Hoe kan je meer levensenergie laten stromen

Het ongehinderd laten stromen van levensenergie

Of een mens zich gezond en vitaal voelt is afhankelijk hoe vrij en overvloedig zijn levenstroom stroomt. Het is dus belangrijk dat je er alles aan doet om ervoor te zorgen dat de energie ongehinderd door je lichaam, door je leven kan stromen.

Hoe kan je de energie meer ruimte geven, zodat je steeds meer de stroom van het leven toelaat, toestaat, en jij je vrijer en vitaler voelt in alle opzichten.

 

 

8. Uitnodiging: Stel jezelf voortdurend gerust

Hoofdstuk: wat is jou waarde

Wat er ook is in je leven, hoe spannend je vind, waar je ook bang voor bent; stel jezelf voortdurend gerust. Je kunt niet vooruit kijken. Hooguit een stap vooruit. Je weet niet wat je weg is, je weet alleen dat je hem moet gaan. De weg wordt niet helderder door je zorgen te maken, integendeel; dat vertroebelt je zicht nog meer. Dus stel jezelf gerust. Sta open voor het leven. Het leven wil door je heen stromen.

De energie heeft een natuurlijk verloop. Let op energieslurpers. Kijk waar je energie in wegstroomt.
Het leven wil geleefd worden. Dat wat ogenschijnlijk niet goed is, zal in andere opzichte nodig zijn. Kweek je vertrouwen, Weet, dat niemand vooruit kan zien, dan die stappen. Tegelijkertijd, weten we allemaal wat we te doen hebben, misschien niet bewust. Maar het is in ons aanwezig.

Stel jezelf gerust. Het komt goed.

13. Symbool: pleister

Hoofdstuk : Verborgen verdriet

We willen ons vaak op de verkeerde manieren troosten. Dan nemen we iets wat ons afhoud van ons doel. Dan gunnen we ons datgene wat o zo verleidelijk is, maar wat niet helpt.

Wat echt helpt is ons te verbinden met wat is, jezelf echte troost te geven. Echte liefde vanuit jezelf, vertrouwen dat ondanks de pijn alles loopt zoals het moet lopen.

Pijn en verdriet slijpen ons, vormen ons tot de mensen die moeten worden. Niet in het slachtofferschap, maar in de transformatie van pijn en verdriet zullen we onze weg vinden. En er zijn momenten dat duidelijk wordt, dat je nog iets hebt laten liggen, dat je dat nog een plek moet geven. Zodat jij jezelf steeds meer uitzuiverd, voor datgene wat de bedoeling is. Kijk in mededogen en liefde naar jezelf: wat heb je nodig? Gun het jezelf.

21. Uitnodiging: Stel je dagelijks je ideale situatie voor.

Hoofdstuk: mogelijkheden ontwikkelen.

Wensen en visualisatie zijn krachtige creatiekrachten van je wereld. Het helpt je om je bezig te houden met datgene wat je wenst. Alles wat jij aandacht geeft groeit. Natuurlijk is het belangrijk om je bezig te houden met je pijn en verdriet; om te verwerken, niet om je daarin te baden. Het is de bedoeling dat je de boodschap begrijpt van jou pijn en verdriet, dat je het een plek geeft. Vanuit daaruit mag je verder kijken. En natuurlijk loopt het gewoon door elkaar. Dat doet het altijd. Op de meest gelukkige momenten kom je verdrite tegen. Op de meest pijnlijke momenten kom je geluk tegen. Houd je ogen open

28. Vraag: waarin voel jij je zwak?

Als angst regeert

Hoe vaak is het niet dat we willen weten. Het moet duidelijk zijn, voorspelbaar. We willen zekerheid. Als we geen zekerheid hebben schieten we in een kramp, zijn we bang. Zijn we niet meer in contact wat er werkelijk speelt.

Juist door de zekerheid los te laten, niet meer dwingend te zijn, hoe het moet, wat de regels horen te zijn, kunnen we in contact komen met de stroom, de loop der dingen. Dat vraagt los te laten, je over te geven aan wat is. Zonder dat je weet wat het je brengt, waar het heen gaat. Zonder de zekerheid te hebben of het dan precies zal eindigen zoals jij wenst of gepland had.

Meestal gaat het anders dan je denkt. Als je dan in je hoofd zit, bij hoe het hoort, raak jij in de stress. Het loopt niet zoals het hoort. Het loopt absoluut zoals het hoort, maar niet zoals je denkt. We moeten leren vertrouwen te krijgen in de loop van de dingen, ons niet te verzetten, geen weerstand opbouwen voor de natuurlijke gang van zaken. Dat is een hele uitdaging.

34. Hou je van jezelf en van je leven?

Hoofdstuk: heb je tegenslag nodig?

Ik ervaar dat het een heel proces is om de weg naar jezelf terug te vinden. We verdwalen in de dingen van alledag. In ons verzet, in ons heilige huisjes, in ons denken.

Zodra we het leven kunnen nemen zoals het komt, wordt alles een stuk eenvoudiger. Wij maken het ingewikkeld. Wij zorgen voor alle mist. Hoe meer je de stroom of de flow kunt volgen hoe beter je kunt zien en voelen wat de bedoeling is.

Tegenslagen heeft eenieder op zijn pad. Vaak is het correctie van je weg. Soms is het je weg. Wat het mogen zijn. Als je volgt, als je in contact met jezelf kunt zijn, wordt het steeds duidelijker wat voor jou de bedoeling, kan je de energie laten stromen, kan je voelen dat je in contact bent.

43. Handel je ook naar je overtuiging

Hoofdstuk: wat is burn-out

Heel vaak weten we wat de bedoeling is, maar handelen we erniet naar. Het zijn niet de omstandigheden die ons tegen houden, wij zijn zelf de grootste saboteurs en de critci van ons eigen leven. Een ander kan vaker veel duidelijker zien of zeggen waar je goed in bent. Jij zelf vind het allemaal normaal en ziet het niet. Dat naast het feit dat jij je zelf vaak onderuit haalt; maakt dat jij de grootste tegenstander bent, die jij te overwinnen hebt.

53. Symbool: toverstaf

Wat is de ziel, herken je hem?

Geniet je ook van de dingen die onverwacht je leven binnen komen? Door gewoon aanwezig te zijn in je leven, niet te ver vooruit te plannen. Niet teveel de controle erop te hebben, kun je onverwachte dingen in je leven tegenkomen. Sta daar voor open. Het kan je veel plezier geven door open te staan voor het leven, en wat het leven je komt brengen. Het zijn vaak de onverwachte dingen die de krenten in de pap zijn. Geniet ervan

57. Symbool: Man/ vrouw

Wanneer ben je heel?

Hoe meer je in evenwicht komt met je mannelijke en vrouwelijke energie hoe gemakkelijker de energie kan stromen. Zowel mannen als vrouwen hebben mannelijke en vrouwelijke energie in zich. Je kunt het ook vertalen met Yin-Yang, omdat het gaat over de energie. De mannelijke energie is meer naar buiten gericht, gericht op scheppen en creëren. De vrouwelijke energie is meer naar binnen gericht en meer gericht op verbinden. Het zijn twee kanten van één energie, ze zijn niet tegengesteld aan elkaar maar vullen elkaar perfect aan. Zodra je in balans komt met jou energie, kan de energie vrij stromen.

 

Wil je jouw vraag ook uitgediept hebben? Vraag hier een ganslegging aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *