Het proces is gestart

Het proces is gestart, het kan beginnen.

Zoals alles begint het proces met de beslissing

 

6. de Brug: de beslissing.

Hoofdstuk: bij je beslissing blijven

Een nieuwe energie is mijn leven binnengekomen, die om nieuwe actie vraagt. Volgende week is de 1e van 3 webinars

op 15 november is er een lezing in Geldrop. Allemaal spannend, benieuwd wat het allemaal gaat brengen. Ik heb er zin in.

12. Vraag: waar ben je bang voor?

Hoofdstuk Innerlijke criticus

Nieuwe stappen, nieuwe uitdagingen is eng. Kan ik het wel. Duidelijk ligt dar de uitnodiging om het te doen. Aldoende leer ik. Voor mij helpt het meer bezig te zijn met het doel, de bedoeling dan met mijn angst. Ik voel ze wel, ik weet dat ze aanwezig zijn. Maar ik weet ook dat waar ik mij op richt groeit. Dus ik richt mij op het doel, ik hou mijn doel voor ogen en doe alles wat nodig is.

24. Vraag: Waar haal je de moed vandaan?

Hoofdstuk: Moed ontwikkelen

Moed krijg ik door het vertrouwen dat ik elke keer weer opnieuw mijn eerstvolgende stap aangereikt krijg. Ook al denk ik zelf dat ik het niet kan, door stap voor stap te maken, niet verder te kijken dan mogelijk is, en vertrouwen lukt het om steeds verder te gaan. Ik weet dat ik altijd voldende kracht en moed krijg voor de uitdaging die mij te wachten staan. Plus ik krijg altijd hulp als ik daarom vraag. Soms heel letterlijk door de mensen die op mijn pad komen, soms minder letterlijk door de energie die ik voel

32. Vraag: wat is je grootste angst?

Hoofdstuk: Wat is angst.

De angst kan zijn dat ik het niet kan. Dat ik onderuit ga. Het is heel belangrijk deze angst onder ogen te zien. Door niet te mogen falen, kan je niet groeien. Falen, fouten en blunders helpen je om datgene te leren wat je moet leren. En tenslotte je bent mens, het hoeft niet vlekkeloos te gaan.

38.Vraag: Welk risico durf jij niet te nemen?

Hoofdstuk: Innerlijke saboteur

Iet nieuws beginnen, brengt altijd risico’s met zich mee. Dat het niet zo loopt als je denkt, dat het anders uitpakt dan je verwacht, of dat het helemaal niet loopt. Toch is elke poging van belang. Je traint jezelf om stappen te maken, om ervaringen om te doen, om je krachten te versterken. Zie het als een training. Een marathon loop je ook niet zonder te oefenen.

46. Vraag: Wat werkt niet meer en moet je loslaten?

Hoofdstuk: Blokkades doorbreken

Door aan de slag te gaan, merk je wat niet meer werkt en wat je los moet laten. Heel vaak gaat het ook overtuigingen die je tegenhouden, of oude pijn die nog ergens vast zit. Overtuigingen die geen doel meer hebben, laat je vanzelf los. Maar oude pijn mag verwerkt worden. Soms ben je zo gehecht aan je pijn dat het ook moeilijk kan zijn om deze los te laten. Door aan de slag te gaan, kom je dit tegen in je proces.

53. Vraag: war wil je controle over houden?

Hoofdstuk: Wat is de ziel, herken je hem?

Als je alles precies wil laten verlopen zoals jij het in gedacht hebt, blokkeer je het proces. Je mag steeds kijken wat er wil ontstaan. De weg vormt zich vanzelf, je hoeft alleen maar te volgen. Je ziel volgt geen rechte weg, het zijn de kronkelpaden die kenmerken zijn voor de weg van je ziel. Hij brengt je bij ervaringen, die jij zelf niet bedacht zou hebben. Je ziel wil gevoed worden. Door blokkades blokkeer je het proces, zijn er omwegen nodig. Uiteindelijk zal je toch komen waar de bedoeling is, of het nu een kortere of een langere weg is.

57. Waarin wordt je vervuld?

Hoofdstuk: Wanneer ben je heel

Je ziel verlangt, jij verlangt naar wat je ziel verlangt. Het is een wisselwerking. Als je het pad van je ziel volgt, voel je ook wat je werkelijk vervuld. Wat voed je ziel werkelijk. Dit gaat over de opdracht die je hebt meegenomen toen je naar de aarde kwam. Ik noem het zo, je kunt het ook anders noemen. Uiteindelijk heeft iedere mens zijn eigen wensen en verlangens, die bij hem of haar passen. Ieder mens zoekt naar zijn ontplooiingsmogelijkheden.

Wil je online een ganslegging doen over je eigen vraag?

Neem dan contact op met info@via-sophia.nl of kijk of http://www.degansmethode.nl/spelen.php

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *