Langzaam maar zeker

Langzaam maar zeker

Ganslegging van 31 augustus. Vanmorgen voelde ik me zo heerlijk, voldaan. De 1e stap in n traject is goed verlopen. Ik heb het zo intens kunnen beleven. T gevoel vervuld mij en mijn hele zijn. Ik heb echter nieuwe stappen te zetten, mogen er meer wonderen op mijn pad komen. Zal het pad nu duidelijker worden?

Vandaag staat in het teken staat van doorzetten; langzaam maar zeker. Neem de tijd, keer naar binnen en volg je hart. Vanuit je innerlijke koestering en zachtheid kan de wereld veranderd worden. Voel en ervaar de zuiverheid in je hart.

Sleutel: doorgaan, vastberaden en volhardend: doe wat je moet doen.

 

7. Vraag: Ben je geworden wat je wilde worden?

Hoofdstuk: Wordt jij gezien zoals je bent?

Als je jong bent vorm je voorstellingen van je toekomst op basis van wat je ziet en wat je kent. Als nu je leven er totaal anders uit ziet, dan hetgeen je ooit hebt kunnen bedenken?

Het leven verloopt heel anders dan je ooit hebt gedacht. Belangrijk is om je over te geven aan het leven. Het maakt niet uit of je het hebt kunnen bedenken of niet, of het anders is of niet. Zolang je met plezier je leven kunt beleven, ziet je op de juiste weg. Het leven, jouw weg heeft zijn eigen wendingen, die jij hebt te beleven en te ervaren. Kun je genieten, kan jij je overgeven aan het leven? Helemaal aanwezig zijn? Juist je lichaam kan je zo helpen om aanwezig te zijn in het hier en nu. Komende week geef ik de eerste knuffelworkshop; omdat het zo belangrijk is om vanuit je eigenheid de wereld te bezien en te ervaren. Jij bent het centrum van je persoonlijk leven. Je lichaam helpt je om te gronden, aanwezig te zijn. Via je lichaam krijg jij de signalen, je emoties helpen je om de wereld te begrijpen en te ervaren. Je denken, je hoofd kan je zo weghalen uit je situatie, uit je ervaring. Maar je bent hier en dat is ook de bedoeling.

15. Symbool: smile

Hoofdstuk: Nee, wat betekent dat voor je?

Ook al heb je het nog niet zo gezien, alles komt op het juiste moment, op de plaats. Jij bent precies waar je moet zijn. Zeg geen nee tegen jezelf. Jij bent goed genoeg. Jij bent waar je hoort te zijn. Door jezelf af te wijzen, wordt alles in twijfel getrokken, dan weet je het niet meer. Dan voel je het niet meer. En raak je uit je koers. Laat de twijfel los, je komt er soewieso wel, maar twijfel bemoeilijkt zo je weg. In vertrouwen gaat je weg rechtstreekser, in verlangen komen je doelen sneller dichterbij. Geef je over aan de stroom, aan de ervaring van het zijn. En merk op hoe je leven in lijn komt met je wensen, hoe je weg steeds helderder wordt.

23. Uitnodiging: geef jezelf waardering

Hoofdstuk: gekwetst ego, wat doe je ermee?

Geef jezelf de waardering die je nodig hebt, geeft jezelf een schouderklopje als iets gelukt is, of als jij jezelf overwonnen hebt. Wie zich zelf overwint is sterker dan iemand die een stad inneemt. Die uitspraak laat zien, hoe moeilijk we het met onszelf kunnen maken. Kan jij je zelf ook helpen, gewoon, jezelf datgene geven wat je nodig hebt, waardering, erkenning, compliment, goede steun, troost: alles wat jij ook aan je beste vriend zou geven, kan je dat ook aan jezelf geven? Zodra je dat doet, heb je van een tegenstander een medestander gemaakt. Dan wordt jij de beste vriend van jezelf, dan kan jij bergen verzetten, dan kan je ook datgene wat je lastig vind, doen, zonder uitstel, gewoon omdat het noodzakelijk is. Dan maak je stappen. Vaak zien we tegen die dingen op, die gewoon moeten gebeuren. Oke, beloon jezelf daarna met iets waar je blij van wordt. Het mag klein zijn, het mag groot zijn, het maakt niet uit.

28. Vraag: Waarin voel jij je zwak?

Hoofdstuk: Als angst regeert

Soms is datgene waar jij jezelf als zwak ziet, je grootste kracht. Neem kwetsbaarheid, je vermogen om mee te voelen, in te voelen, empatisch te zijn: dat maakt jou jij! Juist door je gevoeligheid ben je ontvankelijker, kun je meer oppikken, kan het zijn dat jij je eerder terug trek. Het is juist jouw gevoeligheid die maakt dat jij de juiste keuzes maakt. Het maakt je krachtiger omdat je aanvoelt wat voor jou goed voelt. Je hoeft niet overal aan mee te doen. Je gaat niets mis lopen omdat je nu niet ergens meegaat. Jouw binnenwereld is zoveel rijker, brengt je zoveel meer schatten. Zie ze, omarm ze.

38. Welk risico durf jij (niet) te nemen?

Hoofdstuk: Innerlijke saboteur

Ook al is de weg die je gaat, onbekend, en weet je waar toe het je leidt. Niemand kent zijn weg, ook al lijkt deze uitgestippeld. Alles kan anders lopen. En zal anders lopen als je ziel daarvoor kiest. Neem die stappen, zo groot of zo klein als voor jou haalbaar is. Het zal je verder brengen dan je had durven dromen. Na iedere stap wordt pas de volgende stap zichtbaar. Ja je kunt in de energie vooruit kijken. Ja er zijn mensen die een visie, en beeld van wat er gaat komen. Dat wil niet zeggen dat de werkelijkheid zo eenduidig zal zijn als zij denken. Dagelijks staan we voor zoveel stappen, dagelijks kan het pad totaal veranderen. Ga hoe dan ook door, en doe wat voelt wat belangrijk is voor je.

46. Uitnodiging: Doe datgene waar je bang voor bent

Hoofdstuk: Blokkades doorbreken

Achter onze grootste angst, zit de deur naar nieuwe mogelijkheden. Afgelopen jaar waren er veel nieuwe dingen in mijn leven, dingen die ik niet wilde maar toch langzaam maar zeker aan ben gegaan, daardoor is er nieuwe ruimte geschapen. Ruimte die ik niet kende, die ik in mijzelf had te veroveren. Ik weet dat er nog vele ruimtes zijn om te maken en in te nemen. Hoe, door steeds meer angsten aan te gaan, door steeds te onderzoeken en te voelen wat de bedoeling is.

52. de Gevangenis

Hoofdstuk: Tegenstellingen overbruggen

Tegenstellingen overbruggen, het ligt altijd in lijn met elkaar. Wat je wil en wat je niet wil hebben alles met elkaar te maken. Wat wil je wel, wat wil je niet; zie de overeenkomst. Ren niet weg voor wat je niet wil, het kan je ongekende kansen geven. Problemen die je ervaart, kunnen de kansen creeren om verder te gaan. Niet van je succes leer je het meest, maar van je mislukkingen. En wat wil een ieder: succes. Heerlijk om succes te hebben, maar omarm ook de mislukkingen hoe moeilijk je het ook vindt. Het brengt je verder dan je kunt bedenken.

62. Symbool : de Zon

Hoofdstuk: Waarmee stap jij in je passie?

De Zon komt elke dag weer in ons leven om ons te verwarmen. Om ons energie te geven. Zo kan jij ook elke dag weer aanwezig zijn om datgene te doen waar je warm voor loopt, wat je blij maakt en waar je energie van krijgt. Elke dag beging nieuw, elke dag brengt je wonderen, mogelijkheden en ervaringen: geniet ervan: dit is je leven!

Voor informatie voor de knuffelworkshop klik hier.

Aanmelden voor het webinar van maandag 2 en donderdag 5 september kan hier 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *