Kiezen voor overgave

Kiezen voor overgave

Ik heb een beslissing genomen. Een beslissing om mijn leven in overgave te leven.

Alles wat nog los gelaten moet worden, los te laten. Volledig in verbinding te gaan. Het voelt als een keerpunt.

Er is daarvoor nog wel voorwerk nodig. Wat heb ik nodig om letterlijk in overgave te gaan leven?

Wat moet er nog losgelaten worden?

https://youtu.be/SNvtgksG2B4

11. Symbool: de rugzak

Hoofdstuk: Onvoorwaardelijke liefde.

Mijn rugzak is nog gevuld met onuitgewerkte zaken. Sommige wegen nog zwaar. Ik mag ze uitpakken, en in onvoorwaardelijke liefde kijken wat ik nog met mij meedraag. Ik mag mezelf vergeven dat ik er nog niet klaar mee ben, ik mag mezelf vergeven dat ik er zolang mee heb rondgezeuld. In feite vind ik het nog steeds moeilijk om recht in het gezicht van mijn verleden te kijken. Daar zit mijn pijn, ik weet dat als ik erover spreek dat ik mijn familie er pijn mee doe. Toch is het hoe ik het beleefd hebt. Het zijn mijn ervaringen, horend bij mij levenspad. Om daar liefdevol mee om te gaan, zal ik het uit moeten pakken. Ook hier mag de weerstand los gelaten worden. Alle pijn mag los gelaten worden. Het is goed. Er is alleen maar liefde. De bedoeling was nooit pijn, maar wel ervaring. Ik heb het ervaren. De pijn was mijn eigen weerstand. Mijn eigen beleving. Dat mag nu allemaal loskomen. Ik heb het niet meer nodig. Het heeft gediend. En het is goed zo.

21. Symbool: spoor wat eindigt

Hoofdstuk: Mogelijkheden ontwikkelen

Dit spoor eindigt, er dient zich een nieuwe weg aan. Een onontgonnen weg. Daarvoor mag ik openstaan. Rugzak leeg, hoofd leeg, oordeelloos, met een hart vol liefde. Open ogen en een luisterend hart. Al eerder voelde ik dat de nieuwe weg eraan zat te komen. Onduidelijk hoe die er uit zou zien. Nu heeft het begin van de weg zich kenbaar gemaakt. Toch onverwacht en geheel anders dan ik kon bedenken. Eerst moest ik de beslissing nemen.

Mijn hoofd ging zich er gelijk mee bemoeien. T was te ver gezocht. Mijn hart was heel stil: ik wist, hier heb ik op gewacht. Dit is het antwoord op al mijn vragen. Ik hoef alleen maar ja te zeggen. Mijn hoofd wist natuurlijk weer heel veel bezwaren naar voren te brengen. Ik weet dat mijn hoofd voorlopig niet stil zal zijn. Die ziet overal problemen. Mijn hart ziet hier de nieuwe weg. Mijn hart is niet bang. Mijn hoofd wel. Ik zal het geruststellen. Er kan niets mis gaan, als ik luister naar het weten van mijn hart.

26. Symbool: de bliksem in je hand

Hoofdstuk: waarmee stap je in je passie?

Onlangs ben ik via ademsessie er achter gekomen waar je lichaam toe in staat is. Wat als je lichaam en geest samen gaan werken: tot welke krachten ben je dan in staat?

Het is je geest, je overtuiging die het lichaam bestuurt. Marianne Williamson heeft al eerder opgemerkt dat we eigenlijk bang zijn voor onze kracht. We zijn tot zulke machtige dingen in staat. We zijn zo krachtig. Ik kom er meer en meer achter. En ik ben stom verbaasd wat er allemaal mogelijk is. Daarvoor moet je wel tegen je eigen overtuiging in gaan, je eigen angst onder ogen zien. Alle ilussie loslaten. En dan nog is het nauwelijks te bevatten.

30. Uitnodiging: adem in, trek je schouders omhoog en giechel bij het uitademen.

Hoofdstuk: Waarom

Het is zo belangrijk dat je ontspant, dat je loslaat en volgt wat je hart je ingeeft. Je hart weet wat je nodig hebt. Ik gebruik hart en ziel nu even door elkaar. Maar je ziel leidt je daar waar het tot uitdrukking kan komen. Je komt de juiste mensen tegen. Je voelt je aangetrokken tot datgene wat je nodig hebt. Waarom? Omdat je ziel weet welke ervaring het op wil doen. Je hoofd heeft daar geen flauw idee van. Wat je je zelf moet aanwennen is om af en toe dat hoofd uit te zetten en gerust te stellen: het komt wel goed schatje!

37. Uitnodiging: wees je eigen leider, neem je verantwoordelijkheid.

Hoofdstuk: Aap op je schouder.

Jij beslist welke keuzes jij in je leven maakt. Wat je toestaat en waar jij je tegen verzet. Alles mag, alles is open. Verzet duidt vaak op datgene wat we nog niet toe kunnen laten. Leven in overgave vraagt om je eigen angsten aan te gaan. Leven in overgave betekent dat je niemand de schuld kunt geven wat jij beleeft en ervaart. Het is jouw leven, jouw verantwoordelijkheid.

Ik ontdekte dat ik het ook best heftig vond om te ontdekken dat als ik echt de overgave aan wil gaan, dan is er niets meer om mijn angst achter te verstoppen. Er is dan alleen maar volledige openheid. Eten, drinken, verslaving: alles valt weg; daar kan ik niets meer achter verstoppen. Ongemerkt zijn dat toch de zaken waar we heel veel achter wegstoppen.

42. Doolhof

Hoofdstuk: Erkenning

Oh hier had ik nog niet bij stil gestaan. Ik moet en mag mezelf erkennen om echt de overgave in te gaan. Mijn eigen waarde zien. Zien wat ik wil, zien wat mijn aandeel is. Mij zelf erkennen is n stuk wat vrijkomt, n stuk wat meer en meer gezien wil worden. Ik ben altijd één van de vele geweest. Ik heb mezelf ook altijd klein gehouden. Ondertussen zit ik in de lift en ik voel dat het steeds belangrijker wordt om open te zijn, in de keuzes die ik maak; dat vind ik best moeilijk. Ik weet dat mensen daar een mening over zullen hebben. Toch is het juist mijn openheid die kan laten zien, dat ik steeds kleine stapjes maak, en vooruit kom. Dat het voor een ieder mogelijk is om keuzes te maken. Met kleine stapjes, op je eigen tempo. Je laten leiden door wat je hart je ingeeft. Je laten leiden door je ziel. Ook al wil je hoofd daar niet aan.

47. Symbool: geloof, hoop en liefde.

Hoofdstuk: Stresssignalen

Uiteindelijk is het de liefde die je laat zien, dat wat jij gehoopt en gelooft heeft mogelijk is. Geloof, hoop en liefde is zo’n sterke combi. Soms ben je één van de drie kwijt. Maar met elkaar overwin je jezelf. Jij bent je eigen grootste tegenstander. Als jij sterker bent dan jezelf. Over je eigen ego, over je eigen angsten durft te stappen, dan heb je de grootste kracht in handen.

Met je angsten probeer jij je nog te verzetten, durf jij je niet over te geven. Toch is dat de weg die je moet gaan.

51. Uitnodiging: Voed jezelf opnieuw op; begin en eindig de dag met een positieve affirmatie.

Hoofdstuk: welke prijs ben je bereid te betalen.

Gewoonte die je hebt veranderen niet zomaar. Naast dat je een beslissing hebt genomen moet je jezelf ook nieuwe gewoontes aanleren. Oude gewoontes die niet vervangen worden, blijven gewoon doorgaan. Bewust inzet van andere gewoontes helpt om oude gewoontes los te laten, om te stappen in de nieuwe energie en wat dit nodig heeft. Je moet jezelf bij de hand nemen. Wat heb je nodig: geef jezelf dat wat je nodig hebt. Het is okee. Zie dat er een verschil is in de behoeftes die je hebt, behoeftes van je lichaam, van je geest, spiritueel….Behoeftes invullen helpt je om niet te verzanden in dat wat je eigenlijk niet echt wil.

57. Symbool: man/vrouw

Hoofdstuk Wanneer ben je heel?

Dit symbool had ik vorige week ook. Mannelijke en vrouwelijke energie hebben we allemaal. Er kan pijn zijn in je mannelijke energie: hoe je staat in de wereld. Ik als kind van een streng calvinistisch gezin moet nog aardig wat stappen maken om in mijn kracht te staan. Me niet in de gedwee onderdanige vrouwenrol te zetten. Daar zit regelmatig nog behoorlijk wat energie op. Durf ik mij zelf te laten zien? Wat is de bedoeling? Ik geloof dat het de bedoeling is dat ik me steeds meer laat zien. Het is een uitnodiging, het is een uitdaging, het blijft spannend. Ik denk dat juist vanwege mijn opvoeding ik voor veel mensen een voorbeeld kan zijn. De neiging doe maar gewoon dan doe je gek genoeg, wil nog wel eens als deksel fungeren. Maar dat is niet de bedoeling. Ik zoek steeds opnieuw mijn evenwicht. Wat mag ik laten zien en wat niet. Ik krijg vaak de opmerking dat ik zo open ben. Ik voel dat ik het nog lang niet altijd genoeg ben.

62. Vraag: Wat gun jij jezelf?

Waarmee stap jij in je passie?

Waar wordt je nu echt blij van. Heel veel dingen houden je af van datgene waar je echt blij van wordt. Soms weet je niet eens meer waar je echt blij van wordt, als je het contact met jezelf kwijt bent geraakt. Blijf in contact met je gevoel. Wat beweegt je, wat is fijn.

Zodra ik kan dansen, ben ik blij. Ik voel dat ik zo geniet van het leven. Genieten van #biodanza met andere mensen. Ik krijg daar energie van, ik kan me er helemaal in geven.

Ik wordt blij van het contact. In contact met mezelf, in contact met anderen. Met elkaar genieten. Heerlijk!

Nu ben ik blij met mijn beslissing. Ik ga een stilte retreat doen #prana-awakening. Het zal absoluut mijn leven veranderen. Ik ben heel benieuwd.

Volgende week bereik ik het magische jaar 50. N halve eeuw op deze aardbol. Ik heb het gevoel dat het leven nog zoveel in petto heeft. Op naar de volgende levenshelft! Voor deze gelegenheid bied ik de mogelijkheid om een gratis e-book: van Angst naar Passie te winnen. Beantwoord de volgende vraag: Welke wereld wil jij ontdekken, welke verwachting ligt daaronder, wat is je missie in het leven? Post dat om mijn tijdlijn. Ook kun je een gratis ganslegging winnen; deel daarvoor op mijn tijdlijn welke vraag je wil onderzoeken en schrijf naderhand op mijn tijdlijn hoe je dit ervaren hebt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *