Het herscheppen van je werkelijkheid

Het herscheppen van je werkelijkheid

https://youtu.be/ZeaFkC0jVjg

Doelen zijn bereikt, niets meer hetzelfde. Oude doelen moeten bijgesteld worden.

Wees bereid een open geest te hebben bij het vinden van meer duidelijkheid. Wees bereid om je visie te veranderen om de waarheid van deze kwestie te kunnen onderkennen. Alles is er al. Vraag je af hoe kan ik op dit moment het beste het grote goed dienen? Het antwoord zal komen.

De brug:

Neem een duidelijke beslissing, ook al weet je niet wat het je brengt. Ga je verder op het pad van spirituele dienstbaarheid of ga je voor zekerheid. Kies voor dienstbaarheid, ik weet dat ik deel ben van het groter geheel. Ik weet dat er nooit geen zekerheid is, dat mijn weg nog vele nieuwe zaken op mijn pad zal brengen. Ik weet niet wat het zal zijn en hoe het er uit ziet. Ik weet wel dat ik ervoor moet openstaan. Dat ik bereid moet zijn om het pad te lopen. Stap voor stap, niet weten, tastend en vragend. Maar ik weet ook dat ik geleid wordt, dat ervoor me gezorgd wordt. Dat nieuwe wegen zich zullen openbaren.

12. Symbool

Hoofdstuk innerlijke criticus

Er zullen momenten van verwarring zijn, er zullen momenten zijn dat ik aan alles twijfel. In mij zijn 2 stemmen. Angst en liefde. Welke stem geef ik het woord. Zolang ik kies voor liefde en vertrouwen, zal en kan ik mijn weg. Ik hoef me niet af te meten aan het oordeel van anderen. Ik hoef mezelf niet te veroordelen. Ik ontdek steeds meer mogelijkheden die in en door mij tot stand komen. Ja het is verwarrend. Ik ontdek een hele nieuwe me. Dat wat ik nooit voor mogelijk heb gehouden is mogelijk geworden. Wat is er dan nog meer mogelijk?

We zijn tot ongelijfelijke dingen in staat. Deepak beschrijft: De harde schijf van je brein kan je niet veranderen. Maar de software veranderd voortdurend. We gebruiken maar een klein onderdeel van onze mogelijkheden. Door meer onze brein – mogelijkheden te gebruiken, hoe meer mogelijkheden er tot onze beschikking staat.

15. Vraag: Wat weiger je te horen?

Hoofdstuk: Nee wat betekent dat voor je?

Ik weet dat ik dingen die voor de hand liggen niet zie. Ik weet dat ik vaak moeilijk denk, vooral voor mezelf. Alsof iets wat gemakkelijk is niet waardevol is. Dus ik mag kijken naar: wat er voor de hand ligt. Wat is te simpel om waar te zijn. Vaak is dat gewoon waar.

25. Vraag: waarin is je wil doorgeschoten?

Hoofdstuk: Veiligheid en vertrouwen.

We zijn vaak zo bezig om alles veilig en safe te maken. Dat we vergeten wat nu echt de bedoeling is. In jou is het volledig potentieel. Het is niet buiten je. Het is net als met die open deur. Als jij niet kunt geloven dat Goddelijk bewustzijn door je heen stroomt, blijf je de veiligheid buiten jezelf zoeken. Wanneer je bewust wordt dat dat potentieel tot je beschikking staat, kun je het laten stromen. Dan heb je het geheim van het leven gevonden. Dan kan jij je ontspannen in de wetenschap dat er altijd overvloed is, dat er altijd voldoende is, dat alles zo zal zijn, als de bedoeling is.

35. Kijk eens vanuit een andere positie naar jezelf.

Hoofdstuk: Tussen de oren

Wat we niet geloven, kan niet bestaan in onze wereld. Wat we geloven is er, zelfs als anderen het niet geloven. Door niet open te staan houden we veel mogelijkheden van ons weg. Door open te staan, ook al kunnen we niet begrijpen, ook al weten we niet, kunnen we wel volgen, mag het zich ontvouwen zoals de bedoeling is. Afgelopen 1 ½ jaar zijn er zoveel bijzondere dingen in mijn leven gebeurd. Er is zoveel veranderd. Ik had het niet kunnen bedenken, ik had kan het nog nauwelijks geloven. Door gewoon toe te laten, de stem van mijn hart te volgen kom je op wegen die je ziel wil volgen. Je ziel volgt geen rechte wegen, je ziel brengt je bij die ervaringen die je nodig hebt om te groeien

44. Vraag: Waarin ben je vastgeroest?

Hoofdstuk: Zou je zekerheid willen hebben?

Ongeloof en twijfel zijn zo hardnekkig. We hebben geleerd, alles buiten ons te plaatsen. God, inkomen, gezondheid, noem maar op. Zolang we alles buiten ons plaatsen, zijn we op zoek naar veiligheid en zekerheid. Onze twijfel mogen we nog loslaten. Je hoeft niet te weten, hoe het gebeurt, je hoeft niet te weten wat er veranderd. Twijfel zorgt dat je niet datgene doet wat je wil doen. Twijfel zorgt dat het niet stroomt.

48. Wat heb je onderdrukt en heb je mogen leven.

Hoofdstuk: Onderdrukken kost energie

Bij onze geboorte wordt alle herinneringen waar we vandaan komen achter gelaten. Als kind is er nog wel weet van de verbinding. Door onze opvoeding zijn we onze natuurlijk verbinding steeds meer en meer kwijtgeraakt. Als volwassen moeten we weer worden als kinderen, om opnieuw te kunnen connecten. Alle oude overtuigingen, alle angsten loslaten om open te kunnen zijn. Open zijn voor wie we werkelijk zijn en voor wie we bedoelt zijn.

58. De dood

Hoofdstuk: loslaten

Alles wat je niet meer dient mag je loslaten. Alles wat niet meer de bedoeling is mag je loslaten, oude overtuigingen, oude gewoontes, oude banden. Je zult het weten wanneer het nodig is, wanneer het zover is. Je krijgt het aangereikt. Dit wel, dit niet. Al eerder heb je al je gehechtheden los moeten laten. Maar het is zoals het pellen van een ui. Onder de oude laag, bevindt zich nog een laag. Zo gaat het door. Misschien ben je bang dat er niets overblijft. Wees niet bang, de essentie waar het werkelijk om gaat blijft over. De rest heb je niet nodig.

 

Wil je aanwezig zijn bij een ganslegging? Elke zaterdag vind de ganslegging om 17 uur plaats op facebook.com/sophie.viasophia

Om een persoonlijke ganslegging aan te vragen, klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *