Opkomen voor jezelf en je plaats innemen

Opkomen voor jezelf en je plaats innemen.

Facebook live – Ganslegging van 16-11-2019

Wat wil je? Als je iets wil, mag je daarvoor gaan. Ik heb de neiging om de ander voor te laten gaan. Ik kom uit een groot gezin en ´weet mijn plaats´. Als je die houding herkent is het tijd om daar verandering in te brengen. Wat wil je? Ben je werkelijk bereid om je te daarin te laten zien? En ervoor te gaan?

Ben je werkelijk bereid om het grote geluk te aanvaarden of staat iets jouw geluk nog in de weg?

Vandaag onderzoek ik deze vraag met de gansmethode.

 

8: Symbool: je ontvangt in alle openheid

Hoofdstuk: Wat is jouw waarde?

Ieder mens heeft kwaliteiten. Je mag daarin stappen. Je mag ze ontwikkelen en kiezen wat je ermee gaat doen. Wat is je doel, wat doe je graag, waar wordt je blij van? Dit zijn de start vragen. Het maakt niet uit welke keuze je maakt, als het maar jouw keuze is.

 

14: Vraag: Waarin geloof je niet meer in jezelf?

Hoofdstuk: Vast zitten in je situatie

Door tegenslag of teleurstelling kan het zijn dat je niet meer gelooft in jezelf. Het is de kunst jezelf weer te zien. Zoals je bedoelt ben, als dat niet lukt, vraag iemand anders om met je mee te kijken. Zodat je via de ogen van een ander kan kijken. Dan kan je horen, en ervaren wat je kwaliteiten zijn. Dat kan je weer opnieuw kijken, met een frisse blik.

20. Symbool: Kraaiende haan – kip

Hoofdstuk: Wisselwerking behoeften versus pijn.

Zoals de haan kraait, … Waar het om gaat is: dat jij je eigen taal, je eigen waarheid spreekt. Je kunt niet praten zoals n kip, niet als n gans. Je kunt rekening houden met, maar ondertussen moet je gewoon jezelf zijn. Als haan heb je kwaliteiten en die mag je laten horen. Dat niet iedereen daar blij mee is: het zij zo. Je kunt zijn zoals je bent. Spreek je eigen waarheid.

27. Symbool; leeuw

Hoofdstuk: Weten en actie nemen

De leeuw komt de laatste tijd wat vaker terug in de ganslegging. Hij wordt soms wat egoïstisch genoemd, maar hij zorgt goed voor zichzelf en voor zijn gezin. Ondertussen weten mensen waar ze aan toe zijn met de leeuw. Of hij egoïstisch is of niet, het is duidelijk waar de leeuw voor staat. Voor jou is het ook de kunst om te weten waar jij staat, datje voor jezelf zorgt en dat je dingen voor jezelf mag vragen of neerzetten.

30. Symbool: Muis

Hoofdstuk: Waarom

Vandaag houden we het bij de dieren 😉 Zoals de andere dieren zichzelf moeten zijn, is de muis ook zichzelf. Hij heeft zijn eigen plaats in het dierenrijk. Allemaal zijn ze belangrijk. Op welke manier, jij jezelf bent, en neerzet: het is goed. Je bent niet hetzelfde als andere. We zijn allemaal anders en dat is precies zoals het bedoelt is. Je hoeft niet als een ander te zijn, je mag gewoon jezelf zijn.

39. Vraag: waar haal jij steun uit?

Hoofdstuk: Pijlers van het zelfbeeld.

Belangrijk om te kijken, waar jij steun, kracht en ondersteuning uit haalt. Het is belangrijk om je te realiseren dat je er niet alleen voor staat. Er is altijd iets wat je helpt. In je zelf kunnen dat je overtuigingen, je dromen en je wensen en verlangens zijn. Buiten jezelf kan dat je netwerk, familie en buren zijn. Kijk wat je nodig hebt, je hebt verbindingen, je mag nieuwe verbanden aangaan. Het is allemaal goed. Kijk naar je doel, je wensen en verlangens en je zult zien wat je nodig hebt.

42. Doolhof: Verdwaal niet.

Hoofdstuk: Erkenning.

Je kunt nog zoveel kwaliteiten hebben, als jij je plaats niet inneemt, kom je nergens. Erken jezelf, zodat je erkenning van anderen kunt krijgen. Zodat je geen rondjes blijft draaien. Je bent op de goede weg. Gebruik je intuïtie, en volg deze.

51. Symbool: Handen schudden

Hoofdstuk: Welke prijs ben je bereid te betalen?

Zet je doel, geef jezelf de hand en ga ervoor. Het kan zijn dat niet iedereen daarmee blij is. Jij bent wie je bent, je kan je in allerlei bochten wringen om het de ander naar de zin te maken, maar dat is niet de bedoeling. Hoe kan jij voor jezelf zorgen en je doelen bereiken? Door een commitment met jezelf aan te gaan. Jij kunt je zelf trouw beloven. Je hoeft het voor niemand anders te doen.

57. Symbool: Vereniging Man/vrouw symbool

Hoofdstuk: Wanneer ben je heel?

We leven in een maatschappij die erg gericht is op rationele waarheid. Niets mis mee, zolang jij je eigen vrouwelijke kant maar niet verloochent. Breng beide samen. Als intuïtie en ratio samen komen, ontstaat er een waarheid die je brengt bij je Zijn. Het evenwicht tussen beide is van belang, om in de juiste koers te gaan. Weet dat de liefde de brug is tussen alles. Jouw liefde voor jezelf, voor je medemens brengt je dichter bij jezelf, dichter bij je doel.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *