Houden van je eigen waarde

Hou je van je eigen waarde?

Ganslegging van 8-11-2019: Houden van je eigen waarde.

Hoe vaak verstoppen we ons, om onze echte ik niet te laten zien? Durf jij uit te komen voor je onzekerheid, voor jouw manier van zijn?

Vandaag onderzoek hoe je achter je van je eigen waarde kunt houden en achter je eigen waarheid kan staan.

Ontdek je waarde, erken je waarde en ga vierkant achter je waarde en je waarheid staan.

Om een gelukkig en gezond leven te hebben, moet je achter je eigen waarheid staan.

Jouw waarde is niet afhankelijk van een ander. Als jij niet gelooft in jezelf, gelooft een ander ook niet in jou.

We hebben allemaal een mannelijke en een vrouwelijke kant in ons.

Het wezenlijke kenmerk van vrouwelijkheid is het gevende en ontvangen van liefde, creativiteit en vruchtbaarheid, begrip en wijsheid. Jouw waarde kan alle onderdelen van deze vrouwelijkheid omvatten. Zie het als je kracht. Dan kan je vrouwelijke kant zich verbinden met de mannelijke kant in je. En ontstaat er harmonie.

 

2. Vraag: Wanneer voel jij je hulpeloos of machteloos?

Hoofdstuk: Machteloosheid: hoe ga je ermee om.

Machteloosheid, omdat we zijn wie we zijn. Dat is het laatste wat we aan een ander willen laten zien. Zodra we echter het om kunnen draaien en ons niet machteloos laten zijn, maar accepteren dat we zijn wie we zijn verandert onze hele perceptie.

 

8. Vraag: waar ben je goed in?

Hoofdstuk: Wat is jouw waarde.

Dingen die voor ons zo vanzelfsprekend zijn, zien we vaak net, maar kunnen we herkennen als een ander het zegt.

Jij houdt zoveel rekening met mij, je kunt zo goed luisteren. Bij jou voel ik me volledig geaccepteerd. Het gaat hier over kwaliteiten die voor jou zo vanzelfsprekend zijn, dat je ze zelf niet eens benoemt. 

 

15: Uitnodiging: Kijk in de spiegel en zeg tegen jezelf wat je verwacht. Gebruik positieve woorden.

Hoofdstuk: Nee wat betekent dat voor je.

Dat wat voor jou vanzelfsprekend is zie je vaak niet als een kwaliteit. Kijk wat de kwaliteit s onder hetgeen je doet. Goed kunnen luisteren, de ander volledig kunnen accepteren; gaat over een bepaalde vrijheid, los zijn van verwachtingen. Het leven, de mensen kunnen nemen zoals ze zijn. Kan jij jezelf ook zo accepteren? Het is prima, juist wenselijk om wensen en verlangens te hebben.Hou er van. Hou van het leven zoals het leven tot je komt. Dat helpt om in je persoonlijke kracht te staan.  

 

18. Welk excuus heb je om niet te doen wat je wil doen?

Hoofdstuk: Leer jezelf te helpen

Juist in het neerzetten van wie je bent kom je jezelf tegen. Je angst om je te laten zien, je angst om niet in het plaatje te passen. Maar weet dat juist buiten het geaccepteerde profiel; jij je uniekheid kunt laten zien.

 

29. Symbool: Aardbeving

Hoofdstuk: Ben je een spons of ben je een vergiet

Soms hebben we een schok nodig om ons te realiseren wat we werkelijk willen. Een schok kan ziekte, ontslag of een aanrijding zijn. Hoe die schok, als andere signalen niet opgepakt zijn, die ons een pas op de plaats laat maken. Doe jij waar jij voor bedoelt bent, Doe jij wat voor jou echt de bedoeling is, waar jou ziel jou heeft gebracht? Jouw ziel brengt je vaak in die situaties die, je op je werkelijke [ad brengen.

 

35. Vraag: Kan je vanuit een andere positie naar jezelf kijken?

Hoofdstuk: Tussen de oren.

Kijk naar jezelf en wat je voor jou van belang is. Als je voelt dat je iets heel graag wilt, welke kwaliteiten van jou mag je dan meer leven? Welke delen van jou mogen meer in het licht komen te staan?

 

41: Uitnodiging: Wat is je overtuiging; goed en kwaad zijn altijd te herleiden tot je overtuiging. 

 Hoofdstuk: Oorzaak en gevolg

Als je gelooft dat iets niet goed is, is het niet goed. Als je gelooft dat je iets niet kan, zal het niet lukken. Kijk naar je wensen en verlangens e je overtuiging daarover. Klopt je overtuiging? Het is zo bepalend hoe je ergens over denkt; je overtuiging veranderen kan een wereld van verschil uitmaken. 

 

44: Symbool: Batterij

Hoofdstuk: Zou je zekerheid willen hebben?

Waar krijg je energie van?

Waar wordt je blij van?

Als je handelt volgens je zielsverlangen, volgens je zielsstroom, komt je leven in een versnelling. Dan zul je ontdekken dat het geheel meer is dan de som van de delen. Hoofd, hart en de kosmos komen bij elkaar. Jij bent dan afgestemd op waar jij voor bedoeld bent. Wat er in jouw  leeft en waar jij voor bedoeld bent.

 

53. Symbool: Fairy staf

Hoofdstuk: Wat is de ziel; herken je hem

Geloof in je zelf, geloof in de mogelijkheden, geloof in wonderen. Als jij je zielsverlangen leeft. Achter je waarde en achte je waarheid gaat staan, gebeuren er wonderen 

57: Symbool: man/ vrouw.

Hoofdstuk: Wanneer ben je heel?

Zodra je je mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten in evenwicht hebt, is er harmonie en evenwicht in jou. In deze maatschappij gaat veel aandacht uit naar de mannelijke kwaliteiten; daarmee wordt de waarde en de kwaliteit van de vrouwelijke eigenschappen niet altijd op waarde geacht. Door deze in jezelf te waarderen ontstaat er een balans.

62: Uitnodiging: Ben je blij met jezelf?

Hoofdstuk: waarmee stap je in je passie?

Blij zijn met jezelf; wat een uitnodiging. Ja daar gaat het om, kun je blij zijn met jezelf, met je kwaliteiten, met je gave en hoe je ze in de wereld zet. Dat is de basis; vanuit jouw verlangen kun je vorm geven aan wat je werkelijk bezielt, wat werkelijk belangrijk voor je is.

 

Op 20 november is er weer een knuffelworkshop; om contact te maken met jezelf en je eigen gevoel. Je lichaam is drager van je emoties, je emoties helpen je om als richtingaanwijzer; hoe belangrijk iets is voor je, welke richting het voor jou opgaat. En waar voor jou grenzen liggen. Ontdek jouw eigen lichaam, wordt je bewust van je lichaam en veel zal je duidelijk zijn. Voor vragen en/of aanmeldingen neem contact op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *