Eenheid en verwarring

Eenheid en verwarring:

Zoveel eenheid als ik kan ervaren, zoveel versplintering kan ik ervaren.

Dat brengt me behoorlijk in verwarring, dat deze zo naast elkaar bestaan. Hoe kan ik meer van eenheid en heelheid ervaren?

https://youtu.be/u2ad9_d3SmQ

4. Uitnodiging: Welke beweging gebruik je om je lichaam te voelen. Voel je lichaam.

Hoofdstuk: De kracht van intentie.

Elke beweging kan mijn terugbrengen naar mijn lichaam. Vooral dansen vind ik het heerlijkst om mijn lichaam te voelen en te ervaren. Het gaat er om dat je voelt, met welke beweging dat ook is.

De eenheid kan ik ervaren in mijn lichaam, maar ook de versplintering. Deze tegenstelling kunnen tegelijkertijd naast elkaar bestaan: hoe verwarrend. Het is heerlijk om de verbinding, die eenheid te ervaren. Het is verscheurend om de versplintering te ervaren. Daardoor sta ik minder stil bij de versplintering, maar het is mogelijk juist daar waar nog pijn opgelost moet worden, wat ik moet voelen, om te ontdekken wat aangeraakt wil worden. Welke beweging helpt mij om naar deze pijn te gaan? Mogelijk gaat het meer om de naar binnen gerichte beweging. De diepte in.

10. Symbool: Loep

Hoofdstuk: Droom en hun betekenis.

Deze week verschillende dromen gehad: vrij vertaald, mag ik gaan naar mijn minst gewaardeerde delen, daar bevindt zich de gouden sleutel. Daar waar ik me geërgerd of bekritiseerd voel, daar mag ik gaan staan, vrede hebben met mijzelf en dan de volgende stap nemen.

Ik mag mijzelf en dat gene wat ik veronachtzaam onder de loep nemen. Zien dat het waardevol is, dat ik het waarde mag geven. Dit is een opdracht, om mijzelf te ontdekken en alles te accepteren en te waarderen. Niet eenvoudig.

13. Spreek je verwachting uit; wat wil je hier en nu

Hoofdstuk Verborgen verdriet.

Verwachtingen sturen je aandacht. Houden je bij de les, geven je focus. Ik wil mijn pijn leren kennen, ik wil klaar zijn met deze versplintering.

Enerzijds is mijn pijn zo ongrijpbaar, ingekapselde pijn, kan je zo mooi niet zien, er langs heen gaan. Het is ingekapseld vanuit overleving. Maar om te gaan van overleven naar leven, mag het los komen om zo volledig te kunnen leven. Daarvoor moet je deze pijn onder ogen komen, haar aangaan. De moed hebben er bij te blijven. Terwijl je systeem gaat steigeren, het wil niet. Geef je zelf de geruststelling de ruimte; het is okay, alles wat je voelt mag er zijn. Het is niet fijn, maar je gaat er niet dood aan. Integendeel, het is nodig om tot leven te komen. Voel de pijn, zie en erken haar. Haal jezelf niet naar beneden, welke fouten je ook ooit gemaakt heb. Blijkbaar was dit nodig om nu hier te zijn. Ga het aan!

19. De Herberg

Hoofdstuk: Zelf verantwoordelijk zijn.

De herberg is een ontmoetingsplaats. Kun je in gezelschap van anderen in contact blijven met jezelf? Dit lijkt zo’n eenvoudige vraag. Maar hoe vaak vergeten we onszelf door ons te focussen op anderen om onszelf te kunnen vergeten. Onze eigen pijn, ons eigen verdriet, onze eigen opdracht. Hoe verleidelijk, dan hoef je even niet bezig te zijn met je eigen sores.

Maar wil je je eigen verantwoording voor jezelf dragen, dan is het van belang om bewust te zijn. Wie ben je als je alleen bent, wie ben je als je in contact bent met anderen, wie ben je als je voor een situatie staat. Hoe ga je om met jezelf, anderen en de situatie. Allemaal vragen, wat kan de wereld alleen maar vanuit jou perspectief zien. Jouw perspectief is jouw blik op de wereld. Ieder mens heeft zijn eigen perspectief. We kunnen ons soms verplaatsen in de ander. Uiteindelijk keren we terug naar ons eigen perspectief, vanuit onze eigenheid en onze instelling in de wereld.

25. Uitnodiging: Creëer een veilige plek voor jezelf.

Hoofdstuk: Veiligheid en vertrouwen

Een veilige plek voor jezelf kan heel letterlijk gaan om een veilige plek, het kan ook gaan dat je door een ritueel veiligheid creëert. De dagdagelijkse dingen brengen heel veel structuur en veiligheid aan. Uiteindelijk is het van belang dat jij je veilig voelt, om te zijn wie je bent. Je kunt die veiligheid alleen in jezelf vinden.

30. Symbool: Muis

Hoofdstuk Waarom?

Het symbool muis kun je op verschillende manieren interpreteren. Een interpretatie; muizenissen. Het heeft weinig zien om je druk te maken over de reden, de oorzaken van je situatie. Soms kom je daar achteraf vanzelf achter. Uiteindelijk gaat het erom: hoe ga je met je situatie om. Omdat er geen toeval bestaat en we alles onder controle willen hebben, blijven we soms te lang hangen in het waarom. Dit levert vaak grote frustratie op. In een situatie waar we in beland zijn, zijn we vaak niet zover in thuis, dat we de helikopterview kunnen gebruiken. Zodra je de helikopterview kan inzetten, heb je meer zicht, krijg je meer inzicht, dan worden verbanden steeds duidelijker. Geef daarom de waarom vraag tijd. Heel vaak wordt het vanzelf duidelijk.

38. Uitnodiging: creëer een ritueel.

Hoofdstuk: innerlijke saboteur.

Vanuit oude pijn, hebben we een overlevingsmechanisme gecreëerd. Bijvoorbeeld het wegeten van problemen. Om de oude pijn te ontmantelen is het de kunst om uit te komen bij je oude overlevingsmechanisme: wat doe je als je het moeilijk hebt, hoe probeer jij je pijn onder controle te houden. Zet een ander ritueel in de plaats om je oude overleving te ontmantelen.

42. Doolhof

Hoofdstuk: Erkenning

Verdwaal niet in het doolhof. Als je in contact ben met je intuïtie dan weet je wat je nodig hebt.

In de verbinding, in het een zijn is het contact met mijn intuïtie heel natuurlijk. In de versplintering is alles onduidelijk, een vraagteken, en verdwaal ik voortdurend. Daar ben ik niet in verbinding. Niet met mijzelf, wat ik erken een deel van mijn zelf niet: mijn pijn, mijn blokkade zie ik niet. Daardoor kan ik ook geen contact met mijn intuïtie maken. Dit is ook de reden, waarom ook ingekapselde pijn onder ogen gezien moet worden. Het stroomt daar niet. Het kan belangrijke processen tegenhouden. Het mag het licht gaan zien.

Wie verdwaalt ontdekt nieuwe wegen

47. Symbool: Geloof, hoop en liefde

Hoofdstuk: Stresssignalen

Aan jezelf merk je waar het niet stroomt, wat niet loopt. Herken je eigen signalen, herken wat je tegen houdt. Wat is het gevoel, wat is de energie, wat wil er geheeld worden. Als je contact maakt met jezelf, je lichaam voelt, ontdek je waar het niet doorstroomt. Heb vertrouwen in je lichaam, het geeft je heel duidelijk signalen wat niet werkt. Voel wat je voel, twijfel niet. Erken dat wat je voelt waar is, en ga dan met veel liefde voor jezelf aan de slag om te helen. Helen vraagt enorme veel liefde, aandacht en vertrouwen voor jezelf en het proces waar je doorheen gaat.

56. Vraag wat zet je in beweging?

Grenzen trekken

Wat zet je in beweging, ja wat zet mij in beweging. Door heel letterlijk te voelen wat de signalen zijn, door heel letterlijk te voelen wat dit van mij vraagt kan ik, als ik mij niet verzet, in beweging komen. Soms weet je het wel, maar wil je niet. Dan ben je te gehecht aan je oude leven, aan je angsten. Je weet wat je hebt, je weet niet wat je krijgt. Het leven is een grote ontdekkingstocht wat heel spannend kan zijn. Ga je ontdekkingsreis aan, dan zal je je uitdagingen tegenkomen. Dat betekent dat je voortdurend in beweging bent, dat er voortdurend dingen veranderen. Niets blijft het zelfde. Hoe graag je het soms ook wil.

Dus de beweging komt voor mij meestal van binnenuit, soms heel nadrukkelijk van buitenaf, door de mensen en de situaties die op mijn pad komen.

59. Vraag: Ben je het waard om gelukkig te zijn?

Hoofdstuk: hoe krijg je zelfvertrouwen?

Ook al merk je door de ervaringen die je opdoet, dat je meer en meer zelfvertrouwen krijgt, er zijn delen waarin ik me heel erg onzeker voel. In dat kleine kind in mij: leeft nog de vraag: ben ik het waard. Ik kan het kind niet overtuigen, Niet overhalen; in de delen waar pijn ziet, wil het kleine meisje in mij: gewoon voelen dat het er mag zijn, dat het het waard is. Zolang ik dat in mijzelf niet ontdek; is en blijft dit een belangrijke vraag die als een angel steekt.

Wil jou situatie onderzoeken en een persoonlijke ganslegging aangaan? Meld je dan aan op http://degansmethode.nl/spelen.php of mail naar info@via-sophia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *