Gevoel als hulp bij bewustzijn ontwikkeling

Gevoel als hulp bij bewustzijn ontwikkeling

Zo belangrijk om niet weg te rennen voor je eigen gevoel. Het brengt je nieuwe inzichten, nieuwe waarheden

Vanuit het verlangen om te leven komen gevoelens los. Gevoelens van vreugde gevoelens van verdriet. Alle zijden van de liefde; het liefhebben, het verlangen, de verwachting, de teleurstelling; alles is aanwezig. In de teleurstelling, komen oude gevoelens van afwijzing naar boven; hij heeft niet voor mij gekozen; ik ben blijkbaar niet goed genoeg. Doordat oude pijn mee naar boven komt, wordt er geheeld, juist nu. Ik voel de pijn, de afwijzing: het mag er zijn. Blijkbaar ben ik niet de ideale…. En de wetenschap ik hoef niet de ideale te zijn; niet voor mezelf, niet voor hem. Doordat het er mag zijn, kan het uitgesproken worden; nieuwe lagen, oude lagen raken elkaar. Ik ben. Ik mag er zijn. Mijn verdriet mag er zijn, ik wordt gezien.

Ppft wat een proces, alsof ik daar op zit te wachten; juist wel ja.

Ik zoek het niet op, het is er. Ook teleurstelling, laat zien wat er in je leeft. Je verwachtingen, oude pijn, oude verlangens. Nu projecteer ik ze nog naar buiten. Door ze naar buiten te brengen kan ik ze weer verinnerlijken. Kan het helend werken in de diepere lagen, kan ik mij verder openen. Openen voor de liefde en waarde in mij. Ik mag mezelf serieus nemen, mezelf zien en gezien worden. Er is een nieuwe basis in mij gevormd. Een nieuwe laag van zelfacceptatie en liefde.

Zolang ik mijn eigen gevoelens onder ogen durft te zien, en mijn hart blijf openen, kan het stromen, tranen van verdriet, tranen van blijdschap ze werken helend. De liefde is aanwezig in mij en in de ander. Ja het was een teleurstelling, het deed verdriet, maar het heeft heling teweeg gebracht. Er is een nieuw begrip, een nieuw inzicht en een nieuw gevoel ontstaan.

9. Symbool: scheepje

Hoe belangrijk zijn je zintuigen

Ik ben geraakt in oude pijn, het is niet fijn. Ik wil dit niet opnieuw ervaren. Toch is vanuit alle ervaringen die ik heb meegemaakt, hetgeen ik nu meemaak een vervolg. Alle ervaringen zijn verbonden, maken met elkaar het levenspad. Dit geeft kans om oude pijn te helen.

14. Let op wat je denkt, bekijk en laat los.

Hoofdstuk: vast zitten in je situatie

Juist door te voelen waar oude pijn zit, kan je het onder ogen zien. Erkennen wat er is, de pijn onder ogen zien en het helen. Wend je daarom niet af van wat je voelt. Het is een kans op heling, om oude pijn los te laten en nieuwe vreugdevolle ervaringen toe te laten. Niet gefundeerd op oude pijn, maar in plaats van pijn een nieuwe gezonde ervaring. Door te helen, kan pijn vervangen worden door geluk.

21. Symbool: einde van het spoor

Hoofdstuk: Mogelijkheden ontwikkelen

Soms lijkt datgene wat het einde is een nieuwe kans. Een kans om je opnieuw te oriënteren op wat je werkelijk wil. Het oude mag losgelaten worden. Het nieuwe mag ontstaan.

28. pistool: wat zet je onder schot?

Hoofdstuk: wat als angst regeert

Dan moet je helemaal terug naar af. Waar gaat het om, wat is echt belangrijk. Veel dingen vallen dan bij voorbaat af.

35. Kijk en voel eens diep in je

Hoofdstuk: Tussen de oren

dan ontdek je welke oude patronen je nog dwars zitten, waar je valkuil ligt.

38. Waarin ben je een dief van jezelf, wat ontneem jij jezelf?

Hoofdstuk: Innerlijke saboteur

Door tegen jezelf te zijn, ontneem jij jezelf de mogelijkheid om te helen, om te groeien

42. Doolhof, wat verward je? Wat is anders dan dat het lijkt?

Hoofdstuk: Erkenning

Erken jezelf, erken je oude pijn. Zie het onder ogen. Juist door jezelf te zien in alle eerlijkheid, in al je kwetsbaarheid, wordt het weer duidelijk. Dan verbindt jij je opnieuw met de energie van je ziel, wie je werkelijk bent en waar je bedoelt voor ben.

53. wat is je persoonlijke overtuiging?

Schrijf op wat jouw overtuiging over deze situatie

Hoofdstuk: Wat is de ziel, herken je hem?

Dan kan je opnieuw zien, wat wel belangrijk is, wat je wel verder gaat helpen op het pad van je ontwikkeling. Om meer zicht te krijgen.

58. De dood; wat mag je loslaten en is nu anders?

Hoofdstuk: Loslaten

Dan mag je loslaten, alles loslaten. Omdat het dan zijn eigen pad kan gaan. Je hebt hetniet meer onder controle en dat hoeft ook niet.

 Challenge: bewustzijns ontwikkeling

In de aanloop van mijn nieuwe levensjaar nodig ik jullie uit om met mij mee te gaan maar datgene wat jij in je leven wilt laten ontstaan, waar jij vervuld van wil zijn.

Start met het verlangen. Zet je vrij. Alles is oké, je mag verlangen, er is niets mis mee.

In je is daar een drive die langzaam naar boven komt. Door dit toe te laten, het te ontdoen van alle zwaarte, zie je de mogelijkheden, de potentie.

Je mag er mee spelen. Er kan niets mis gaan. Probeer maar, het enige wat kan gebeuren is dat je ontdekt dat het spelen leuk is. Dat de uitkomst mogelijk anders is, maar dat biedt weer nieuwe mogelijkheden.

Laat de wens, het verlangen je leiden. In jouw is daar de wetenschap dat er meer is. Hoe het er ook uitziet.

Opdracht

Creëer een ruimte voor jezelf waar jij kunt luisteren naar wat er in je leeft, wat er in jouw naar boven wil komen. In jouw is er een innerlijk weten.

Versterk de magnetische kracht van je hart: en trek datgene naar je leven wat nodig is voor je levenswerk. Richt je bewustzijn op je hart: leer liefdevol te zijn naar jezelf, leer nee te zeggen als het moet. Zeg ja tegen datgene wat je liefde en magnetische kracht versterkt. Heb de moed, oefen jezelf om te voelen wat goed voelt, wat bij je past. Wat er in jouw mag ontstaan. Open je hart, voor je innerlijke wijsheid en sta open om te ontvangen. En zeg dankjewel, want weet dat je altijd de hulp ontvangt die je nodig hebt. Leer door liefde en wijsheid. Ook jouw meest bijzondere dromen kunnen realiteit worden als je bereid bent om te groeien. Laat je leiden en vrees niet. Angsten dagen je uit om diep te gaan. Zie dat het datgene is wat jij tegenhoud. Wat je los mag laten. Geloof in jezelf en in het leven. Het zal je niet teleurstellen. Ontspan en ga de reis aan. Maak ruimte.

 

Schrijf je hier in voor de challenge

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *