Bescherm je schat

Bescherm je schat!

Toen ik vanmorgen de deur uitliep, liep er net een moeder met kind in de draagzak voorbij. Het kind veilig geborgen, paraplu boven het hoofd. Een mooi beeld hoe je voor jezelf zorgt en je kind beschermt.

Hoe vaak vergeten we dat we allemaal een kleine schat in ons dragen. Zoals de moeder niet weet hoe de baby zich zal ontwikkelen, zo weet jij niet hoe de schat die jij bij je draagt zich zal ontwikkelen. Ons leven zijn we voortdurend in proces. Voortdurend zijn er momenten dat we niet weten hoe het verder kan. Je voelt de tegenstrijdigheden, je voelt het conflict, je voelt de weerstand en je voelt wanneer het proces weer doorstroomt.

Juist de momenten dat je geen idee hebt, hoe het verder kan, wordt je stil gezet. Dan heb je vragen; hoe nu verder?

Juist in deze momenten is het belangrijk om je opnieuw te realiseren dat je je levenspad volgt, dat je een zoeker bent; altijd op weg. De weg is niet voorgeprogrammeerd, het is juist de bedoeling dat je zoekt, opnieuw nagaat wat je drijft en niet bang bent voor wat het leven je te brengen heeft. Er is altijd een golfbeweging, een ritme, maar ook een ontwikkeling.

Vandaag gaat de ganslegging over het moment dat je niet weet Hoe nu verder?

 

8. Symbool: Je ontvangt

Hoofdstuk: Wat is jouw waarde

Door niet te weten hoe het verder gaat ontvang je nieuwe informatie. Twijfel niet: het zal je verder brengen op je pad. Je bent op de goede weg. Het is alleen maar een nieuwe ontwikkeling die komen gaat.

 

13. Symbool: Pleister

Hoofdstuk: Verborgen verdriet.

Voel wat het met je doet. Ja het kan pijn doen. Ook deze pijn mag gevoeld worden. Het laat je de verbinding zien die er is, was en mogelijk zal komen. Voel en ervaar dat het van je vraagt om open te staan en in liefde te zijn. Ook verdriet is een onderdeel van de liefde. Haal de verwachtingen eraf. Je verliest nooit echt. Het lijkt maar zo. De verbinding is er. Je denkt dat je los moeten laten, maar op een ander level blijft deze bestaan.

 

19. De Herberg

Hoofdstuk: Zelf verantwoordelijk zijn

De herberg vraagt van je om jezelf de juiste plaats te geven, in de juiste verhouding te staan met jezelf en met de Bron. Niemand kan daar over oordelen. Stem je af, maak contact. En voel wat voor jou de bedoeling is.

 

27. Symbool; de Leeuw

Hoofdstuk: weten en actie nemen

Het vuur van de leeuw, het vuur van de liefde, vuur in zijn algemeenheid; zuivert. Laat je zuiveren door het vuur. In deze hoef je niets te doen. Juist niet. Blijf open, in vertrouwen dat alles zijn weg zal vinden. Misschien niet zoals jij hoopt of verwacht, maar wel zoals de bedoeling is. Elke ontmoeting met het vuur, brengt je dichterbij de bron, dichter bij de liefde.

 

36. Symbool: Gesprek

Hoofdstuk: Coping

Bijf in contact, in contact met jezelf, in contact met de Bron, in contact met de ander; maar forceer niets. Het is de open, ontvankelijke houding, zonder verwachting die je verder brengt. Niet jouw wil geschied.

 

41. Uitnodiging: Wat is je overtuiging?

Hoofdstuk: Oorzaak en gevolg

Opnieuw kom je met je overtuigingen is aanraking. In hoeverre kloppen ze nog, mag je ze opnieuw bijstellen? Ga het maar aan. Iedere ontmoeting, iedere ervaring is een nieuwe uitnodiging. Accepteer deze.

 

48. Symbool van de kringloop van de natuur.

Hoofdstuk: Onderdrukken kost energie.

De natuurlijke loop der dingen zal je helpen. Ja het helpen om wensen en verlangens te uiten. Doe dit in liefde en overgave. Dan zullen ze de weg van de minste weerstand volgen, om je dat te brengen wat nodig en mogelijk is.

 

58. De dood.

Hoofdstuk: Loslaten

Loslaten, er wordt je niets afgenomen. Je bezit alles. In essentie is alles aanwezig. Vertrouw dat het leven je dat brengt wat voor jou passend is. Door krampachtig ermee bezig te zijn, verlies je meer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *