Verlangen in je leven

Welke plaats neemt verlangen in je leven in?

Het leven is vervuld van verlangen, herken je dat ook als zodanig?

Geef je ruimte aan hetgeen je wil. Of heb je het zo weggestopt dat je zegt verlangen? Wat is dat? Ik heb toch alles al wat mijn hart begeert?

Een ander woord voor verlangen is drift. Daarmee geef ik ook direct de gelaagdheid van verlangen weer. Als het woord drift naar voorkomt denk je aan instincten. Instincten zijn belangrijk voor het leven en overleven. Voorbeelden zijn: Overlevingsdrift, seksuele drift, doodsdrift. Er zijn echter nog andere niveaus van verlangen.

Een ander niveau gaat over het vervullen van… gebaseerd op beslissingen en handelingen zoals kracht, rijkdom, eer

Het derde niveau van drift is gebaseerd op het verwerven van inzicht, wijsheid en antwoord vinden op (levens)vragen.

Uit de kracht van kabbala door Yehuda Berg.

 

9. Symbool: Varend schip

Hoofdstuk: hoe belangrijk zijn je zintuigen?

Het is een oud scheepje, zegt misschien wat hoe men gewend was de levensstroom te bevaren en hoe jij in jou leven, je eigen leven bevaart. Volg je daarin hoe je geleerd wordt? Of kan je je eigen verlangen herkennen en erkennen? Persoonlijk ben ik heel sober opgevoed. K Mocht niet te veel wensen; je moest maar eens tevreden zijn. Veel verlangens werden daarmee onder het tapijt geschoven. Door opnieuw naar verlangen te kijken, merk ik mijn remmingen, voel ik me soms te klein, te nietig voor het verlangen wat door mij heen stroomt. Kan ik het verlangen waarvoor ik op deze wereld ben door mij heen laten stromen, of laat ik mij door oude inprinting leiden?

17. Gebroken Ketting

Hoofdstuk: Oude patronen loslaten

Oude patronen, zetten je vast als ze niet meer passen. Het leven veranderd, de tijden veranderen, verander jij mee, of ga je steeds vaster in de ketting hangen? De ketting breekt niet zomaar: Of je hangt er lang genoeg in, dat je daarmee de druk ophoogt, of het is de beslissing die je neemt. Of je iets aangaat, of niet. Jij bepaalt altijd. Dan is de vraag, bepaalt je hoofd of je hart?

25: Symbool: Pegassus

Hoofdstuk: Veiligheid en vertrouwen

Soms zijn dromen zo groot, je kunt ze nauwelijks bevatten. Toch krijg je deze dromen en verlangens niet zomaar. Ze willen door jou het licht zien. Ondanks dat je niet kunt bevatten wat het allemaal inhoud, het is aan jou om die weg te gaan, en te vertrouwen dat dit het juiste pad is. Net als Pegassus en paard was van de goden, kun je je dromen en verlangens zien als de boodschapper van het Universum. Je hebt zoveel kracht, zoveel wijsheid als je nodig hebt om dit te volbrengen om je droom tot leven te brengen.

36. Symbool : pratende of discussiërende mensen

Hoofdstuk: Coping

Hoe ga je om met zo’n grote droom, waarvan je de reikwijdte niet overziet? Sinds 2012 heb ik het verlangen om iets uit te werken, waarvan me afvraag of ik daar überhaupt wel toe in staat ben. Onlangs droomde ik, waarmee die wens en dat verlangen opnieuw aangewakkerd werd. Nog steeds zit ik met dezelfde vraag, kan ik het wel. Het is zo verreikend, anderzijds hoef ik niet alles te doorgronden. Ik zie dat ik een nieuw format kan maken, waar de inhoud zo veel omvattend kan zijn. Het helpt om daar met mensen over te spreken. Toe te staan, dat ik deze wens heb, toe te laten dat het door mij het levenslicht wil zien. Waar de gansmethode vooral over processen van het dagelijkse leven gaan, gaat het nieuwe format over de wijsheid, de intelligentie die daar bovenuit gaat, die je in lijn brengt met levensdoel. Zodat jij je verbonden voelt met je zijn.

47. Symbool: Geloof, hoop en liefde

Hoofdstuk: stresssignalen

Waar bij de ketting het ging over de manieren hoe de ketting je vast kan houden en met voldoende druk wel zal breken, dan kan voldoende stress de reden zijn om uiteindelijk andere beslissingen te nemen. Zodra je echter Jezelf serieus gaat nemen, Durft te geloven dat jij een bijdrage hebt te leveren, durft te accepteren dat je met je vermogens je eigen pad kan lopen in liefde voor jezelf en het leven dan verdwijnt er een heleboel. Het wordt lichter, je vertrouwen wordt groter, je ziet dat je stappen maakt, je ontdekt dat er altijd genoeg liefde, licht en vreugde is. Er is geen tekort, er is genoeg voor iedereen en iedereen mag erin delen. Ieder heeft zijn eigen bijdrage, jij het jouwe.

53. Symbool: feeën staf

Hoofdstuk Wat is de ziel, herken je hem?

Wanneer herken je nu of iets uit je ziel komt? Het gaat niet om een kortstondig verlangen. Het verlangen is diep geworteld in je zijn. Alle paden die je tot nu gelopen hebt, dragen bij aan hetgeen je nu wenst: dan komt het uit je ziel. Je ziel zoekt zijn weg, en probeert jou op alle manieren tot dit pad te brengen. Je verlangen is een boodschapper van je ziel, je dromen zijn boodschappers, mensen kunnen bijdragen om de boodschap tot je te brengen. Kijk wat er speelt in je leven, let op hoe ze tot je komen: wordt je er blij van? Zelfs al denk je dat je het niet aan kan? Dan is absoluut die sprankeling van je ziel, die herkent wil worden.

62. Symbool: de zon

Hoofdstuk: Waarmee stap jij in je passie?

Het verschil tussen dag en nacht is duidelijk. Je voelt je anders in het zonlicht dan in het duister. Zo is het ook met je passie. Je voelt je lichter, blijer, opgewonder als je je passie volgt. Je voelt de opwinding, je voelt de lichtheid, mogelijk zie je ook al de grote lijnen. Zonder dat je de precies invulling ziet. Volg die opwinding, voel de passie, dit maakt je levend, dit maakt je a live. Doe datgene waarvan je voelt dat het mogelijk veel van je vraagt, maar je ook zo veel kan brengen; je wordt er blij van. Daar gaat het om.

Wil je via deze weg hulp of wil je meer weten? Stuur een mail naar info@via-sophia.nl

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *