Welke verandering mag je verwachten?

Wat mist er, welke verandering mag ik verwachten?

Ik merk dat er weer verschuiving aan het plaatsvinden is en ik weet niet waar het naar toe gaat..Kan ik weten wat er mist en wat er nodig is?

Je wilt niet dat het niet weggaat, maar alles is vergankelijk.

Wat wil je behouden en waarom wil je het behouden?

Geniet van het tijdelijke.

Kan het vergeleken worden met ontwikkeling?

Eerst geef je de ander de schuld totdat je gaat ontdekken, dat wat ervaart zich in jou bevindt en dat je er zelf mee om mag gaan. Dan leer je de liefde in jezelf te ontwikkelen en neem je eigen verantwoordelijkheid. Wat is de volgende stap: meesterschap op alle fronten?

Of valt het samen met delen?

7. Ben je geworden wat je wilde worden?

Hoofdstuk: wordt je gezien zoals je bent?

Ja ik ben van alles geworden, verpleegkundige, maatschappelijk werkster en daarna pycholoog. Maar mijn weg eindigt niet hier. Mijn doel was en is altijd geweest, de ander zodanig hulp te geven dat hij of zij zich zelf kon helpen. Nog steeds is dat mijn versie, hoe je elkaar kunt helpen. Leer van elkaar, hoe jij jezelf kunt helpen. Wat heb je nodig, neem daar de verantwoording voor.

 

19. De Herberg.

Hoofdstuk: Zelf verantwoordelijk zijn.

Ieder is en blijft verantwoordelijk voor zichzelf.

Ik pas me te veel aan, ik houd teveel rekening met de ander. Ik neem grote stappen en aarzel dan om dit uit te dragen in de wereld.

 

26. Wat is je passie?

Waarmee stap jij in je passie?

Mijn passie is dat ieder zijn ontwikkeling aangaat. Vandaag zei ik als op antwoord : Een liefdevolle relatie begint met liefde voor jezelf. Liefde voor jezelf, liefde naar elkaar en gezamenlijk een olievlek van liefde vormen. De liefde verhoogt je bewustzijn ; met elkaar kunnen we onze trilling op aarde verhogen.

 

30. Durf jij hulp te vragen?

Hoofdstuk: Waarom

We denken te vaak dat we alles alleen moeten uitvogelen. Ik zeg tegen mijn cliënten dat ze hulp moeten vragen. Mijn coaches zeggen tegen mij dat ik hulp mag vragen. Uiteindelijk ben jij het zelf die deze stap zal mogen zetten. Samen ben je sterker, samen weet je meer. Samen bereik je meer. Juist in gezamenlijkheid kun je ook ervaren wat zich aandient.

 

35. Kan je vanuit een andere positie naar jezelf kijken?

Hoofdstuk: Tussen de oren.

De andere positie; jij als krachtig energie wezen. Jij als energie wezen komt je energie hier neer zetten. Energie deelt en verspreidt zich. Het houd zich niet aan hokjes. Als je hiernaar luistert, ontvang je en deel je je energie. Daar waar we bang zijn, laten we een verkramping zien. Daar waar we vol liefde zijn, zal de liefde stromen.

 

43. Handel je ook naar je overtuiging?

Hoofdstuk: Wat is burn-out

Handelen naar mijn overtuiging: ik heb tijd nodig om te wennen aan alle veranderingen. Ik merk dat oude gedachten een rol spelen in mijn nieuwe leven. Dat dat misschien het moeilijkste proces is. Heilige huisjes loslaten. Nieuwe overtuigingen aanhangen, omdat ik dat geloof en ervaar. Ernaar handelen, het uitdragen is de grootste uitdaging.

Ik ontdek wel dat deze ontwikkeling mijn nieuwe uitdaging is. Ik heb het mogelijk al eerder gezegd. Ik ben en mag de angst voorbij gaan. Het gaat over liefde. De liefde omarmen, de liefde uitdragen en daar achter staan. Er naar handelen blijft misschien een vak apart. Maar het is wel de uitnodiging om dat meer en meer te leven.

 

52. De gevangenis

Hoofdstuk: Tegenstellingen overbruggen

Overtuigingen mn overtuigingen die niet meer werken vormen een gevangenis. Teveel rekening houden met anderen, heeft met dezelfde gevangenis te maken. Jezelf aanpassen om jezelf maar niet te laten zien gaat ook over dezelfde gevangenis. Belangrijk is te ontdekken waar jij zelf staat, wat je eigen waarheid is en dit uitdragen, daarmee komt er meer vrijheid bij jezelf en hopelijk ook bij anderen.

 

59. Ben jij het waard om gelukkig te zijn.

Hoofdstuk: Hoe krijg je zelfvertrouwen

Ben jij het waard, wat is het je waard, vanuit de andere positie gezien hebben we allemaal een rol te spelen in de liefde in de wereld te zetten. De wereld veranderen begint bij jezelf. De liefde in de wereld brengen begint ook bij jezelf.

 

´Om de wereld te veranderen is niet veel nodig. Een originele gedachte, één iemand die niet in vaste patronen gelooft.´ Bram Vermeulen

Heb je vragen?

Neem hier contact op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *