Het belang van bewuste intentie

De kracht van bewust je intentie te zetten

Facebook live : De kracht van bewuste intentie. Ganslegging op basis van de gansmethode

https://youtu.be/KZw75kf1KwM

4. Vraag wat wil je bereiken?

Hoofdstuk: De kracht van intentie

Ik mag veel gerichter veel gefocuster actie ondernemen. Wat wil ik?

Eigenlijk vind ik het best een lastige vraag om heel concreet te zijn. Er zijn altijd stemmetjes en impulsen die me proberen af te houden van concrete doelen neer te zetten. Ik vind alles goed, ik vind alles leuk. Wat wil ik nu zelf? Dit is het zoveelste verzoek van het Universum om duidelijk te zijn. Wat wil ik?

Ik wil voldoende inkomsten om mijn rekeningen met gemak te kunnen betalen. Ik wil dat geld geen issue is. Als geld geen issue is, wat wil ik dan?

Okay, wat wil je doen?

Wat wil ik bereiken?

Ik wil de hoogst mogelijke potentie behalen. Ik wil het leven beleven, ik wil opgaan in Bron, ik wil eenheid ervaren. Ik wil me zo hoog mogelijk spiritueel en psychologisch ontwikkelen

14. Waarin geloof je niet meer in jezelf?

Hoofdstuk: Vastzitten in je situatie.

Overtuigingen zetten je vast in je situatie. Net zoals de overtuiging dat je voeding nodig hebt, kun je je afvragen is dat wel zo? Hebben we geld nodig, is dat wel zo? In het oude systeem klopt het. Als je in overgaat naar een nieuw systeem, dan gelden er andere regels, dan klopt het niet meer.

Wat geloof ik niet meer van mijzelf? Ik geloof niet meer dat ik beperkt ben, ik handel er nog wel te veel naar, alsof ik beperkt ben. Hoe kan ik mijn beperkende gedachte achter mij laten?

Hoe kan ik stappen in mijn nieuwe realiteit? Het is de beslissing, het is de intentie: wat wil je?

Ik wil het nieuwe, omdat ik niet met het oude om kan gaan, dat is de verkeerde motivatie. Daarmee zet ik mijzelf opnieuw vast. Het oude kan niet losgelaten worden op basis van weerstand. Als ik het kan omarmen, dan kan ik het pas loslaten.

De acceptatie; zo is het nu, maar het kan anders!

21. Stel je dagelijks je ideale situatie voor.

Hoofdstuk: Mogelijkheden ontwikkelen.

Je een voorstelling maken van je ideale situatie vraag een concreetheid van je. N Moodboard kan je hierbij enorm helpen. Om dat de situatie heel erg visueel maakt. Toch kan je je alleen maar een voorstelling maken van iets waar je vaag mee bekend bent. Ik vind het moeilijk om een voorstelling van iets te maken, waar ik nog geen flauw idee van hebt. Ik heb gevoelens, vermoedens, maar ik kan het niet concreet maken. Ik weet dat geld een andere vorm gaat krijgen. Ondertussen hebben we nog steeds met energie te maken.  Daarmee weet ik nog niet wat dat inhoud, welke vorm dat gaat aannemen. Ik voel wel dat ik steeds duidelijker moet worden, over waar ik sta. Dat vind ik ook heel moeilijk. Ik wil niet dat mijn privé op straat ligt. Ik wil met een aantal zaken niet naar buiten komen. Daarmee ben ik niet duidelijk. Hoe kan ik duidelijk zijn, zonder alle in- en uits op straat te leggen? Woorden kunnen een heel sterke lading hebben.  Hoe kan ik waarden uitdragen, storytelling doen, zodat de goede verstaander een half woord nodig heeft? Zodat ik mijn verhaal zo kan vertellen, dicht bij mijzelf.

24. Symbool: 2 zwaarden

Hoofdstuk: Waar haal je de moed vandaan?

Het is de bedoeling dat ik tegenstelling met elkaar verbind. Het is de bedoeling dat ik laat zien dat het ene ook het andere betekent. Dat wit niet kan bestaan zonder zwart. Dat het alle kleuren van de regenboog bevat. Daarmee stoot ik heilige huisjes om. Daarmee moet ik over mijn eigen taboes en gevoeligheden heen stappen. Ik mag laten zien dat er meer is onder de zon. Ik mag laten zien, dat wat echt belangrijk is, verpakt zit in het leven, in ons hart. De wijsheid bevindt zich in ons hart. Heer geef mij moed om voor mijn eigen waarheid uit te komen, om uit mijn eigen angst te stappen. Om het ook voor de andere mensen goed te verwoorden. Zodat zij niet het kind met het badwater weggooien.

De 2 zwaarden bescherming en strijd: ook hier komen tegendelen in elkaar samen. Ik zoek niet de strijd op, daarom mag/ moet ik hem in mijzelf leveren. Ik wil mensen de harmonie en de bescherming van het leven laten zien. Zodat zij de strijd in hun hart kunnen staken.

Wat houd je binnen, wat houd je buiten? Spreken is zilver, zwijgen is goud. Je handelen laat zien hoe je in de wereld staat.

27. Vraag: Achter welke rol verschuil jij je?

Hoofdstuk: Weten en actie nemen.

Ik stap nog niet in de rol van de persoon die de regie in eigen handen neemt en de wereld vormt naar zijn denken. Daarmee zet ik mij in de afhankelijkheidsrol. Zolang ik me afhankelijk van het lot, van de mensen, van de situatie opstel: heb ik niet de regie in eigen handen. Dan kom ik terug bij de eerste vraag, wat wil ik en wat geloof ik? Kan ik mijn leven zelfstandig vormgeven. Durf ik het. Durf ik mijn waarheid, ook al is die niet common sense uit te dragen? Heb ik het recht, sta ik in mijn kracht. Wat heb ik nodig om het te doen?

Vertrouwen in mijzelf. Vertrouwen in mijn rol. En heet doen!

37. Uitnodiging: Wees je eigen leider; neem je eigen verantwoordelijkheid.

Hoofdstuk: Aap op je schouder.

Als je in de afhankelijkheids- rol zit; bepaalt de ander, de situatie wat je doet. Dan zit je vaak in actie – reactie. Om je eigen leider te zijn; heb je een visie nodig, heb je eigen idealen en je eigen richting nodig, zodat jij je eigen leider kunt zijn. Dan zijn de reacties die er zijn, niet persoonlijk. Daarmee kan je boven de materie te staan. Heb liefde voor je eigen aandeel. En heb je hart voor de rol die je te vervullen hebt, en de discipline om die acties te nemen die nodig zijn om je situatie te veranderen. Je hoeft je niet te verdedigen; je staat bij voorbaat in je recht. Het gaat om je visie. Natuurlijk is het fijn om met gelijkgestemde mensen te zijn. Het helpt je om je gedachten te vormen. Meningen zijn geen dogma, flexibiliteit en ontwikkeling zijn en blijven belangrijk. Door groeiend zicht, krijg je nieuwe ideeën en mogelijkheden.

44. Vraag: waarin ben je vastgeroest?

Hoofdstuk: Zou je zekerheid willen hebben

We/ ik ben vastgeroest in oude patronen: ik vertelde aan mijn vriendin dat ik het moeilijk vind om te vragen. Dit komt van vroeger uit: wie vraagt wordt overgeslagen. Ik ben zo blij dat mijn zus vragen stelt. Dat adviseer ik ook aan mijn cliënten: door vragen te stellen weet de ander waar in hij jou kan helpen. . Wil ik dit oude patroon los laten? Vragen stellen kan alleen, als je de situatie duidelijk hebt. Er komt dus nog wat bij. Ik heb niet altijd de situatie duidelijk. Ook dan kan ik praten over wat ik voel, de onduidelijkheid die ik ervaar. Daarmee kan ik de situatie duidelijker krijgen, gewoon door er over te praten.

Zo zal elke nieuwe situatie duidelijk laten zien en voelen waar ik vastzit. Er zullen altijd patronen losgelaten moeten worden.

50. Waarin heb jij je altijd aangepast?

Hoofdstuk: Cirkel van stress

Ik ben vooral blijven hangen in ongeloof en twijfel. Twijfel of ik het wel kon, twijfel of dit wel de bedoeling was. Door dit ongeloof en deze twijfel kom ik niet verder. Zo zorg ik er zelf voor dat ik niet slaag, dat het niet slaagt. Ik raak in de stress en gefrustreerd, waardoor het zeker niet gaat lukken. Kijkend vanuit de buitenkant, stap ik  er niet in. Ik mag vertrouwen dat als ik ervoor sta, dat het de bedoeling is dat ik het doe. Zelfs als ik niet weet hoe het gaat. Vandaag vertelde mijn vriendin, dat haar vader zei; als je niet weet waar je aan begint, gaat het lukken! Die mag ik ook ter harte nemen.

Is dit aanpassen: ja dit is aanpassen naar oude normen en gebruiken, naar oude maatstaven. Ik mag geloven en vertrouwen dat wat ik aan nieuwe inzichten en ideeën zijn, ook mijn nieuwe wereld is waarnaar ik mag handelen.

57. Uitnodiging; Jij bent verantwoordelijk voor je gedachten, vervang je negatieve gedachten voor positieve gedachten.

Hoofdstuk: Wanneer ben je heel.

Bewustwording hoe onze mind werkt is al zo belangrijk. Ons brein is georiënteerd op gevaar. Ons reptielenbrein is alert en volop in actie. Als er geen gevaar is, wordt er gevaar gecreëerd, met als gevolg angst. Als je je hiervan bewust bent, dan kun je je mind inzetten. In mijn situatie kan mijn mind uitzoeken wat de beste strategie is. Daarmee kan ik aan de slag gaan met hoe het voelt wat nodig is. Het brein mag in dienst komen en zijn van de intuïtie. Het is niet de bedoeling dat je de mind uitschakelt, maar het is wel de bedoeling dat je mind niet de baas is en zelfstandig aan de slag gaat. Dan gaat het piekeren, rondjes draaien rond zijn eigen staart. Als je intuïtie aan het stuur staat, dan bepaal jij in verbinding met je Hogere Zelf de richting. Dan kan de koers gevaren worden, de mind voelt zich nuttig omdat het dienst staat en zijn handen vol heeft aan de rol die het te vervullen heeft.

63. Geniet van wat je bereikt hebt.

Hoofdstuk: wat heb je nodig om te genieten.

Wees dankbaar voor de stappen die je maakt. Ik voel de conflicterende gedachten. Maar ik mag kiezen voor de dankbaarheid. Het is nog niet volmondig, ik ben nog bang om toe te geven, om erachter te staan. Maar ik weet tegelijkertijd; dit is de bedoeling. Dit is het wonder waarom je gevraagd hebt. Ik mag alles loslaten wat niet langer mijn belangen dient. Ik mag al mijn denken, voelen en handelen richten naar hetgeen de bedoeling is. Dit is een inzicht waar ik heel dankbaar voor ben. Ik weet dat ik hier de moed en de kracht voor zal ontvangen om dit uit te dragen.

Ik mag genieten; er is weer een ronde afgerond.

 

Wil je zelf ervaren hoe jij je persoonlijke vragen onderzoekt? Boek dan een ganslegging op http://www.degansmethode.nl/spelen.php

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *