Durf los te laten

Durf los te laten

In het proces van veranderingen moeten er dingen losgelaten worden. Wat houdt je vast. Wat houdt verandering tegen?

Soms is het dat kleine gevoel, net onder de oppervlakte. Je hebt al eens gezegd, ja ooit…Misschien is het moment daar om ook dat nu aan te gaan.

https://youtu.be/YHi6NVbF17Q

4, Uitnodiging: Welke beweging gebruik je om je lichaam te voelen, voel je lichaam.

Hoofdstuk de kracht van intentie.

Beweging ontstaat gemakkelijker als je al in beweging bent. Beweging vanuit stilstand kost veel meer energie.

Door zelf al iets te gaan bewegen, komt de rest ook gemakkelijker in beweging.

8. Uitnodiging: Stel jezelf voortdurend gerust, het is goed

Hoofdstuk Wat is jouw waarde.

Gerusstelling is de basis. Het komt goed. Uiteindelijk werkt alles ten goede. Alles komt bij elkaar. We hangen onze zekerheid op aan n heleboel zaken: huis, baan, materiele zaken.

Uiteindelijk is er niets wat zeker is. Je mag het van binnen voelen.

Jouw contact met je Hogere Zelf, met de brond: dat is het belangrijkste; daardoor kan de liefde stromen.

13. Uitnodiging: wat wil je hier en nu?

Hoofdstuk: verborgen verdriet.

Als je iets loslaten mag je rustig nadenken wat dan wel mogelijk is, of de bedoeling is. Het zal je helpen om de stroming op gang te houden. Om in de stroom te zijn, en de beweging te voelen.

22. Symbool, kale boom

Hoofdstuk Evenwicht en balans in het leven.

De boom verliest zijn bladeren in het najaar, maakt zich klaar voor de winter om in de zomer weer uit te komen. Zijn takken zijn opgeheven naar de hemel. Hij wil licht ontvangen.

Wij mensen hebben ook behoefte aan licht en liefde. Als het niet meer zo stroomt, zoeken we verder om maar zoveel mogelijk licht en liefde te ontvangen. En dan toch houden we ons aan het ritme van het leven. Zomer , herfst, winter en lente. Zijn in voortdurende afwisseling, dag en nacht. Dingen komen, dingen gaan. Het is nu tijd om los te laten, om nog meer los te laten.

31. De Put

Hoofdstuk: Houden van jezelf hoezo?

De basis is dat je goed voor jezelf moet zorgen. Als jij dat niet doet, wie doet het dan. Als jij goed voor jezelf zorgt, mag je ook je aandacht aan anderen geven. Maar eerst naar binnen; wat heb jij nodig. Anders gaat het mis.

40. symbool: Huisje boompje beestje

Hoofdstuk: kleine stappen, grote veranderingen

Vroeger dacht ik dat het hoogste ideaal : huisje boompje beestje was. Ik ook hoe beknellend het kon zijn. Nu ontdek ik dat er veel meer is dan huisje boompje beestje. Hoe fijn dat ook is. Opnieuw sta ik op het punt waar ik de rij compleet maak en alle drie opnieuw los moet laten. Er staat iets anders te wachten.

47. Symbool: Geloof, hoop en liefde

Hoofdstuk: Stress signalen

Geloof, hoop en liefde. En de allerhoogste is de liefde. Het is zo belangrijk dat je blijft geloven en vertrouwen. In eerste instantie zijn de aanwijzingen klein. Je kan er nog aan voorbij gaan. Steeds groter en duidelijker worden ze. Volg ze, ook als ze klein zijn. Dan zijn de veranderingen klein en behapbaar. Hoe meer je je verzet tegen de veranderingen, hoe meer stress je daarvan krijgt. Het doet verdriet om los te laten. Maar als je vertrouwt op die innerlijke stem, op die kleine aanwijzingen die je ontvangt dan weet je dat het de bedoeling is, dan weet je dat je geholpen wordt. Het leven gaat door, maar je wordt gedragen door het leven.

55. Uitnodiging: volg je innerlijke leiding

Hoofdstuk: luisteren naar innerlijke leiding

Op diverse manieren hoor je je leiding: in dromen, in uitspraken die je zelf doet, in datgene wat je van binnen hoort. Het resoneert. Je hoort het in datgene wat andere zeggen, je ontdekt het op diverse manieren. Ook al twijfel je eerst, ook al is het in eerste instantie niet duidelijk. Het wordt teeds duidelijker. Door mijn gevoel via de gansmethode te benaderen; weet ik nu zeker wat ik moet doen.

58. De Dood

Hoofdstuk: Loslaten

Laat uit vrije wil los, anders wordt het je afgenomen. Het kan nog steeds pijnlijk zijn. Het is ook verdrietig. Geef alles een plaats. Het maakt verschil of jij toestaat dat her er mag zijn, of dat je uiteindelijk geconfronteerd wordt met een situatie waar je niet aan wil.

Wil je zelf een ganslegging proberen kijk op de gansmethode/spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *