Aarding en Zijn

Deze week kwam ik uit bij het belang van aarding. Door niet volledig geaard te zijn kun je niet volledig in je Zijn stappen.

Aarding en Zijn

Hoe kom je uit bij je aarding?

Uitwerking aan de hand van de gansmethode:

2. Wanneer voel jij je machteloos?

Hoofdstuk Machteloosheid; hoe ga je daarmee om

Als je in een situatie van machteloosheid zit dan heb je de situatie niet meer onder controle. Het past niet in je realiteit. De situatie overstijgt jou realiteit. Als jou realiteit nu eens niet klopt of te klein is?

Hoe kan je die andere realiteit dan benaderen wat kan je doen om je zicht te vergroten. De situatie is hier al een belangrijk signaal in.

7. Wordt je gezien zoals je bent. Zie jij jezelf zoals je bent?

Hoofdstuk: wordt je gezien zoals je bent

Als jij verwoede pogingen doet om de situatie onder controle te krijgen en het lukt maar niet, dan kan je jezelf als waardeloos zien. Maar mogelijk moet je het vanuit een ander gezichtspunt zien. Het wordt tijd dat jij jezelf waarde gaat geven. Het wordt tijd dat je gaat zien wie je werkelijk bent. Je bent een Goddelijk wezen, geschapen naar het beeld van God. Je hebt Goddelijke kwaliteiten ontvangen. En het is tijd dat je ze gaat gebruiken. Het is tijd dat je gaat leven zoals je bedoeld bent.

Hoe ontdek je dan waarvoor je bedoeld bent?

Je kan kijken wat er nu door je heen wil stromen, laat het stromen. Maak je wensen en verlangens kenbaar ook aan jezelf en volg ze.

Dan kan je voelen dat je waardevol bent, Durf en kan jij jezelf dat ook te gunnen?

Hoe zou je mooiste leven eruit zien?

Sta jezelf toe Liefde en Waarde te geven en door te geven. Open je voor je ware Essentie.

12. Oordeel en veroordeel jezelf niet

Hoofdstuk Innerlijke criticus

In jou is er altijd een stem, dat je niet goed genoeg bent, dat je het niet waard bent. Deze stem is de stem van je oude realiteit. Daarmee stop je je ontwikkeling. Deze stem hoef je niet meer te volgen. Twijfel mag je loslaten.

Je nieuwe realiteit gaat uit van Liefde en acceptatie. Liefde voor jezelf, liefde voor het leven. Ook al vind je dat eng; dat is de nieuwe realiteit die de bedoeling is. Die ook voor jou beschikbaar is. Je mag jezelf helpen door jezelf steeds opnieuw gerust te stellen en het doel voor ogen te houden. Liefde en Wijsheid zijn in jou, zij zijn een deel van jou. Daar mag je op vertrouwen.

19. De herberg.

Hoofdstuk: Zelf verantwoordelijk zijn

In het leven zul je steeds je uitdagingen tegenkomen. In deze confrontatie is steeds de vraag: blijf je bij jezelf of verlies jij jezelf. Vanuit welke realiteit kijk je? Kan je in contact blijven met wie je werkelijk bent? Juist door deze confrontaties wordt je getoetst en getest en word je sterker.

25 Waarin is je wil doorgeschoten?

Hoofdstuk Veiligheid en vertrouwen

Ik kan me bezighouden om een schijnveiligheid te creëren, dan ben ik nog steeds met mijn oude realiteit bezig. Ik kan ook geloven dat ik de juiste weg ga zien, Ik mag daar om hulp bij vragen. Wat als je nog steeds geen clou hebt, moet je dan die realiteit negeren?

Belangrijk is te beseffen dat wat je ziet, je oude realiteit is. Als je echt in de nieuwe realiteit wil stappen dan zal dat een heel ander leven zijn. De natuurwetten gelden nog steeds. Gelijke energieën trekken elkaar aan. Waarde trekt waarde aan. Liefde trekt liefde aan. In Eenheid van Zijn is er geen gebrek.

28. Waarin voel jij je zwak?

Hoofdstuk Als angst regeert

Je voelt je zwak als je het niet onder controle hebt en het niet kan sturen. Je oude realiteit wil de regie behouden. Die wil het duidelijk en overzichtelijk houden. Maar ondertussen blijft je wereld klein en is er geen ruimte voor groei en ontwikkeling. Juist in het loslaten zit de kracht, juist in het toestaan zit kracht omdat daarmee nieuwe ruimtes geopend kunnen worden; je nieuwe realiteit

32. Uitnodiging: zeg tegen jezelf: ik vergeef mijzelf

Hoofdstuk: wat is je grootste angst

Vergeving is het grootste geschenk wat jij jezelf kan geven. Jezelf vergeven is misschien wel het moeilijkste wat er bestaat. Vanuit je primaire reactie verwijt jij jezelf van alle dingen die niet goed gaan. Dat je niet ideaal bent, dat je dader of slachtoffer bent.

Vergeef jezelf; op aarde kan het nooit helemaal volmaakt zijn.

39.Uitnodiging: stamp eens flink met je voeten op de grond

Hoofdstuk Pijlers van het Zelfbeeld.

Al het zelfverwijt zit in je hoofd. Door goed te stampen aard jij jezelf, verbind jij je met de aarde en met je lichaam. Je 1e chakra staat voor leven en overleven; daar zit ook het aanwezig kunnen zijn. Je basis moet goed zijn om een nieuwe realiteit aan te kunnen.

Hoe meer je verbonden met je essentie, hoe grootser je leven kan zijn. Juist in ons jachtig leven is het van belang aarding aan te gaan en te zijn.

42. Doolhof

Hoofdstuk Erkenning

Je denken maakt overuren, verdwaalt in alles. Het bedenkt wat er allemaal kan zijn gebeuren, hoe het allemaal kan zijn. Juist in contact met je volledige Zijn kun je ontdekkenwat nu werkelijk de bedoeling is.

47. Symbool: geloof hoop en liefde

Hoofdstuk: Stresssignalen

Geloof hoop en liefde brengen je daar waar je werkelijk wil zijn. Het vertrouwen de liefde en de wetenschap dat er meer is dan je kunt zien. Het vertrouwen, geloof en de liefde dat dit ook een deel is van je zijn brengen dat wat je toekomt naar je toe.

Het geloof, de liefde en vertrouwen dat wij allemaal deel zijn van het Goddelijke plan en dat wij verbonden zijn helpt je te staan in jouw waarheid.

52. De gevangenis

Hoofstuk: tegenstellingen overbruggen

Je beeld van de werkelijkheid, je overtuigingen houden je vast. Zodra je ziet dat dit maar een perspectief en niet de gehele werkelijkheid, gaan deuren open en kan een nieuwe wereld zich ontvouwen.

59. Uitnodiging: stel een vraag over de situatie en wees duidelijk

Hoofdstuk: hoe krijg je zelfvertrouwen

Doordat je verbonden bent met al wat is, mag je ook vragen wat je wil en duidelijk daarin zijn. De universele wetten staan tot je beschikking. Hoe duidelijker je bent in wat je wil, hoe beter de match kan plaatsvinden.

63. Geniet van wat je bereikt hebt

Hoofdstuk: wat heb je nodig om te genieten.

Je leven is een proces, een ontwikkeling. Alle stappen zijn nodig om je te ontwikkelen. Het gaat om het proces en het zijn. Het leven is altijd in beweging; ontwikkeling is er altijd. Als je resultaten wil; het proces is het resultaat. Het houd nooit op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *