Ja, dat wil ik!

Ja, dat wil ik!

Als je iets wil, dan richt je al je aandacht erop.

We hebben het zo afgeleerd om echt iets te willen.

Je mocht niet egoistisch zijn, dat was het als je voor jezelf koos.

Maar dat klopt helemaal niet.

https://youtu.be/O5OM1cq4sdM

5. Wat geloof je?

Hoofdstuk: macht en wilsontwikkeling

Als jij gelooft dat het egoistisch is, zul je nooit voor jezelf kiezen. Als je beseft dat je juist door te kiezen voor wat jij wil, eerst voor jezelf zorgt en daardoor voor anderen kunt zorgen.

Wat je gelooft is dus bepalend voor wat jij jezelf toestaat.

Bekijk je geloofssyteem.

Met je denken kom je heel veel dingen tegen die je gelooft. Maar die blijken niet te kloppen met wat je voelt. Wat moet je dan geloven? Als je er dan vanuit gaat, dat wat je denkt belangrijker is, dan is die weg afgesloten. Als je hebt geleerd om je gevoel meer en meer te vertrouwen, dan weet je dat je heeft heel veel dingen heeft geleerd die niet waar zijn. Dingen die veranderingen tegen houden. Als je gelooft dat juist in de tijd van verandering wij mee moeten gaan, vertrouw dan op je gevoel en op je innerlijk weten.

16. Uitnodiging: Noem 3 uitdagingen die je aan wilt gaan.

Hoofdstuk: van inzicht naar uitwerking

Persoonlijk zit ik in een proces van verandering: mijn uitdagingen liggen op relationeel, financieel, persoonlijke ontwikkeling en werk niveau. Ik nodig je uit naar je persoonlijke uitdagingen te kijken. Welke uitdaging wil jij aangaan. Wat nodigt jou uit om verder te gaan, om verder te gaan, dan je tot nu gedaan hebt? Ieder krijgt zijn persoonlijke uitdagingen. Waarin je voelt dat je getriggerd wordt. Waarin je voelt, dit moet ik doen, hoewel je verstand zegt; zou je dat wel doen. Hoofd en hart kunnen een totaal andere kant opgaan. Dan is het belangrijk om je intuïtie te vertrouwen. Ergens diep in jou weet jij wat de bedoeling. Ga dat achterna. Ja daar is moed voor nodig. Soms kun je niet eens uitleggen waarom het is zoals jij het voelt. Maar soms hoef je alleen maar de ruimte te maken; erkennen dat het zo voelt, zelfs al weet je niet hoe je het moet gaan aanpakken.

24. Waar haal je de moed vandaan?

Moed ontwikkelen

Ja waar haal je de moed vandaan? Niet uit je denken, je ratio is gericht op behouden van het constante. Je verlangen, je gevoel wordt getrokken naar wat de bedoeling is. Jou intuïtie laat je weten wat je moet doen. De moed haal je uit het vertrouwen dat leert te krijgen in je verbinding met je intuïtie, de verbinding met je Bron. Soms tegen je denken in. Dat stemmetje in jou moet je soms het zwijgen opleggen. Dat stemmetje vertelt hoe het hoort, wat anderen zullen denken, het vertelt waar je bang voor. Het is verstandig om wel te horen, maar jezelf daarna gerust te stellen en niet al te veel aandacht aan deze stem te geven.

28. symbool Pistool

Hoofdstuk: als angst regeert.

We zijn zo bang, voor alle veranderingen die je niet kunt voorzien. Tegelijkertijd weet ik nu dat zodra ik voel, dat ik vraagtekens kan stellen achter deze angst. Dit is niet waar het werkelijk omgaat. Ik weet dat wat ik me inbeeld altijd erger is, dan als ik stap voor de verandering instap. Het blijft spannend, ik moet mezelf voortdurend geruststellen.

37. Uitnodiging: Wees je eigen leider

Hoofdstuk aap op je schouder

Als je eigen leider beslis jij welke keuze’s jij maakt in je leven. Wat wil je? Dat wil je. Zodra jij weet wat je wil, richt je daar je aandacht, je intenties en je handelen op. Dan kom je tegen wat niet werkt of niet meer werkt. Daardoor kan je kiezen wat je echt belangrijk vind. Zodat jij je kunt focussen op je doel. Tenzij jij niet je eigen keuzes maakt en dit af laat hangen van wat de ander denkt en verwacht. Ben je bereid om te kijken naar wat jij denkt en verwacht? Wil jij daar je verantwoordelijkheid voor nemen? Het is tenslotte jouw leven, jouw verantwoordelijkheid.

42. Doolhof

Hoofdstuk: erkenning

we kunnen door zoveel zaken in de war raken. Ik had deze kaart vorige week ook. Deze week ontdekte ik, dat door mezelf te erkennen ik waarde geef aan wat ik denk, doe en hoe ik handel. Door mijzelf niet erkennen, onttrek ik waarde. Zelferkenning is dus ontzettend belangrijk. Als ik iets waardevol, waardevol wat ik doe, moet ik mijzelf erkennen. Moet ik mijzelf waarde geven. Anders ontvang ik ook geen waarde. Waardevol of waardeloos belangrijke verschil. Verwarrend als het niet duidelijk is. Buiten je zintuigen die je kunnen verwarren, buiten je innerlijke dialogen, buiten je intuïtie zijn er dus meer zaken die je op een dwaalspoor kunnen brengen.

49. Wat is de rode draad van deze situatie vergeleken met vorige situaties

Hoofdstuk: de kracht van het verhaal.

De situaties in je leven zijn geen losse draadjes, ze zijn met elkaar verbonden. Al je ervaringen, alles wat je tot nu toe hebt meegemaakt, maken je levensverhaal. Passen in je ontwikkeling die je gaat en die je nog zult gaan. Dus kijk naar de verbinding die je maakt. Onlangs heb ik geschreven over de verschillende werelden waarin ik me in bevindt. Ik maak dwarsverbanden, die soms extreem lijken, maar voor zo voelen, dat ik ze moet maken. Ik schrik er soms zelf van wat ik ga doen. Dan vraag ik me af: Hoe kom ik daarbij, klopt het wel wat ik denk of voel. Ik denk dat ik de verschillende werelden op verschillende manieren met elkaar moet verbinden en dat moet laten zien. Dat kan extreem voor sommige mensen overkomen, ik snap dat. Toch denk ik dat het niet voor niets is.

55. Vraag : wat is je roeping?

Hoofdstuk: volg je innerlijk leiding

Met mijn hoofd kan ik mijn beslissingen vaak niet snappen. Ik heb al veel beslissingen genomen op basis van de dromen die ik heb gehad. Juist de belangrijke levensveranderende inzichten neem ik op basis van de dromen die ik heb. Hoe onlogisch. Maar ik weet dat ik deze dromen niet voor niets heb. Ik weet dat ik mijn dromen moet volgen. Wat is mijn roeping. Pas door terug te kijken, krijg ik een beetje idee van mijn roeping. Eerst dacht ik dat het te maken had met mensen helpen uit zich te bevrijden van angst. Nu denk ik dat het vooral te maken, heeft mensen te leren, zich te laten lijden door liefde. Het één sluit het ander niet uit. Maar ik heb het gevoel dat ik zelf eerst boven mijn angst moest uitstijgen om me te openen voor de Universele leiding en de liefde die daarin vervat zit.

62. Vraag: wat gun jij jezelf?

Hoofdstuk waarmee stap je in je passie

Daarmee kom ik terug bij de vraag waar ik mee begon: wat wil ik? Dat wil Ik!

Het maakt niet uit wat ik wil, als ik er maar voor kies, met heel mijn hart. Daar waar ik blij van wordt en daar helemaal voor ga.

Ja, dat wil Ik! Tot nu toe hield ik me teveel bezig met wat als: nu mag ik kiezen: ja dat wil ik!

Ik zie dat ik me dit helemaal mag gunnen. Dat het mag komen, dat het er mag zijn.

Wil jij kiezen voor jezelf en liefde toelaten in je leven? Laat mij je helpen om je angst los te laten. Kijk op http://vanangstnaarpassie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *