Nuances kunnen zien

Nuances kunnen zien

 

Maak het aub niet zo plat. Dan is er helemaal geen leven meer.

In een gesprek met iemand die dicht bij me stond, schrok ik van wat hij zij. Het werd helemaal donker om me heen. Alle nuances die het leven mooi maken waren op dat moment verdwenen.

Hoe erg ik ook kan twijfelen, hoe heftig ik het leven kan ervaren, er komt altijd weer een zonnestraal waar ik me aan kan optrekken. Iets wat een grote tegenvaller blijkt te zijn, heeft toch weer voordelen, zodat ik in alle rust me op ander werk kan richten.

Ieder nadeel heeft zijn voordeel en ieder voordeel heeft zijn nadeel.

Het is zo belangrijk nuances te zien. Hoe kan je meer het licht binnen laten, en de bright site bekijken?

Hoe kun je jezelf loskoppelen en steeds meer vertrouwen?

Belangrijkste heeft met de liefde te maken: de liefde die je in jezelf kunt vinden. Uitdagingen zijn bedoeld om je te helpen groeien in het vermogen om zonder voorwaarden lief te hebben, zelfs als dingen geen zin lijken te hebben. Vertrouw dat je ieder obstakel kunt overwinnen.

Hoe kun je jezelf loskoppelen en steeds meer vertrouwen?

https://youtu.be/timU1Bfx1QI

 

9. Symbool: De levens boot

Hoofdstuk: Hoe belangrijk zijn je zintuigen?

pad 20

Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Al je ervaringen creëren je levensweg. Door het gaan loop je het pad, met het achterom kijken ontdek je dat het pad is ontstaan. De levensboot wordt vaak gebruikt als een metafoor van de levensweg net als het pad. Beiden spreken over hetzelfde.

In het gaan van je weg, is het belangrijk dat je reageert op je wereld dat je vanuit jezelf reageert. Dat je ontdekt wat voor jou belangrijk is. Als je de wereld te zwart wit maakt, verliest het zijn nuances. De vraag is in hoeverre kun je dan nog het licht ontdekken. Deze week las ik een Quote:

¨In het midden van de winter leerde ik eindelijk dat er in mij een onoverwinnelijke zomer schuilt¨

Albert Camus

 

De behoefte aan licht, de behoefte aan kleur, juist als het niet gemakkelijk gaat is zo belangrijk. Daardoor kunnen we grote stappen maken, kunnen we veel verdragen. Het geeft hoop, zicht op ander perspectief.

 

18. Symbool: auto op sleeptouw

Hoofdstuk: Leer jezelf te helpen

Pad 29:

Juist door de confrontaties in het leven, kom je bij jezelf uit. Kom je je eigen angst en pijn tegen. Leer je jezelf kennen, weet je wat je helpt. Dat hoeft niet hetzelfde te zijn als wat je partner of je vriendin helpt. Ieder heeft zijn eigen behoefte, zijn eigen verlangens en zijn eigen gebruiksaanwijzing.

26. Symbool: bliksem in de hand.

Hoofdstuk: waarmee stap je in je passie?

pad 19

Hoe dichter je in contact bent met jezelf, hoe beter je voelt wat je verlangen is, wat goed voor je is, hoe meer kracht je tot je beschikking hebt, je staat dan in je kracht. Dan voel je je drive, dan weet je dat jij verantwoordelijk bent voor je eigen daden, voor je eigen denken en uiteindelijk ook voor je eigen overtuigingen. Jou denken bepaalt de wereld, jouw denken en je overtuigingen creëren je wereld. In die zin ben je ook verantwoordelijk voor het leven dat leeft.

 

33.Symbool: gebroken hart

Hoofdstuk: ben je geheeld als je beter bent?

Pad 17

In het leven loopt ieder zijn eigen beschadigingen, zijn eigen littekens op. Voor sommige mensen zijn littekens trofeeën , voor anderen herinnert elke blik op het litteken aan de pijn die eraan vast zit.

Pijn kun je in het heden voelen. Oude pijn mag een plaats krijgen. Hoe je naar littekens kijkt, je hebt het overleefd, het laat zien dat je het leven leeft. Het leven geeft je altijd nieuwe kansen

 

42. Doolhof

Hoofdstuk: Erkenning

Pad 17

Als je wacht op de erkenning en goedkeuring van anderen, verdwaal je of raak je jezelf kwijt. Het is zo belangrijk om in contact met jezelf te zijn. Om je denken, voelen en handelen in één lijn te hebben met elkaar. Maak contact met je intuïtie, voel wat voor jou van belang is, zodat jij jezelf de erkenning geeft die je nodig hebt, en niet verdwaalt in het begrip of de oordelen van andern

 

48. Symbool: kringloop van de natuur

Hoofdstuk. Onderdrukken kost energie

Pad 23

In je leven heel veel behoeftes en verlangens, via de opvoeding heb je geleerd wat mag en wat niet mag. Dit is de basis die je hebt meegekregen. Als je niet leert om vanuit deze basis je eigenheid te vinden, je eigen normen en waarden, je eigen overtuigingen, zul je niet de verantwoordelijkheid voor je leven kunnen dragen.

 

57. Symbool: integratie mannelijk/ vrouwelijk

Hoofdstuk: Wanneer ben je heel?

Pad 23.

Zodra je leert om in je zelf je eigen mannelijkheid en vrouwelijkheid op jouw manier te ontwikkelen en te integreren ontstaat er in jou een heelheid. Dan heb je een bepaalde bewustzijnsdrempel bereikt, dan kan je zacht zijn voor jezelf en anderen, dan kan je leven op jouw manier neerzetten. Rekening houdend met jezelf en je situatie. Dan hoef jij je niet in alle bochten te wringen om te voldoen aan, je kijkt naar datgene wat voor jou passend is.

Dan zijn er nog steeds uitdagingen in het leven die je het hoofd mag bieden, maar dan ken je jezelf en weet je wat voor jou van belang is.

 

63. Symbool: bekroning

Hoofdstuk: Wat heb je nodig om te genieten

Pad 20

En dan is daar de bekroning, als jij leeft op jou manier, mag genieten, ruimte schept voor datgene wat je nodig hebt dan leef je in vrijheid. Innerlijke vrijheid. Je bent rekenschap aan jezelf verschuldigd. Als jij kan leven met jezelf, wie je bent, wat je doet, is dat een mooie basis om het leven met volle teugen te beleven. Je vindt je diepgang, wijsheid en waarheid binnen jezelf. Het leven heeft je gevormd, en jij ziet de schoonheid daarvan.

Vrijdag 15 februari 2019 de volgende ganslegging op facebook

Wees welkom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *