Uitnodiging naar een nieuwe realiteit

Uitnodiging naar een nieuwe realiteit

Soms wringt er iets, afgelopen wrong er iets in mij. Ik merk dat ik anders wil, maar nog niet kan. Ik zit nog vast in overtuigingen. Ergens weet ik dat mijn huidige bewustzijn niet meer voldoet. Maar hoe kom ik verder, hoe ga ik verder. Ik merk dat ik sommige stappen nog niet zet: omdat ik iets niet wil loslaten. Het gaat over een verkeerde loyaliteit. Het is de bedoeling dat ik verder ga. Dat er nieuw zicht, nieuwe realiteiten ontstaan. Dat kan alleen als ik loslaat. Als ik mij bevrijd van mijn afhankelijkheid. Waardoor ik denk dat ik niet kan…, niet mag…

11. Vraag: Wat wil deze situatie je zeggen?

Hoofdstuk: Onvoorwaardelijke liefde

Onvoorwaardelijke liefde nodigt je uit om je potentieel te leven. Om die stappen te maken die je blokkeren. Om de energie door je heen te laten stromen. Je voelt zelf dat het niet stroomt, je voelt zelf de uitnodiging. Zie het als een uitnodiging. Juist door dit te onderkennen, kun je voelen wat nodig is, waar je behoefte aan hebt. Wat er door je heen mag stromen. Wees geduldig met jezelf en zie jezelf in liefde. Durf je de stap te maken en het oude los te laten om het nieuwe leven binnen te laten? Je mag altijd de beslissing nemen, wat je toelaat en wat er in je leven mag plaatsvinden.

 

18. Vraag: Welk excuus heb je om niet te doen wat je wil doen?

Hoofdstuk: Leer jezelf te helpen

Allerlei redenen waarom je niet kunt doen, wat je zou willen. Van praktische redenen tot pure overtuigingen in jezelf. Vraag hulp, praat met iemand of kijk wat je wel kan doen. Soms kun je het niet meer duidelijk zien. Soms zit je zo met je neus ergens bovenop dat het niet mogelijk is om te zien wat er door je heen wil stromen.

 

27. Vraag: Achter welk rol verschuil jij je?

Hoofdstuk: Weten en actie nemen

Rollen kunnen een mooie schuilplek zijn: als je dat bent, dan doe je dat niet; dat hoort niet… Enzovoort. Laat je niet beknotten door de rollen die je vervult. Geef zelf invulling aan wat er door je heen mag stromen. Creëer zelf wat je denkt dat goed is, wat mogelijk is en wat voor jou op dit moment passend is. Er is zoveel meer mogelijk.

Voel wat er door je heen wil stromen, maak ruimte en neem de actie die dat van je vraagt.

 

33. Vraag: Wie vertrouw je?

Hoofdstuk: Ben je geheeld als je beter bent?

Vertrouw je het oordeel van anderen nog meer dan je eigen oordeel? Leer jezelf te vertrouwen. Ontdek de signalen en de boodschappen die je zelf ontvangt. Zij zijn voor jou waardevol. Zij brengen jou tot het leven wat je wenst en verlangt. Laat het stromen toe. Het opent een nieuwe wereld, een wereld die een ander bewustzijn van je vraagt. Die van je vraagt om voorbij je angsten en je ego te gaan. Om open te staan voor de onvoorwaardelijke liefde.

 

40. Vraag: Durf je het onbekende in te gaan en de veiligheid los te laten?

Hoofdstuk: Kleine stappen, grote veranderingen.

Elke keer verandert het leven, elke keer sta je voor nieuwe uitdagingen. Je hoeft geen reuze stappen te nemen, het mogen kleine stappen zijn. Kijk wat je nu al kan doen. Houd je doel voor ogen. Wat helpt om nu te doen, wat je al kan doen. Zo komt je doel steeds dichter bij. Jou grote doel blijkt dan dichterbij te zijn dat je ooit voor mogelijk heb gehouden. Kijk maar eens achterom waar je vandaan komt. Dat is de weg die je al bent gegaan. Ook door alleen maar kleine stappen te nemen. Stel jezelf gerust. Keulen en Aken zijn ook niet op één dag gebouwd. Jij hoeft ook niet alles in één keer te doen. Maar ga door. En verander langzaam naar datgene wat je wil bereiken, wie je wil zijn, waar jij voor bedoeld bent.

 

46. Vraag: Wat werkt niet meer en mag je loslaten?

Hoofdstuk: Blokkades doorbreken.

Het wringen in je, verwijst naar datgene wat niet meer bij je past, maar wat je misschien nog zo krampachtig vast wil houden. Zelfs als je met andere daar over praat, merk je dat je het niet eens goed kunt verwoorden, waarom je vast wil houden. Het gaat om dat oergevoel. Die diepe loyaliteit, misschien ook wel de inprint die je hebt meegekregen. Maar het huidige leven, het nieuwe leven vragen je om diep in jezelf te voelen: klopt die oude inprint, past die nog, anders blijf je je verscheurd voelen. In de basis ben je liefde, ben je voor liefde geboren en niet voor angst. Kijk nog eens goed naar die inprint, heb je hem misschien verkeerd vertaald? Staat in die inprint liefde maar heb je angst gelezen? Het maakt een wereld van verschil hoe je wat interpreteert. Hoe je de dingen kunt waarnemen. Hoe bewuster je wordt van wat er in je leeft, hoe meer je kunt waarnemen wat er in de basis in je ligt, hoe je oude inprints in een ander daglicht kunt zien. Vanuit verkeerde veronderstellingen komt iets krom naar buiten. Zodra je het in lijn kunt brengen met de liefde, kan het gaan stromen, je op andere gedachten brengen, je andere inzichten geven.

 

Hoofdstuk: wat verwacht je van het leven?

Je verwachtingen bepalen wat je ziet. Je verwachtingen laten je datgene zien wat je wil zien. Alles wat we zien is een projectie. Verlicht met een helder licht de ruimte, laat je verwachtingen los. Laat je vervormingen los: probeer helder te zien: wat is er werkelijk, wat is de bedoeling?

Je mag voelen waar jij staat, wat jij te doen hebt. In dat licht mag je eigen verwachtingen en wensen neerzetten. Klopt dat met je realiteit? Kan je het waarmaken, ga verder dan je ooit gedaan of gedacht hebt. Er is zoveel meer mogelijk.

 

60. Uitnodiging: Geef jezelf een compliment

Hoofdstuk: Angst aangaan.

Niet het doel maar de weg is het proces. Geef jezelf een compliment over het gaan van de weg. Of je het doel ooit zult bereiken weet je niet. Je weet niet eens wat het doel is. Maar je weet wel wat de weg is. Dat is de weg die je nu gaat. De uitdagingen die je elke dag opnieuw krijgt en aan mag gaan. Wees blij met het feit dat je de uitdagingen aan bent gegaan, ze hebben je al tot hier gebracht. Dit had je nooit durven denken. Je bent veel verder dan je ooit had gedacht. Maar elke keer opnieuw mag je verder gaan dan je ooit hebt gedacht. Weet dat je er niet alleen voor staat. Weet dat er meer is, dan je kunt bedenken. Je wordt geleid op de weg die je hebt te gaan.

Wees gewoon bereid om onvoorwaardelijk lief te hebben 

 

Heb je vragen omtrent deze ganslegging?

Neem dan contact op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *