Sterrenregen en gouden bergen

Ganslegging

N Sterrenregen op de Gouden Bergen

Ja wat geloof jij?

Wat denk jij wat mogelijk is?

Ik kreeg vandaag 2 vragen, waar ik voelde dat deze een ander antwoord van mij nodig hebben dan ik normaal gesproken zou geven, maar zeker geen feitelijk antwoord. Ik werd op een andere rol in mij bevraagd. Enerzijds een keuzemoment, anderzijds een ontwikkelmoment.

Wat is mogelijk?

Houd je aan de feiten zegt mijn nuchter ik.

Nee, op de feiten wordt ik niet gevraagd; daar kan ik Google voor raadplegen. Wat zegt mijn hart, wat zegt mijn innerlijke wijsheid?

Nu wil ik aan jou vragen; wat denk jij?

Kan jij je denken verheffen door bij de feiten te blijven?

Of durf je te voelen wat er in je hart is en de wijsheid van je hart te volgen?

Graag laat ik je in de ganslegging zien hoe jij je hart kan volgen.

 

7. Vraag: Ben je geworden wat je wilde worden?

Hoofdstuk: Wordt jij gezien zoals je bent?

Welk verlangen leeft er in je? Er zijn heel veel tussenstappen waar je heel tevreden mee kunt zijn. Maar je diepste verlangen blijft altijd in je roepen. Volg je hart, als je eerst deze stap, prima. Maar denk niet dat dit het eindresultaat is. Het leven gaat altijd door. Het is niet de bedoeling dat je stil blijft zitten. Het is de bedoeling dat je doorgaat, de stem volgt die in je spreekt, je verlangen wat in je leeft, naar buiten brengt.

15. Vraag wat weiger je te horen?

Hoofdstuk: Nee wat betekent dat voor je?

Het kan zijn dat het niet eens zo bewust is dat je iets dieper in jezelf mag zakken om te ontdekken wat er in je leeft. Wat er onder de eerste laag ligt, er zijn meerdere lagen. Blijf niet vasthouden aan ´zekerheden´. Dat wat je nuchtere verstand zegt. Je nuchtere verstand meet feiten. Je hart weet wegen die je verstand niet kan weten. Door je hart te volgen, voelen wat er in je leeft, worden er deuren geopend die eerst niet zichtbaar voor je waren. Wonderen bestaan nog steeds, maar heb je een open hart om ze te ontdekken?

De logica wantrouwt deze wonderen, je hart weet dat ze bestaan en vertrouwt op hetgeen het leven tot je brengt.

22. Vraag: wat zijn je krachtbronnen?

Hoofdstuk: Evenwicht en balans in je leven.

We zitten in de herfst, de bladeren kleuren en gaan vallen. Hoe weet de boom dat het tijd is om zijn bladeren te laten vallen? De boom volgt de natuur. Ook wij zijn een deel van de natuur. Hoe meer we de energiestroom volgen, zonder het te moeten begrijpen, hoe vloeiender je leven zal verlopen. Je geest kan zoveel zaken niet bevatten, het grijpt terug op oude patronen of hoe het hoort. Daarmee zet je geen vooruitgang in. Vooruitgang zet je in door anders te leren denken, door je innerlijke kompas te volgen.

32. Wat is je grootste angst?

Hoofdstuk: wat is angst?

Wat is je grootste angst? Je laten leiden door angst, zet de stroom van energie stil. Je laten leiden door liefde en vertrouwen, vergroot de stroom. Dan kun je staan in het weten van je hart. Dan kan je vanuit liefde delen. Dan kan je zijn. Aanwezig zijn, en dat gene wat de bedoeling is stroomt.

34. Vraag: Hou van jezelf en je leven?

Hoofdstuk: Heb je tegenslag nodig?

Wat denk je: zou de boom van zichzelf houden? Wat als er een storm langskomt en er een tak afbreekt, zal de boom dan van zichzelf houden? De boom is.

Wat er ook op ons pad komt, het vraagt ons om te reageren. Als je in liefde kunt reageren op je situatie omdat dit blijkbaar de uitdaging is die je hebt aan te gaan, zal het je verrijken. Als het van woede of angst is waaruit je reageert, zal je meer van hetzelfde ontvangen. Dan heb je mogelijk meer oefening nodig. Je kunt alleen maar zijn. Net als de boom; dit is wat het is. Ons denken maakt het goed of fout. Maar daar gaat het helemaal niet over. Je mag gewoon zijn en het aangaan.

41. Vraag: Vind je dat het leven je (on)eerlijk behandelt?

Hoofdstuk: Oorzaak en gevolg

Deze vraag gaat over eerlijk/ oneerlijk. Het gras bij de buurman is altijd groener. Maar dit is het leven wat je zelf gecreëerd hebt. Jij reageert op het leven, het leven reageert op jou. In die wisselwerking ontstaat jouw universum. Ik heb daar op die manier ook plaats in gekregen. En ik creëer het op dezelfde manier. Voel gewoon waar je ben, wees aanwezig en kijk welke keuze je

47. Vraag: Waarin durf jij je niet over te geven?

Hoofdstuk: Stress-signalen

Hoe meer weerstand je hebt tegen iets, hoe moeilijker je het er mee zult hebben. Voel waar je de weerstand hebt zitten. Kijk of je een beetje mee durft te geven. Wat is het ergste wat je kan overkomen? Dat je wegstroomt? Zou dat erg zijn? Of dat je de controle moet loslaten? Controle kun je vaak zien als een vorm van weerstand. Je stapt daarmee niet in de energiestroom. Het houd je tegen van je werkelijke richting.

57. Vraag: waarin/ waardoor voel jij je vervuld?

Hoofdstuk: Wanneer ben je heel?

Waar wordt je nu echt blij van?

Gisteren had ik mijn dochter aan de lijn, ze barstte bijna van blijdschap. Ze had een boodschap die ze nog niet mocht vertellen, maar ze kon het niet laten om toch wat te vertellen, ze stroomde over. Zo blij, zo vervuld. Kan jij je herinneren wanneer jij zo opgewonden was? En weet je nog waarover? Dit zijn bijzondere momenten in ons leven; zoveel blijheid, zoveel lichtheid; dat is genieten. Geniet van wat je zo vervuld, dit geeft je zoveel power, zoveel lichtheid, alsof je besprenkelt met met sterren. Mijn dochter heeft de gouden bergen bereikt en de sterren aanschouwt. Hoe gelukkig kan je zijn.

60. Vraag: Wat heb je gedaan, ondanks alle weerstand?

Hoofdstuk: Angst aangaan

Ik vertel nu over mijn dochter, ze heeft veel plezier in haar leven. Dit is niet altijd zo geweest. De stap om te studeren en uit huis te gaan, was voor haar ´n grote stap. Het voordeel is, als je de moeilijkste stap gemaakt heb, volgt de rest. Juist door je grootste angst onder ogen te zien, met of zonder hulp, begint je leven te stromen.

62. Vraag: Wat gun jij jezelf?

Hoofdstuk; Waarmee stap jij in je passie?

Ja maar, wat als….Is dat wel goed voor mij?

Anderen hebben het toch ook niet zo goed?

Geluk is niet op de bon, vrijheid is niet op de bon.

Denk je dat je een ander helpt door niet gelukkig te zijn?

Je bent juist een voorbeeld door zo gelukkig te zijn.

Wees gelukkig, kies voor sterrenregen, kies voor gouden bergen.

Gun ze jezelf. Een ander kan ze je niet geven. Maar jij kan het jezelf gunnen.

 

Heb je vragen of wil je contact? gebruik dan deze link 

Iedere verlangen heeft de potentie om realiteit te worden.

Goethe

Het verleden bepaalt niet wie of wat je bent.
Hoe je denkt over de toekomst bepaalt niet wie of wat je bent.
Maar hoe je hier kunt zijn bepaalt wat je ben.
Kan je zijn?
In het NU?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *