Uitdaging om het oude bekende los te laten

Uitdaging om het oude bekende los te laten

Er is een nieuwe liefde in mijn leven. Ik ontdek dat ook hier niets bij het oude blijft. Ik wordt uitgedaagd om over minder geaccepteerde delen heen te stappen. Ik voel heel duidelijk dat dit in de lijn van de bedoeling ligt. Maar het vraagt van mij om oude overtuigingen los te laten en ruimte te maken.

 

6. De Beslissing

Hoofdstuk: Bij je beslissing blijven

De beslissing gaat voor mij over: houd ik vast aan mijn oude overtuigingen. Of volg ik de veranderingen die ik in de lucht voel hangen. Maar waar ik eigenlijk niet weet hoe ik er mee om moet gaan. Durf ik in mijzelf de ruimte te creeren voor dat wat voor mij behoorlijk confronterend kan zijn, maar zeker een nieuwe ontwikkeling met zich meebrengt.

Het brengt onzekerheid met zich mee, omdat ik buiten bekend ga. In een nieuwe situatie is onzekerheid een normaal. Belangrijk om dan in contact te blijven met je eigen basis. Zekerheid vind je niet buiten jezelf.

9. Symbool: schip

Hoofdstuk: Hoe belangrijk zijn je zintuigen

Bijzonder welke ontwikkelingen ik in mijn leven doormaak. Het leven wordt vaak voorgesteld als een boot, schip. Ik vaar nu nieuwe gebieden in, onbekend. Ik weet niet of het rustig water of onrustig water zal zijn. Uiteindelijk weet je het toch nooit. Wel weet ik dat ik nu echt uit het oude bekende ben vertrokken. Waar ik voorheen nog kon kijken hoe anderen het deden, is dat er ook niet meer bij. Ik zal het echt zelf moeten ontdekken. Zelf moeten opmerken, zelf moeten zeggen, dingen bespreekbaar maken, eigen grenzen aangeven. Voor mij een hele opgave. Ik ben gewend om alles binnen te houden, te overdenken. Ik zal er veel assertiever in moeten zijn.

20. Uitnodiging: negeer jezelf niet: ga eens niet plassen als je moet, herken dit gevoel als jij jezelf negeert.

Hoofdstuk: de wisselwerking tussen behoeften en pijn.

Sluit aan op het vorige. Waar ik voorheen nog vanuit oude patronen reageerde, wat ik kende, wat ik gewend was. Gaat nu echt alles anders. Ik zal veel duidelijker moet zijn in wat ik wil, wat ik fijn vind, of niet fijn vind. Mijn uitdaging ligt er nu in om heel duidelijk te voelen, wat goed is voor me, uitdagingen mogen, maar dat wil niet vanzelfsprekend zeggen dat ik daarmee alles goed vind. Het is terrein om te ontdekken en te exploreren en daar zullen we elkaar ook wel in tegen komen.

32. Vraag: wat is je grootste angst?

Hoofdstuk: Wat is angst

We hebben beide onze bagage. Enerzijds is het de kunst om daarmee te dealen en ons daardoor niet te laten leiden. Ik ben m.n. in het begin al vanalles tegen gekomen. T zal beslist niet het laatste zijn. Wat nieuw is, in hoeverre kunnen we ook echt een nieuwe start maken. Dingen als nieuw beleven. Kiezen vanuit verbinding. Mijn angst , of beter gezegd mijn zorg is: dat ik mijzelf deze keer niet moet kwijtraken en echt in verbinding moet blijven met mijzelf en met hem. Mijn wens is dat we zo open blijven naar elkaar dat we echt alles kunnen delen.

42. Doolhof: verdwaal niet

Hoofdstuk: Erkenning

Het gevaar van een nieuwe liefde is dat al het andere, mn datgene wat ik zelf belangrijk vind, aan de kant geschoven wordt. Ik weet dat ik mijn dingen zal blijven doen. Maar, het punt is hoe blijven we in verbinding, hoe geven we elkaar de ruimte om onze eigen ontwikkeling prioriteit te geven en toch in verbinding te blijven. Eigen dingen blijven doen is geen kunst. Geen dingen is geen kunst. Het is de kunst om en te kiezen voor jezelf en te kiezen voor elkaar. Daarvoor is er een grotere ruimte nodig. Een grotere visie. Openheid in alles naar jezelf en naar elkaar. Datis al een uitdaging an sich

51. Vraag: Wat is de prijs die je moet betalen om je eigen weg te gaan?

Hoofdstuk: Welke prijs ben je bereid te betalen

Ja welke prijs ben ik bereid om te betalen? Ik heb al veel los moeten laten, ik zal nog veel meer los moeten laten. Dat is de prijs, dat is de ruimte die ik mag creëren. Ik moet over mijn eigen muurtjes heen, wat ik me niet kon voorstellen, moet ik me gaan voorstellen. Wat ik niet bedacht had, moet ik toch aangaan. Ik moet gewoon echt open gaan staan in een nieuwe situatie. Dat voelt eng, naakt. Daar vind ik geen houvast. Daar moet ik vertrouwen, vertrouwen op wat ik voel, wat ik ervaar en wat ik beleef. Mij zelf vertrouwen en me niet mee laten slepen door ´hoe het hoort dingen´.

60. Vraag: wat heb je gedaan ondanks alle weerstand?

Hoofdstuk: Angst aangaan.

Weerstand is het enige wat je moet overwinnen. Belangrijk is om te ontdekken waar de weerstand voor staat. Is het angst, is het het onbekende, is het oude pijn, durf je niet verder te gaan dan de gebaande paden? Ik merk dat ik weerstand heb. Dan moet ik terug naar de basis. Is het de bedoeling, is dit mijn weg? Als het mijn weg is, heb ik de weerstanden in mij zelf te overwinnen.

Als je het blijft steken in het oude, brengt het negativiteit naar voren. Dan is het tijd om dingen af te sluiten. Om mee te bewegen met de ontwikkelingen. Dan is het tijd om oude ballast van je af te schudden. Er wacht een nieuwe weg, een nieuwe ontwikkeling, voorbij je weerstand. Het kan zijn dat je contact moet maken met minder geaccepteerde delen van je zelf of van anderen. Door contact te maken accepteer je ze ook. Dit zorgt voor verdere ontplooiing.

Heb vertrouwen in het leven. Laat los wat bij het oude hoort, steeds opnieuw mag je loslaten. Sta in de liefde, de kracht van je hart kan het overwinnen. Los laten en liefde horen erg bij elkaar. Loslaten in liefde.

Kom ik net tegen n stuk over ´Open verbinding´ tegen heeft met open Cirkel te maken. Zodat alles mag stromen.

Wil jezelf je eigen vraagstuk uitdiepen? Vraag hier een ganslegging

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *