Hoe overvloed toelaten in je leven?

Hoe overvloed toelaten in je leven?

Liefde, overvloed: in mij voel ik de oude angsten die nog werkzaam zijn. Het TE gevoel.

´Je kunt niet alles hebben, soberheid, het niet mogen genieten´.

Hoe kan je deze beperkingen los laten? Hoe kan en mag en je openstaan voor overvloed?: Overvloed aan liefde, overvloed aan geld: overvloedig kunnen zijn. Staan in de oneindige stroom van zijn. Alles is er, alles mag door me heen stromen. Je hoef niets vast te houden, de stroom is eindeloos en er is altijd voldoende.

Pijn van oude conditionering, angst vanuit oude conditionering. Het niet bewust zijn van oude conditionering; wat nu naar boven komt, omdat overvloed in mijn leven is. Mijn angst wat moet ik met zoveel? Het is teveel. Nee het is niet teveel; het is overvloed. Overvloed die bedoeld is om te ervaren. Overvloed na de beperking. Overvloed van het leven.

De riem hoeft niet aangehaald te worden. De beperking hoeft niet opgelegd te worden. Ik mag de oude beperking los laten. De beperking ging uit van beperking, van tekort. Daarom was er beperking. Overvloed gaat uit van de overvloed, ervaring van de overvloed, beleven van de overvloed. Het vraagt om op een andere manier in het leven te staan. Het vraagt om te openen voor de overvloed, voor de weldaad, voor het leven in al zijn facetten. Het vraagt om mee te bewegen, te voelen te ervaren en te zijn. Los te laten. In contact te zijn met alle energieën van het leven, met alle krachten van het leven. In volledige acceptatie. Verbonden met het mens-zijn, verbonden als deel van het geheel, in onvoorwaardelijke liefde voor al wat is.

7. Symbool: Barbie in de natuur.

Hoofdstuk: Wordt jij gezien zoals je bent?

De natuur heeft alles wat er is in overvloed. Van droogte tot water, onkruid, gewas. Alles wat er is, is er overvloed. De mens is het gaan inperken. Sorteren: dit hebben we nodig, dat kunnen we gebruiken. Hier hebben we niets aan. Dat wel, dat niet. Daarmee werd de oorspronkelijke overvloed gekaderd, ingepast naar de behoefte van de mensen.

Nog steeds zijn we bezig met inkaderen, beperken. Wat wel wat niet. Met een zuinig mondje: Overal waar Te voor staat hoeft niet. Wat als we de overvloed toelaten en ervan genieten? Wat zou dat betekenen? Kan je ook kijken wat er is, en waar wat graag is en dit overvloedig laten zijn. Dat de natuur zelf ook mag laten zien wat er graag is?

 

18. Uitnodiging: Teken jezelf, kijk wat je opvalt.

Hoofdstuk: Leer jezelf te helpen.

We zien onszelf vaak door een niet zo positieve bril. Ik heb hier een pukkeltje, mijn tanden staan niet recht enzovoort. Alsof dat invloed heeft op wie je bent. Het zijn vaak je bijzonderheden die je karakteristiek maken. Je hoeft niet perfect te zijn. Niemand is perfect.

Pogen perfect te zijn, heeft meestal te maken dat je jezelf niet accepteert zoals je bent. Zodra je jezelf kunt accepteren zoals je bent, verandert de wereld. Dan is het niet het uiterlijk wat doorslag gevend is, maar de rust en de vrede die je in jezelf vind.

 

27. Symbool: de leeuw.

Hoofdstuk: Weten en actie nemen

We zijn vaak op zoek naar het antwoord, terwijl het antwoord voor ons neus ligt. Doordat we ons te klein of te onbelangrijk achten, gaan we niet staan voor datgene wat we te doen hebben. Waar we toe in staat zijn. Je kent vast wel de plaatjes van de kat die in de spiegel een leeuw ziet, als hij met andere ogen naar zichzelf gaat kijken. Als je voelt en weet wat je te doen hebt. Wat je levensopdracht is, dan blijkt dat je over meer kracht beschikt dan je ooit gedacht had. Als jij samenwerkt met de krachten die je helpen om je levensopdracht te leven ben je in staat om ´bergen´ te verzetten. Dan worden krachten gecombineerd en kan je immense prestatie neerzetten. Vanuit het ego alleen, lukt dat niet.

 

33. Uitnodiging: Zing , zing je favoriete lied.

Uitnodiging: Ben je geheeld als je beter bent?

Doen wat je het liefste doen. Je eigenheid leven en beleven. Doen wat er door je heen wil stromen. Dan kom je in de moeiteloosheid. Dan doe je datgene waar je voor geschapen bent. Zoek en vind waar je het plezier uit haalt. Doe datgene wat je plezier geeft. Juist dan zingt je hart, juist dan zingt je hele wezen. Daar ben je voor bedoeld.

40. Vraag: Durf je het onbekende in te gaan en de veiligheid los te laten?

Hoofdstuk: Kleine stappen, grote veranderingen.

Van uit hetgeen je kent, op de manier waarop het je vertrouwt is: kun je het onbekende niet zien. Het is de bedoeling dat je met andere ogen kijkt. Kijk met de ogen van de ziel. Wat wil je ziel ervaren? Wat is de bedoeling? Heel vaak betekent dat dat je een ander pad loopt. Waar je volgt wat de bedoeling is. Waar je in contact bent met je innerlijke waarheid, met je intuïtie en je je laat leiden.

 

50. Symbool: aap/oor

Hoofdstuk: Cirkel van stress.

Wat is je waarheid? Wat is je weg? Niemand kan je dat vertellen. Niemand heeft dezelfde weg. Als je uitgaat wat mensen zeggen, wat je ratio zegt: raak je in de war. Raak je bekneld tussen alle meningen en waarheden van anderen. Dat is niet je weg. Ga je persoonlijke weg. De weg naar binnen, naar je eigen zijn. Voel wat er in je wil ontstaan. Sluit vrede met jezelf en met je eigen waarheid en volg deze

 

57. Symbool vereniging man/ vrouw

Hoofdstuk: Wanneer ben je heel?

Je persoonlijke weg gaan is altijd een afwegen. Wat is goed, voor jou en voor de wereld. Wat is jouw waarheid. In jouw zoeken yin en yang steeds naar het evenwicht. Ieder mens heeft een mannelijke en een vrouwelijke kant in zich. Als beide volledig geaccepteerd en ontwikkeld mogen worden, zoek je in elke situatie je innerlijke evenwicht.

Als je vragen hebt naar aanleiding van deze ganslegging neem dan contact op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *