Focus

Focus:

Facebooklive- Ganslegging van 1-2-2020

De vraag van vandaag.

Er is zoveel verandering gaande; Waar kan ik me op richten?

Aanleiding is het verhaal: er is zoveel hectiek om mij heen. Ik moet zorgen dat ik voldoende geld verdien, dus ik ben meer aan het werk. Ondertussen wordt er van alle kanten aan me getrokken: de een vraagt me dit en de ander wil wat anders van me, wat moet ik ?

Juist als er zoveel in je leven gaande is, begin je eerst met het contact te maken met jezelf: voel en ervaar jezelf. Hoe voel jij je, kan je de rust in jezelf vinden, kun je zijn? Vervolgens kan je de ganslegging doen.

 

4. Symbool

Hoofdstuk: de kracht van intentie

Juist als er zoveel in je leven gaande is, begin je eerst met het contact te maken met jezelf: voel en ervaar jezelf. Hoe voel jij je, kan je de rust in jezelf vinden, kun je zijn?

Vanuit je zijn, kun je contact maken met jezelf en voelen waar het werkelijk om gaat. Alles wat er nu gaande is, is aanwezig om jij de juiste richting op te krijgen. Je wordt als het ware geslepen. Voel het middelpunt, en accepteer dat alle andere krachten meewerken ten behoeve van het doel.

 

11. Vraag: Wat wil deze situatie je zeggen?

Hoofdstuk: Onvoorwaardelijke liefde.

Terugkijkend naar waar je vandaan komt, kun je zien hoe je levenspad loopt. Wat er gaande is in je leven, wat het je gebracht heeft. Deze weg, komt ook voort uit de verschilende energieen die werkzaam zijn in je leven. Ze komen samen in jou en met elkaar vormen ze jou drive.

 

19. De herberg: ontmoetingsplaats.

Hoofdstuk: Zelf verantwoordelijk zijn.

Jij hebt altijd de keuze. Wat doe je, wat vind je belangrijk. Vanuit je eigen zijn, mag je voelen wat voor jou goed en juist is.

 

29. Symbool vulkaanuitbarsting

Hoofdstuk: Ben je een spons of vergiet?

Het kan heel heftig voelen wat je allemaal meemaakt, wat er gaande is in je leven. Hoe gevoeliger we zijn, hoe heftiger de dingen bij ons binnenkomen. Juist daar waar er veel overleving noodzakelijk is, wordt je minder gevoelig voor wat er gaande is. Je gevoeligheid heeft dus ook te maken met je levensweg en de ontwikkeling waarin je bezig bent.

 

38. Symbool: Dief

Hoofdstuk: innerlijke saboteur

Waarin hou jij jezelf tegen. Wat durf je nog niet te doen? Er kan weinig fout gaan, ja je kunt fouten maken. Door geen te durven maken, kan je ook niet werkelijk leven. Juist de fouten laten je zo duidelijk zien, dat je leeft, dat je leert en dat je mens bent.

 

48. Vraag: wat is er onderdrukt en heb je nooit mogen leven?

Hoofdstuk: Onderdrukken kost energie.

Vanuit afwijzing heb ik geleerd mijn mond te houden.Vanuit liefde leer ik om te delen, me uit te spreken. Dat ik niet altijd begrepen word, is de keerzijde. Natuurlijk kan ik terug gaan in het me niet uitspreken. Daarmee verlies ik zowel verbinding, contact als het vertrouwen; wat ik nu aan het opbouwen ben. Je kunt jezelf zien als een persoon die behoefte heeft aan contact en verbinding. Dor niet te delen, door geen verbinding aan te gaan, kun je niet ten volle leven en niet ten volle je ontwikelling aangaan.

 

52. De gevangenis

Hoofdstuk: Tegenstellingen overbruggen

Drukte, stress, te veel op je bord: je kunt denken dat het allemaal situaties zijn die zorgen dat je niet komt waar je moet zijn. Wat als het andersom is? Juist door alles wat er in je leven is, krijg je de volledige ontwikkeling, alle facetten wat je moet meemaken en mag leren om juist datgene te bereiken wat je wil bereiken.

 

58. De dood

Hoofdstuk: Loslaten

Juist als er veel op je bord ligt, juist als je dingen probeert extreem goed te doen, wordt je door het leven uitgenodigd om los te laten.

Heb je een vraag en wil je die graag besproken hebben? Stuur je vraag naar sophie@via-sophia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *