Hernieuwd inzicht

Hernieuwd inzicht

Facebook live – ganslegging van 23-08-2019. Vandaag ontving ik een hernieuwd inzicht wat verder uitgewerkt wil worden. Het helpt om verder te geloven in je eigen waarde.

Wie en wat zou je zijn als je bij voorbaat al geslaagd zou zijn? Als je bij voorbaat geslaagd zou zijn, dan gaat het vooral om de visie die je uit kunt dragen, kunt leven, kunt zijn. En dit mag je vorm geven. In de basis heb je goud in handen.

https://youtu.be/U68xTmnjPgA

5. Wat geloof je?

Hoofdstuk: macht en wilsontwikkeling.

Geloof ik dat ik goud in handen heb, geloof ik dat ik mensen kan helpen om angst los te laten en liefde te ontvangen? Ik geloof dat ik mensen kan begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling om angst los te laten en liefde te ontvangen. Mijn ervaring is dat onbekendheid met mijn methode mensen terughoudend maakt. Kan het zo eenvoudig zijn? Kan je door persoonlijk te ervaren, angst los laten? Men onderschat de kracht van vragen stellen. Juist door vragen te stellen komen er antwoorden. Het helpt mij om deze vragen concreet te maken, vandaag kreeg ik nieuwe antwoorden. Door deze methode kan deze hernieuwde inzichten verder uitwerken.

12. Uitnodiging: Oordeel en veroordeel jezelf niet.

Hoofdstuk: Innerlijke criticus.

Door jezelf niet te zien als iemand die datgene kan waar je van droomt, houd tegen dat je stappen maakt. Door je persoonlijk veroordeling, heb je geen vertrouwen in jezelf en zul je niet datgene gaan doen wat je moet doen om de stappen te maken die nodig zijn.

22. Symbool: de boom

Hoofdstuk: Evenwicht en balans in je leven.

Alles is er, alles was er, maar er is een upgrade gaande, daar waar ik het niet zag, zie ik nu. Daar waar ik niet geloofde, geloof ik nu. Er is een deur opengegaan, waar ik dacht dat deze dicht bleef voor mij. Ik vroeg me af waarom het voor mij niet werkte; nu weet ik het antwoord, het was de tijd er nog niet voor. Nu heb ik die ontwikkeling doorgemaakt die nodig was, eerder was dat nog niet aanwezig. Geld dit ook voor jou? Gaan er deuren open, worden er dingen mogelijk gemaakt?

De deuren gaan niet open door er tegen aan te duwen, wel door te vragen en te vertrouwen. Ergens zal het antwoord komen, welnu dat is nu gekomen.

31. De Put

Hoofdstuk: Houden van jezelf hoezo?

Alle ontwikkeling heeft te maken hoe je meer liefde door je heen kan laten stromen. Liefde voor jezelf en naar anderen. Vanuit liefde kan je in verbinding staan, uitreiken naar persoonlijke doelen, grotere doelen. Zodat meer mensen aangeraakt worden en zich verbinden met de liefde in hen zelf.

36. Vraag mag je van jezelf volmaakt zijn en toch goed genoeg.

Hoofdstuk Coping:

Laten we nu allemaal angst hebben dat we niet goed genoeg zijn. Dit hebben we ons hele leven geleerd. Dit veroorzaakt een voortdurende pijn, een voortdurende druk. Als je dit realiseert kun je gaan zien, dat dit gegeven niet klopt: we zijn op de wereld gekomen om ervaringen op te doen, om te leren. Dit kan niet als we al volmaakt zijn. We zijn bedoeld om te ontwikkelen, net als ieder plant, ieder dier, mogen wij ons als mens ontwikkelen, daarom zijn we bij voorbaat goed genoeg. Ons denken vertelt ons iets wat in essentie niet kan kloppen omtrent dit onderwerp.

42. Doolhof

Hoofdstuk: Erkenning

Door onze foute aanname; blijven we in kringetjes draaien, geloven we de verkeerde dingen, nemen we de verkeerde aan. Door terug te gaan naar je essentie ontdek je dat het niet waar kan zijn dat je niet goed genoeg bent. Ieder dier, iedere plant is goed genoeg, waarom zou jij als mens niet goed genoeg zijn? Dan kan je komen tot je eigen waarde en eigen waarheid: jij bent een mens en je hebt een bepaalde ontwikkeling te gaan. Daarin zijn alle ervaringen die je meemaakt van belang. Dat brengt je bij datgene wat je ziel wil leren.

45. Waar voel je de weerstand of de beperking?

Hoofdstuk: vrede in jezelf.

Wees aanwezig in je lichaam. Voel en ontdek en erken.

Wat je voelt, dat er verzet is. 
Wees aanwezig als het verzet opkomt. 
Observeer hoe je verstand het creëert. 
Hoe je zelf een etiket opplakt. 
Kijk naar dit proces, voel de energie en de emotie.

Kijk ernaar en ziet dat het verzet nergens toe dient. 
Door al je aandacht op het Nu te concentreren wordt
het onbewust verzet bewust gemaakt, en dan is het afgelopen. 
Je kunt niet bewust zijn zijn en tegelijk ongelukkig, bewust en tegelijk negatief. 
Negativiteit, ongelukkigheid of lijden in welke vorm dan ook betekent dat er verzet is. 
En verzet is altijd onbewust. 

51. Symbool, handen in elkaar geslagen

Hoofdstuk: Welke prijs ben je bereid te betalen.

Als je erkent en realiseert waar je nu staat, heb je een nieuw paradigma ontdekt, een nieuw uitgangspunt alles verandert. Als het ene niet klopt, klopt het andere ook niet meer. Je bent in een nieuwe werkelijkheid terecht gekomen. Belangrijk is om dan de stappen door te zetten waar je nu staat. Het ontrolt zich nl niet vanzelf, jij mag ook dit pad gaan ontdekken.

54. Uitnodiging: Stel jezelf voor dat je kind bent: wat wil je?

Hoofdstuk: wat verwacht je van het leven?

Je mag opnieuw plannen maken, je mag opnieuw met deze nieuwe blik een voorstelling maken wat jij wil dat er gaat gebeuren. Nieuw in je openheid, nieuw in je mogelijkheden. Laat ze er zijn. Je mag deze nieuwe wereld gaan ontdekken.

62. Uitnodiging: Kijk in de spiegel; Ben je blij met jezelf?

Hoofdstuk: Waarmee stap jij in je passie?

Je wensen en verlangens, die je misschien weggestopt had, en niet meer geloofde, mogen opnieuw ontdekt worden. Zijn ze hetzelfde? Hebben ze een opfrisbeurt nodig? Doe wat gedaan mag worden. Jij mag jou plaats innemen en doen wat je te doen hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *