Hoe kan je spelen meer toelaten in je dagelijkse leven?

Spelen in je dagelijks leven

 

Het lijkt zo’n paradox om te spelen in je dagelijks leven, om daarmee de kost te verdienen. Je dagelijkse vraagstukken aan te gaan.

Gisteren had ik zo’n gekke bui. Kon overal om lachen. Niks leek serieus; het was als de euforie na een geslaagde missie. Vroeger konden de kinderen dan zeggen: ´mammm stop nou, ik schaam me voor je´. Inmiddels denk ik die leeftijd voorbij te zijn. Maar het plezier, de lol en de ontspanning kan ik nog steeds ervaren.

Het werd mij ook duidelijk dat juist daar waar ik zo hard mijn best aan het doen ben, ik het minst ontspan. Voor mij een teken aan de wand. Misschien eens tijd om daar het plezier in terug te laten komen.

Dus voor vandaag de vraag: hoe kan ik speelsheid in mijn dagelijkse leven bevorderen? Juist daar waar ik hard mijn best doe vervangen door meer plezier?

 

6. De brug

Hoofdstuk: Bij je beslissing blijven

Kom over de brug: wie ben je en wat is je doel?

Elke keer mag je terug naar deze vraag? Wie ben je, hoe zie jij jezelf en wat is de bedoeling. We kunnen maar een klein stuk overzien. Met dat kleine stuk mag je aan de slag. Het plezier, laat zien waar je kracht, je passie zit. Als je nooit kunt genieten, dan zie jij jezelf niet. Als je durft te genieten, ook al vinden anderen je gek, kom je dichter bij je eigenheid. Wie jij bent, wat je raakt, waar je blij van wordt. Het maakt niet uit of een ander het niet ziet. Zie en voel het zelf en besluit om dit plezier meer toe te laten in je leven. Het hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Je hoeft je niet in bochten te wringen. Voel het plezier en vertrouw erop dat het je brengt waar je moet zijn. Dat is je doel dat heb jij te brengen. Open je hart vanuit je liefde voor jezelf en het leven mag en kan je creëren.

 

12. Vraag: waar ben je bang voor?

Hoofdstuk: Je innerlijke criticus

Waar ben je bang voor? Zodra angst regeert, kan je je verbeelding niet gebruiken. Kun je niet dromen, niet visualiseren, niet spelen. Alles wordt op slot gezet. Je blokkeert alle in- en uitgangen: dat is pas beangstigend. Dan zetten we geen stap en hebben we reden om bang te zijn. Door deze angst ter discussie te stellen, te bevragen, opent zich een weg. Klopt het wel wat je angst zegt? Is het waar wat jij je nu voorhoud? Waar leid het toe als je in deze angst stapt? De vragen op zich zijn al bevrijdend. Angst is vastgebonden liefde. Door niet weg te rennen voor de angst, door te zien waar jij bang voor bent, wat je vasthoud, kun je ook de parel ontdekken, die verborgen zit. Daarmee is angst ook de ingang om je liefde, je passie te vinden.

 

18. Symbool: Vrachtauto- auto

Leer jezelf te helpen

Jezelf helpen, je laten helpen of geholpen worden; niemand hoeft het alleen te doen. Accepteer dat alles wat er is, je helpt op je individuele pad. Alle ervaringen waar jij een evenwicht in mag vinden zijn van belang om inzicht en begrip in jezelf te krijgen.

5+ 1 Via pad 18 de zegewagen – 5. Geburah kruist evenwicht via pad 22 Lust terug naar Tifereth

24. Vraag: waar haal je de moed vandaan?

Hoofdstuk: Mogelijkheden ontwikkelen

Moed, geloof, hoop en vertrouwen. We hebben het allemaal tot onze beschikking. En soms zijn we het kwijt. Leer jezelf te voeden met de juiste ingrediënten. Je ontvangt moed, als jij je openstelt voor het feit dat dit niet het enige mogelijke is. Vraag: wat is er nog meer mogelijk? Stel je daarvoor open. En laat het tot je komen.

 

28. Vraag: waarin voel jij je zwak?

Hoofdstuk: Als angst regeert

Waarin voel jij je zwak? Als je twijfelt aan jezelf en aan je kunde komt het vaak hierin tot uiting. Dan ga je niet in je eigen kracht staat, je haalt de energie eruit. Je geloof is dan niet sterk genoeg – waardoor jij jezelf verzwakt. Gaan staan in wat mogelijk is, gaat ook over het vertrouwen, dat je inzichten en de kracht zal ontvangen die op dat moment noodzakelijk zijn.

 

35. Vraag: Kun je vanuit een andere positie naar jezelf kijken?

Hoofdstuk: Tussen de oren.

Vanuit de overtuiging dat dit de feiten zijn, dat dit de realiteit is, kan jij je behoorlijk vastzetten in de positie waar je staat. Leer om niet alleen de logica te volgen, kijk ook naar de kracht van de mogelijkheden, van je geloof wat mogelijk is, vanuit je intuïtie je gevoel, dat er meer bestaat tussen hemel en aarde: dan zijn wonderen mogelijk. Wat is realiteit: is dat hetgeen je ziet? Of is er meer?

 

41. Vraag: Vind je dat het leven je (on) eerlijk behandelt?

Hoofdstuk: Oorzaak en gevolg

Hoe vind je dat het leven je behandeld? Je perceptie bepaalt hoe jij het beoordeeld. Het glas wat half vol of half leeg blijft een feitelijke zelfde inhoud te bevatten, maar jou beoordeling bepaalt hoe jij het kan ervaren. Eerlijk of oneerlijk gaat over dezelfde feiten; jou perceptie bepaald hoe jij erin kan staan.

 

46. Vraag: Wat werkt niet meer en moet je loslaten?

Hoofdstuk: Blokkades doorbreken

Wat werkt niet meer? Heel vaak zijn het niet de feiten die niet werken maar jou perceptie. Hoe kan jij je perceptie veranderen. Perceptie heeft alles met overtuiging te maken. Zolang jij vast wil houden en controle wil uitoefenen blijft je in hetzelfde of dezelfde overtuiging hangen. Dan kan er geen verandering plaatsvinden. Zodra jij met je perceptie kan schuiven, zul je ontdekken dat alles gaat verschuiven. Het begint bij je perceptie, zodra jij ruimte maakt, komen er ongekende mogelijkheden om de hoek kijken.

 

52. De gevangenis

Tegenstellingen overbruggen

Opnieuw de overtuigingen. Overtuigingen kunnen je zo vastzetten. Zij creëren een gevangenis, hoe sterker jouw overtuiging hoe dikker de tralies zijn. Juist door dezelfde overtuiging los te laten, te zien wat je vasthoudt, wat je tegenhoudt, openen zich de deuren naar mogelijkheden. Ben je vrij om te kiezen.

 

55. Wat is je roeping?

Hoofdstuk: Luisteren naar je innerlijke leiding

Vanuit vrijheid en plezier kan je ervaren wat je beweegt, wat jou voortdrijft. Dis is je roeping, dit is je levensdoel. Het is de bedoeling dat je plezier hebt, het is de bedoeling dat jij jouw unieke talenten laat zien aan de wereld en ze in de wereld neerzet. Door jezelf te accepteren, één met jezelf te zin, ben je in lijn met jezelf: je hoofd en hart kunnen in afstemming met elkaar communiceren en jij kan daarnaar handelen.

 

63. Vraag: ben je tevreden over het bereikte resultaat?

Hoofdstuk: Wat heb je nodig om te genieten?

Jouw liefde voor het leven, jouw spel jouw passie voor wat jij te doen hebt brengt jou bij je levensmissie, je zielsmissie. Elke stap is daarbij een vooruitgang. Je weet niet wat het je brengt, je weet waar het eindigt. Geniet van het proces en ga door met wat je te doen hebt.

 

Tiny url: Link voor online masterclass Wat is angst en hoe kan je deze loslaten : https://tinyurl.com/yxt43cgh

1 reactie

  1. Pingback: De wereld op een andere manier benaderen » Via Sophia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *