Hoe de deur te openen

Hoe de deur te openen?

Ik ben ongeduldig; er staat van alles voor de deur, maar ik de deur is nog geblokkeerd, wat kan mij helpen om de deur te openen?

 

8. Uitnodiging: Stel jezelf voortdurend gerust.

Hoofdstuk: stel jezelf voortdurend gerust

Oké, ik weet dat het niet aan me voorbij gaat. Ik weet dat ik deze ontwikkeling moet doormaken. Voelen dat ik vast zit aan wat ik wil terwijl ik veel meer moet vertrouwen in het proces.

Doordat ik vastzit aan het resultaat wordt ik heen en weer geslingerd in mijn emoties, ik ben boos, ik ben verdrietig, gaat het toch lukken, moet het anders?

Ondertussen gebeuren er allerlei dingen waar ik heel blij mee ben; oa. Het feit dat ik op het laatste moment toch met mijn boeken op de markt kan staan.

16. Symbool: Marionet

Hoofdstuk: van inzicht naar uitwerking

Ik voel me net een marionet. Ik voel me niet gesteund door het lot. Hoe kan dat, het Universum staat toch altijd achter je?

Mogelijk dat ik zelf met een beeldfragment aan de haal gegaan ben, en daar mijn eigen verhaal van heb gemaakt. Of ik trek er te hard aan, ik wil te veel. Ongeduld is nooit goed om iets op het juiste moment te laten gebeuren.

25. Waarin is je wil doorgeschoten?

Hoofdstuk Veiligheid en vertrouwen

Hier in dus: ik wil, ik wil

In mijn hart voel ik en mijn hoofd gaat er mee op de loop.

Daarmee is het evenwicht weg. Eerst moet ik weer het evenwicht vinden. Juist door het zo te willen stroomt het niet. Ik moet in de overgave komen willen er dingen gebeuren. Dus hoe kan ik meer ne meer loslaten.

33. Zing zing je favoriete lied.

Hoofdstuk ben je geheeld als je beter bent?

Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, ieder heeft zijn eigenheid. Ik mag genieten van de dingen die er zijn, waar ik plezier in heb. Dat ontspan mij en brengt mij bij mezelf.

Hoe meer ik kan genieten, ik meer ik in de overgave kan stappen.

43. Symbool: Donder en bliksem:

Hoofdstuk: wat is burn-out?

Af en toe moet het flink stormen om uit je oude stramien te komen. Ik ontdek dat ik vast zit in een oud patroon, dingen herhalen zich. Ik wil eruit. Oude overtuigingen moeten daarvoor overboord gezet worden. Als ze niet meer nuttig zijn gaan ze vanzelf overboord. Anders moet er nog heel wat werk verzet worden. Donder en bliksem is niet fijn, maar het schoont de boel wel goed op en zal alles reinigen.

47. Uitnodiging: Verzet je niet

Hoofdstuk : Stress signalen.

Het helpt je niet om je te verzetten, jou niet, mij niet.

De dingen lopen zoals ze moeten lopen. Leuk of niet leuk. Verzet werkt eerder averechts.

49. Wat doe je als er een berg voor je staat en je wil naar e overkant?

Hoofdstuk de kracht van het verhaal

Als je koppig bent en wil vasthouden aan je eigen manier; dan is de berg groot.

Je kan ook om de berg stromen als water. Het lijkt een omweg, maar je komt aan de andere kant

54. Stel je voor dat je een kind bent: wat wil je?

Hoofdstuk: wat verwacht je van het leven?

Als kind heb je wensen en verwachtingen die zich niet bezig houden met mogelijkheden en onmogelijkheden. Je wil iets en je zult het krijgen. Hoe ouder we worden, hoe meer we gedrukt worden op de realiteit; het kan niet, zo is het nooit geweest.

Wensen en verwachtingen terug halen van jou toen je een kind was brengt je bij je oorspronkelijke opdracht; toen wist je nog veel beter wat je hier kwam doen.

56. Vraag: Wat zet je in beweging?

Hoofdstuk Grenzen trekken

Waar hou je zoveel van dat je ieder obstakel dat je tegenkomt zult overwinnen om het te verkrijgen?

Dit zijn geen dingen van materiele aard. Hier gaat het om de essentie. Wat motiveert je, wat inspireert je? Wat zet je in beweging?

61. Wie ben je?

Hoofdstuk: Doel hebben en zijn

Jou mening over jezelf is ontzettend belangrijk. Als je overtuigingen hebt die je blokkeren kom je niet verder. Anderzijds als je gelooft dat je niets meer bent dan wat je ziet, kan er ook heel veel van je bezieling weg vallen.

Dan heb je nog steeds met aardse ongemakken te maken. Dit is je ontwikkelingspotentieel.

Wil je meer informatie: vraag een ganssessie aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *