Hoe versterk je de verbinding met je Zijn?

Hoe kan je de verbinding met je zijn versterken?

Gisteren een ervaring in verbinding gehad. Heel bijzonder. In verbinding zijn is heel belangrijk. Vandaar de vraag voor de Ganslegging: Hoe kun je de verbinding met je Zelf, met je Zijn versterken;

 

11. Vraag: wat wil deze situatie je zeggen.

Hoofdstuk: Onvoorwaardelijke liefde

Ik probeerde de aankondiging live in de Biesbosch te doen, waar ik deze legging voorbereid heb. 6 sec ben ik live geweest, ik heb nog een poging gedaan en toen vond ik het genoeg.

Feit. Opdat moment was de verbinding met internet niet goed.

* Keuze: wat doe ik?

Schiet ik in de stress of blijf ik rustig?

Het gaat niet zoals ik wil, dan doe ik maar zoals het kan.

* De situatie nemen zoals die is een belangrijke factor in het Zijn.

Je hebt niet alles in de hand, door mee te bewegen kan jezelf rustig blijven en kan je meer zijn.

* In de situatie zijn en deze accepteren is een belangrijk onderdeel om in verbinding te zijn of om deze verbinding te kunnen maken.

15. Symbool : tanden

Hoofdstuk: wat betekent nee?

Zodra iets moet of je wil iets afdwingen ga je uit contact. Dan wil je dat de situatie anders is dan dat hij is. Dan neem je de situatie niet zoals deze is.

Adem rustig in en uit.

Wat is er aan de hand, wat vraagt deze situatie van je en sta jij dat toe?

21. Uitnodiging: Stel dagelijks je ideale situatie voor.

Hoofdstuk; mogelijkheden ontwikkelen.

Door je de ideale situatie te visualiseren, kanaliseer jij de energie en stem je af op de mogelijkheid hoe de energie kan stromen. Je zend een signaal uit, je stemt je af op je wens.

Als er geen belemmeringen zijn, van welke aard dan ook, zal de situatie zijn zoals jij je die voorstelt. Is de situatie anders dan kun je kijken wat de belemmeringen in of buiten jou zijn.

24. Vraag: Waar haal je de moed vandaan?

Hoofdstuk: Moed ontwikkelen

Het zijn onze overtuigingen die ons belemmeren. Stel je je ideale situatie voor, wat zijn je eerste gedachten? Ik weet van mijzelf, dat mijn hoofd bijzonder kritisch is. In gedachten komt daar al de stem van mijn moeder naar boven: doe maar normaal, dan doe je gek genoeg.

Pas als je de moed hebt om al die stemmen te weerstaan, ontstaat er ruimte. Al die stemmen zijn overtuigingen om je op je plaats te houden, om niet te bewegen. Om je hoofd niet boven het maaiveld uit te steken; het gaat over angst.

26. Vervang negatieve gedachten door positieve gedachten

Doe maar normaal kun je vervangen door laat het maar gebeuren, doe maar eens gek.

Door deze kleine stapjes zul je merken dat je de macht van je gedachten kleiner maakt. Dan kan je je negatieve gedachten stoppen, een andere richting geven, ze te laten zijn en tenslotte ze los te laten.

33: symbool gebroken hart.

Hoofdstuk: ben je geheeld als je beter bent?

We hebben allemaal littekens. We worden gevormd en gekneed door het leven. Hoe meer weerstand je geeft, hoe pijnlijker deze vorming is. Kijk in acceptatie en liefde naar jezelf. Kijk naar je wonden, kijk naar je eigenaardigheden. Het is zijn strijdsymbolen. Het is het leven zelf die je om te zijn.

41. Wat is je overtuiging?

Hoofdstuk: Oorzaak en gevolg

Oordelen en veroordelen heeft alles te maken met het idee dat jij het weet, dat je macht hebt.

Heel vaak worden oordelen en veroordelingen negatief ingezet. Om de ander op zijn plaats te zetten, op een ander spoor te zetten. Daarmee wil je meer zijn dan de ander, wil je de ander sturen.

En je vergeet dat jouw voorbeeld een veel krachtiger signaal is dan wat je zegt.

In de acceptatie van jezelf, in de liefde voor jezelf is er een heel andere kracht aan het werk.

Je voelt heel duidelijk als je wordt geleid in liefde of dat een idee van macht aan het woord is.

Zo zwart/ wit als ik het vertel is het natuurlijk niet. We zijn allemaal bezig met onze ontwikkeling. Door eerlijk naar jezelf te zijn, zie je waar je nog de macht grijpt en waar je in je kracht staat.

Wees in deze ontwikkeling ook in liefde naar jezelf.

51. Uitnodiging: Voed jezelf opnieuw op. Begin en eindig de dag met een positieve affirmatie.

Hoofdstuk: Welke prijs ben je bereid te betalen

In onze ontwikkeling is het van belang dat jij je zelf opvoed. Dat je eerlijk bent naar jezelf, dat je jezelf niet veroordeelt, ook niet als je vind dat je fouten maakt. Wij zijn mensen,niemand is foutloos, niemand is perfect. Positieve affirmaties helpen je om jezelf op het goede spoor te zetten. Afstemming op je wensen en je doelen is een belangrijke factor, maar het is allerbelangrijkste blijft de liefde voor jezelf en je proces.

54. Symbool: kaars

Hoofdstuk: Wat verwacht je van het leven

Ontsteek steeds het licht in jezelf, dan zal je ook steeds de verbinding met jezelf kunnen ervaren. Dan kan je de momenten voelen dat je in verbinding bent en ontdek je wanneer je uit verbinding bent. Het licht van de liefde zal je steeds leiden naar deze verbinding. Uiteindelijk is dat hetgene wat we allemaal zoeken, de éénheid in ons zelf.

57. Symbool verbinding man/vrouw

Hoofdstuk : wanneer ben je heel

Verbinding met jezelf brengt je in contact met je manlijke en vrouwelijke kanten in jezelf. Hoe kan je zijn, hoe zet jij je neer.

Je zwakte blijkt vaak je kracht te zijn, je kracht blijkt vaak je valkuil te zijn.

61. Heb vrede met jezelf

Hoofdstuk : doel hebben en zijn

Je bent precies goed zoals je bent, Je bent op weg om die verbinding, die eenheid in jezelf te kunnen ervaren.

 

Wil je meer weten over hoe je contact kunt hebben met je zelf kijk dan op mijn website: http://www.via-sophia.nl of maak een afspraak info@via-sophia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *