Hoe kun je de liefde meer laten stromen?

Hoe kun je de liefde meer laten stromen

Gisteren was het Valentijn; Liefde is niet gebonden aan een dag; juist daarom is het van belang om de liefde veel meer in je leven toe te laten. Houden van jezelf, houden van een ander, het zijn zulke wezenlijke uitgangspunten. Hoe kan je meer aandacht geven aan de liefde, deze meer laten stromen.

https://youtu.be/TmMbeLY0MEQ

 

7. Symbool: Barbie in de natuur

Hoofdstuk: wordt je gezien zoals je bent?

Niemand is zo natuurlijk als hij op de wereld is gekomen. Ieder heeft zijn ervaring in de wereld op gedaan. Je hebt daarin een weg in gevonden. Zo ben je geworden wie je nu bent. Wie ben je? Wie wil je zijn? Komen de antwoorden op deze vragen overeen? Door jezelf te kennen kun je eigen vragen beantwoorden. Kun je je eigen levensweg kiezen en de doelen die je hebt bereiken.

 

15. Uitnodiging: Kijk in de spiegel en zeg tegen jezelf wat je van jezelf verwacht: gebruik positieve woorden.

Hoofdstuk: Nee; wat betekent dat voor je?

Gebruik je positieve woorden tegen jezelf of haal jij je onderuit? Pas als jij op een positieve manier verwachtingen naar jezelf uit, mag je verwachten dat jij er iets mee gaat doen. Als jij op een negatieve manier tegen jezelf praat, haal jij jezelf onderuit. Dan werk jij jezelf tegen. Zodra jij ja zegt tegen jezelf, krijg jij jouw persoonlijke medewerking.

 

23. Uitnodiging: Geef jezelf waardering

Hoofdstuk: Gekwetst ego wat moet je daar mee?

Waardering en het ontvangen van waardering hebben we allemaal nodig. Als je dit alleen van een ander verwacht, kun je er karig van afkomen. Geef jezelf waardering. Daar word je zelf blij van, en je geeft jezelf steun.

 

30. Vraag: Durf jij hulp te vragen?

Hoofdstuk: Waarom

Hulp vragen kan een enorme blokkade zijn, terwijl het je zo kan helpen. Ieder mens heeft zijn kwaliteiten. Jij hebt jouw kwaliteiten, door deze met elkaar te verbinden, merk je dat je samen sterk bent, dat je samen meer voor elkaar krijgt. Je leert elkaar kennen, je leert te geven en te ontvangen. Hulp vragen heeft dan ook alles te maken, met open staan, kwetsbaar durven zijn.

 

39. Vraag. Waar haal jij steun uit?

Hoofdstuk: Pijlers van je zelfbeeld

Waar haal je steun uit. Er kunnen veel zaken zijn waar je steun uit haalt. Aan heel veel dingen denken we niet als een mogelijkheid om steun van te krijgen. Daarom is het goed om even te kijken naar het gekoppelde hoofdstuk. Jij hebt een zelfbeeld. Je zelfbeeld baseer je verschillende zaken waar je meestal niet bij stil staat. Je familie, je vrienden, je werk, je hobby’s, allemaal zaken waar je steun uit haalt. Dat en de ervaringen in je leven bepalen voor een groot deel wie je bent, en hoe je in de wereld staat. Als jij je realiseert, wie en wat er in je leven belangrijk is, kun je daar een enorme steun uit halen.

 

44. Uitnodiging: schrijf op welk dier je het meest aanspreekt en waarom?

Hoofdstuk: Zou je zekerheid willen hebben?

Juist dieren kunnen ontzettend belangrijk zijn in ons leven. Of het nu je huisdier of een ander dier is dat maakt niet uit. Je merkt in contact met dieren enerzijds dat het zo onvoorwaardelijk is, en anderzijds dat jij wordt geaccepteerd zoals je bent. Dieren zijn zoals ze zijn, en jij mag zijn zoals je bent.

 

51. Symbool: Handen schudden

Hoofdstuk: Welke prijs ben je bereid te betalen?

In de liefde is gelijkheid, respect en acceptatie zo belangrijk. Dan kun je elkaar de hand geven, dan mag je met elkaar bespreken, afspraken maken, experimenteren zoals jullie dat willen. Juist in de afstemming en verbinding met elkaar is veel mogelijk.

Zodra er voorwaarde aan de liefde gekoppeld zijn, mag je je afvragen, of hier werkelijk sprake is van liefde.

 

55. Symbool: regenboog

Hoofdstuk: Luisteren naar innerlijke leiding

In de liefde is het fijn, wordt je blijer en gaat er meer liefde stromen als een ieder tot zijn recht mag komen. Als jij tot bloei komt, als de ander tot bloei komt, geniet je beiden meer. Een liefdevolle relatie of situatie creëert die omstandigheden. Liefde en groei zijn aspecten die heel wezenlijk met elkaar verbonden zijn.

 

 

62. Vraag: Wat gun jij jezelf?

Hoofdstuk: waarmee stap jij in je passie?

Wat gun jij jezelf? Groei is absoluut verbonden met uit je comfortzone stappen. In de liefde, in de groei kom je beiden aspecten in jezelf en in elkaar tegen die je niet kent die je uitnodigen om boven jezelf uit te stijgen. De uitnodiging om vertrouwde paden los te laten, nieuwe wegen te bewandelen en open te zijn. Open hoe je het ervaart, open of je het fijn vind, niet fijn vind, je eigen grenzen en mogelijkheden te verkennen. Dan vraagt heel veel liefde naar jezelf en heel veel liefde voor de ander. Laat de liefde maar stromen!

 

Heb je vragen over deze ganslegging of wil je een afspraak voor een ganslegging?

Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *