Ik voel, ik denk, voel ik wel?

Ik voel, ik denk dat ik voel, voel ik wel?

Ik voel

Ik denk dat ik voel. Voel ik wel?

Ik voel niets, ik denk

N grote ontwikkeling tussen bovenstaande uitspraken.

Vandaag vertel ik wat over het gevecht tussen hoofd en hart.

Belangrijk is om als uitgangspunt te nemen dat je denken bedoeld is om meer helderheid, meer bewustzijn te krijgen. Je denken is niet bedoeld om als een wapen te gebruiken.

Als oude wonden opengereten worden, sta jezelf dan toe de pijn om te voelen. Alleen op die manier kunnen ze helen.

 

4. Uitnodiging: welke beweging gebruik je om je lichaam te voelen?

Hoofdstuk: De kracht van intentie.

Gevoelens, emoties het is de taal van je lichaam. Door ervaringen die je hebt, ervaar je, ontdek je en leer je. Alle ervaringen die jij hebt, komen bij jou binnen en ontmoeten jij en jij ontmoet die ervaring. Als jij jezelf ziet als ´n spiegel van ontvangen, dan kun je je voorstellen dat hoe schoner jij bent hoe transparanter en opener jij in de ervaring kan staan.

 

13. Uitnodiging: Spreek je verwachting uit: Wat wil je hier en nu?

Hoofdstuk: Verborgen verdriet.

Alles wat nog niet verwerkt is, waar je moeite, verdriet of pijn op heb liggen (kan) word(en) getriggerd door ervaringen. Het is dan datgene wat jouw spiegel bedekt wat spreekt. Juist in contact met anderen of door de ervaringen die je hebt, leer je jezelf te kennen, zie je wat je nog kan en mag doen.

 

20. Uitnodiging: Negeer jezelf niet: Ga eens niet plassen als je moet, herken dit gevoel als jij jezelf negeert

Hoofdstuk: De wisselwerking behoeften versus pijn.

Denken over je gevoel, kan je weg halen bij je gevoel. De meest bekende manieren zijn van je denken om niet bij je gevoel te blijven zijn: rationaliseren, projecteren en verdringen van gevoelens. Weg zijn bij je gevoelens haalt je weg bij je werkelijke kracht, je ontkracht jezelf.

 

27: Symbool: de Leeuw

Hoofdstuk: Weten en actie nemen

Gevoelens zijn belangrijk om te ervaren. Het is een dashboard waarop je kunt waarnemen waar jij staat, hoe je erbij zit en wat je nodig hebt. Door toe te staan dat alle gevoelens er zijn, jezelf toestemming geven te mogen voelen kom je bij je innerlijke kracht uit.

 

32. Wat is je grootste angst?

Hoofdstuk: Wat is angst?

We hebben niet geleerd om te mogen voelen. Als je boos werd je gestraft, als je jaloers was werd je daarop aangekeken. Toch zijn het gewoon gevoelens. Ze vertellen je hoe jij je voelt, wat er in je leeft.

 

38. Symbool : dief

Hoofdstuk: Innerlijke saboteur

Door je gevoel te rationaliseren, beroof jij jezelf van een kostbaar instrument. Het gevoel wordt vlak en plat, het krijgt geobjectiveerde vorm. De inhoud en de diepte zijn er uit verdwenen. Het zet je niet in beweging. Het maakt je niet blij en niet verdrietig. Je krijgt n soort onverschillige staat. Alle levendigheid is dan uit je. Terwijl juist gevoelens bedoeld zijn om je levend en levendig te maken.

 

43. Uitnodiging: Kijk in de dingen in je leven, waar je blij van wordt.

Hoofdstuk: Wat is burn-out?

Het is zo belangrijk dat je blij mag zijn, dat er dingen in je leven waar je blij van wordt, waar je door geraakt wordt. Het is je brandstof. En je hebt die brandstof hard nodig.

 

51. Uitnodiging: Voed jezelf opnieuw op; begin en eindig de dag met een positieve affirmatie.

Hoofdstuk: Welke prijs ben je bereid te betalen?

Kijk naar jezelf, observeer je eigen gedrag. Wat valt je op? Sta je positief in het leven, kun je genieten? Door jou observatie kun jij je zelf bijsturen, en nieuw gedrag aanleren.

 

56. Uitnodiging: Vergeef jezelf

Hoofdstuk: Grenzen trekken

Soms denken we dat we iets niet mogen voelen, dan schamen we ons of het geeft een schuldgevoel. Vergeef jezelf. Je mag alles voeen, je hoeft je nergens schuldig over te voelen. Leer opnieuw te voelen wat er is. Het is je dashboard.

 

60. Vraag: Wat heb je gedaan, ondanks alle weerstand?

Hoofdstuk: Angst aangaan.

Kijk terug naar je proces en zie wat je al bereikt heb. Er is beslist van alles geweest, waar jij door heen hebt moeten gaan. Je hebt het gedaan, wees trots op jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *