdstuk; Luister naar je innerlijke leiding

De regenboog heeft aan de beide voeten een pot met goud: de anima en de animus. Het mannelijke en het vrouwelijke

Als de nieuwe situatie in evenwicht is opgebouwd en jij in evenwicht bent met je mannelijke en vrouwelijk delen. Dan zie je het wonder van de regenboog in al haar pracht stralen. Ongrijpbaar maar zo aanwezig. Je moet volledig aanwezig om dit bij je binnen te laten komen. Dan sta je in contact met jezelf, je Hogere Zelf kan tot je spreken en zijn boodschap laten horen.

62. Wat gun jij jezelf?

Hoofdstuk: Waarmee stap jij in je passie?

Ook nu kom je oude overtuigingen tegen: bijv dat je het niet waard bent, dat je niet goed genoeg bent. Laat al de overtuigingen maar aan je voorbij gaan en zie dat ze je vast willen houden. Deze overtuigingen gelden niet meer. Laat ze maar gaan. Het is het oude denken wat je vast wil houden.

Als er iets op je pad komt; is het voor jou bedoelt: geniet ervan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *