De verborgen diamant

 

Hoe vind je je eigen verborgen diamant?

Facebooklive om 3-01-20202  Hoe vind je je eigen verborgen diamant? Een nieuw jaar, nieuwe wensen, voornemens en verlangens. Hoe ga je daarmee om? 

We zitten in nieuw water, in een nieuwe tijd. Onwenning wat kan , wat mag er gebeuren in deze nieuwe tijd?

Ik hoor steeds dat je nu veel meer zelf moet sturen. Maar k heb al zo vaak de kous op mijn kop gehad, dat ik voorzichtig ben. K ben misschien zowieso wat voorzichtig aangelegd.

Toch wint mijn nieuwsgierigheid, dat is niet eens het goede woord. Ik voel de vrijheid, ik wil de vrijheid. Hoe kan ik mij zelf zodanig bevrijden dat ik vrij kan zwemmen, vrij kan onderzoeken en durf te experimenteren?

Mijn voorzichtigheid is niet van vandaag op morgen gekomen. Het is mijn hele leven ingeprent: dit doe je niet, want anders. Dat anders heb ik op vele manieren ervaren.

Durf ik nu, kan ik nu al die oude angsten loslaten en vrij gaan?

 

10. Symbool: Loep

Hoofdstuk: Droom en hun betekenis

Wat zijn je dromen en verlangens. In ons voelen we ons getrokken naar …en tegen gehouden door…. Er zijn altijd zoveel krachten in ons werkzaam. Juist daar waar er weerstand ligt, of waar de tegengestelde krachten bij elkaar komen; ligt de uitdaging. Wat doe je, wat wil je. Jij besluit welke kracht wint.

 

18. Symbool: sleepauto en auto

Hoofdstuk: Leer jezelf te helpen.

Je kunt gaan wachten totdat een ander je helpt, maar is dat ook op de manier hoe jij zelf het zou willen? Wat zijn je stoutste dromen, wat kan jij je nauwelijks voorstellen?

Juist dat komt binnen handbereik. Dat wat jij denkt dat niet mogelijk, wordt mogelijk.

Kijk naar je leven, wat er afgelopen jaar is gebeurd: had je dat verwacht?

 

29. Symbool: vulkaanuitbarsting

Hoofdstuk: ben je een spons of een vergiet?

Het is een heftige tijd. In jezelf, maar ook buiten jezelf gebeurt erveel. Mogelijk dat je er niet direct vat op kunt krijgen. Belangrijk is dan datje weet hoe processen lopen. Inzicht helpt je om het vuur, de lava, af te laten koelen. Na een vulkaanuitbarsting is de grond vruchtbaar. Dan is er veel mogelijk.

 

39. Symbool: glas half vol/ half leeg

Pijlers van het zelfbeeld

Hoe kan je de wereld bezien? Hoe is je basis? Ben je gecenterd in jezelf, in de wereld? Kan jij afstand nemen, loslaten of ben je nog aan het overleven?

Hoe beter je los kunt laten, hoe meer het je kan helpen om op een positieve manier om te gaan met wat is, vertrouwen op de positieve afloop. Positeive gedachten wijden aan…

Als jij gecenterd ben, dan is er sprake van een uitlijning. Jij staat, in je kracht, in contact met je bron.

 

49. Symbool: Matroeska poppetjes

Hoofdstuk: de kracht van het verhaal

Alle ervaringen zijn een deel van het geheel. Het geheel is meer dan de individuele ervaringen.

 

56. Symbool: gevouwen handen

Hoofdstuk: Grenzen trekken

Je staat nooit alleen. Elke keer als jij je uitlijnt, hulp vraagt, ontvang je hup. Hoe bewuster jij kunt omgaan met je situatie en daarbij de hulp kan vragen, hoe concretere en duidelijker je de hulp zult ontvangen.

 

60. Symbool: strik

Hoofdstuk: Angst aangaan

Je mag jezelf een compliment geven. Door de weg te gaan, ben je je angst aan gegaan. De weg die je gaat, ligt niet voor je. Elke stap die je neemt in het onbekende is mogelijk in of door onbegaanbaar gebied. Als je achterom kijkt, dan zie je pas dat je een weg hebt gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *