Spirituele psychologie in ontwikeling

Hoe gaat ontwikkeld de spirituele psychologie ontwikkeling zich?

10. Vraag: Luister je alleen met je oren of ook met je hart?

Hoofdstuk: Droom en hun betekenis.

Heb je een vraag, stel hem ook in je hart. Je voelt het resoneren. Wat is voor jou de bedoeling. Niet alleen je hoofd, maar je gehele zijn, neemt de volgende stap. Jouw vertrouwen, jouw overgaven en jou liefde bepaalt je weg. Wees bedachtzaam in je stappen. Voel en laat je leiden. Het komt zeer nauwkeurig. Klopt het, ben je in lijn. In je hart kan je voelen of je de juiste weg, met de juiste intentie neemt. In je hart, voel je de rechtstreekse weg. Met je hoofd, zit je er soms naast. Dan kom je soms met omwegen op je bestemming aan. Niet erg. Soms is dat de bedoeling. Maar hoe meer je vertrouwt op de leiding die je ontvangt, hoe zekerder je weg zal gaan.

18. Vraag: Welk excuus heb je om niet te doen wat je wil doen?

Hoofdstuk: Leer jezelf te helpen.

Ontwikkeling ontvouwt zich langzaam. Hoe meer je vertrouwt op wat zich ontwikkelt, hoe sneller het zal gaan. Soms voelt het als bloot geven. Datgene waar ik zelf nog niet mee bekend ben, komt al naar buiten. Ik ben er nog niet aan gewend, en toch wil het al het levenslicht zien. Ook hier helpt liefde, overgave en dankbaarheid om je verder te ontwikkelen. Weet en vertrouw dat wat zich ontwikkelt goed is en de weg is. De weg is onbekend en ongebaand. Je mag je een ontdekkingsreiziger voelen, want dat ben je ook. Alles is nieuw in deze nieuwe tijd. Ga je weg; en ontdek nieuwe gebieden, nieuwe ingangen en nieuwe manieren om de werkelijkheid te zien. Daarmee kan je anderen laten zien, dat er zoveel te ontdekken is. Ieder heeft zijn eigen persoonlijke weg.

26. Uitnodiging: Vervang negatieve gedachten door liefdevolle gedachten.

Hoofdstuk: Waarmee stap je in je passie?

Wat je denkt, hoe je denkt en wat je overtuigingen zijn is bepalend hoe je de wereld ervaart.

Je kunt nieuwe stappen met angst bezien, dan komt het op je af. Ieder nieuw iets bekijk je met afgrijzen. De wereld is daarmee doodeng. Als je echter met plezier en liefde elke nieuwe ontwikkeling ontvangt, dan stap je van verrassing in verrassing. Je leven is vervuld met liefde en geschenken. Alles kan je zien vanuit dankbaarheid omdat je zoveel ontvangt. Daardoor is je energie levendig en blij.

32. Symbool: stekker en stopcontact

Hoofdstuk: wat is je angst?

Weet dat alles zo geregeld is dat jij het juiste aantrekt. Je ontvangt alleen datgene wat jij nodig hebt. Als jij goed in je energie zit, ontvang je datgene wat je verder helpt om je energie meer vorm te geven en in de wereld te zetten. Als je nog in lage energie zit, nog last van angst hebt; dan krijg je datgene wat je helpt om je angst los te laten.

De wet van aantrekkingskracht heeft een enorme invloed op je leven.

39. Vraag: Waar haal jij je steun uit?

Hoofdstuk: Pijlers van je zelfbeeld

Wat je vaak hoort en wat ik zelf ook vaker heb afgevraagd is: Wie? Ik?

Kan ik dat wel? wie ben ik dat ik dat in mijn hoofd haal.

Als het op je pad komt, hoef je deze vraag niet te stellen. Het komt op je pad. Je kan het zien, voelen en ervaren. Het gaat er niet om hoe jij je zelf ziet. Het gaat erom welke rol je te vervullen hebt. Daar groei je vanzelf in. Als je het toelaat. Niet in je rol durven stappen is een kwestie van geen vertrouwen. En het gaat erom dat je leert te vertrouwen op wat de bedoeling is. Dat wat in je resoneert, dat wat op je pad komt. Je krijgt altijd de vraag of je ja of nee zegt; je mag steeds opnieuw de beslissing nemen. Het leven daagt je uit om verder te kijken dan dat je nu kunt zien. Het gaat altijd over de grenzen van je huidige kunnen en zijn. Waar haal je dan de steun vandaan? Niet uit de regeltjes van de wereld. Je kunt je steun halen vanuit je contact met de bron. Daar kan je voelen wat voor jou de bedoeling.

48. Vraag: wat is er onderdrukt en heb je nooit mogen leven?

Hoofdstuk: Onderdrukken kost energie.

In de opvoeding worden we ingepast in onze familie, in onze samenleving. Nu is het de bedoeling om uit dat doosje te komen. De elementen die er niet mochten zijn, te leven. Dan zijn bijvoorbaat elementen die niet paste in je gezin en in de samenleving. Anders had je ze nu al ontwikkeld. Nu mag je datgene wat er niet mocht zijn, gaan ontwikkelen. En jezelf daarmee laten zien.

Yes, doodeng. Vind ik ook.

En toch is dat de weg. Je moet het in de wereld zetten..

Neem kleine stappen, vind de wegen die je helpen om langs je eigen blokkades te komen. Stroom mee. Je wordt geholpen om je stappen te maken, als je ja zegt. Geleidelijk aan wordt het duidelijker.

Ga in vertrouwen, de weg zal zich ontvouwen.

56. Uitnodiging: Vergeef jezelf.

Hoofdstuk: Grenzen trekken

Wat je weg ook is, wat je vroeger ook niet mocht of wat niet passend geacht werd: vergeef jezelf.

We zijn een ster om onszelf te veroordelen. Veroordeling brengt zoveel negativiteit en angst je systeem binnen. Kijk zonder oordeel naar wat op je af komt. Kijk met je hart, maak contact en voel of je je kunt verbinden met wat op je weg komt. Praat erover en voel het voor je gaat leven. Maak ruimte. Je overtuigingen zijn nu de grenzen van wat je kunt aannemen. Wat als je het vanuit het oogpunt van liefde zou bekijken: hoe zou het dan zijn. In liefde, in heelheid voel je dat alles verbonden is. Maak de ruimte in jezelf en laat je overtuigingen die je beperken los.

 

Wil je een ganslegging proberen?

Kijk bij spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *