Hoe laat je diepe inprints los?

Hoe laat je diepe inprints los?

Het lot of noodlot wordt door veel mensen van jongs af aan geassocieerd met een verlammende angst, voor een onzichtbare macht die hun leven van buiten af bestuurt. Anders gezegd; wie een dubbeltje is wordt geen kwartje.

¨De mens is geneigd tot alle kwaad ¨ ¨Ook al is de geest sterk, het vlees is zwak¨ Al dit soort uitspraken heb ik vanuit mijn opvoeding meegekregen. Uitgaande dat wij geschapen zijn naar Gods beeld valt dit niet te rijmen.

Belangrijk is om je te realiseren dat ons lichaam ons vervoermiddel is, maar dat daarin onze geest is. Zij helpt ons om onderscheid te maken tussen dat wat voor ons lichaam is, wat ons dient en de alles bezielende geest die we in werkelijkheid zijn.

Het leven is een ontwaken, een bewustwording van volmaaktheid.

Ontwaak en wek de goddelijkheid in jezelf op.

De ontwikkeling van onze geestvermogens brengt dagelijks spanningen en innerlijke onrust mee.

Alles wat zich in ons leven voordoet is in eerste plaats een innerlijk gebeuren, dat we op de buitenwereld projecteren en buitenwereld noemen.

Hoe hoger ons bewustzijn, des te bereidwilliger worden we om het leven te accepteren zoals het is.

Wat geweest is kunnen we niet veranderen. We kunnen ons wel voorbereiden op een toekomst die past bij ons goddelijke oorsprong.

(1)Gezondheid is zo belangrijk: ademhalingsoefeningen en beweging geeft het lichaam al nieuwe energie.(2) Daarnaast is rust in je geest enorm belangrijk. Vermijd onnodige frictie. De vaardigheid je aan je leven aan te passen geeft grote vrijheid.(3) Ook is het belangrijk te beseffen dat jij verantwoordelijk bent voor je leven en niemand anders. Met iedere gedachten zetten we krachten in beweging in ons lichaam. Ieder woord dat we spreken en iedere handeling die we verrichten zet krachten in beweging in onszelf en om ons heen. (4)Wees dankbaar voor alles wat het leven je brengt.

Laat positieve, opbouwende gedachten je wezen doordringen. Stel jezelf hiervoor open, maar weer iedere negatieve of verlammende gedachten. Mislukkingen horen bij het leven, maak je daar niet druk om, uiteindelijk zul je slagen.

Wees onbevreesd en je zult wonderen verrichten. Zodra je angst ruimte geeft zal alles mislukken.

Het geloof in jezelf kwijtraken betekent het geloof in God verliezen.

Vrij uit: Sta op en wees vrij door Selvarajan Yesudian

Ik ben opgevoed met angst, ik ben opgevoed met uitspraken hoe zondig en hoe slecht we zijn. Mijn vraag is hoe kan deze overtuigingen uit mijn systeem wissen. Niet het aanrecht is mijn doel, maar vervulling van mijn wezen is mijn doel.

7. Symbool Barbie in de wilde natuur.

Hoofdstuk: wordt je gezien, zoals je bent?

De oude imprints zijn gebaseerd op een verkeerde overtuiging wie je bent.

Je bent niet je lichaam. Het is je geest die daarin woont. Zodra jij je vereenzelvigt met je lichaam, benoemt ik ben mijn lichaam is oriëntatie, de gerichtheid verkeerd. Dan maak ik verkeerde aannames. Wees in eerste instantie duidelijk naar jezelf: Wie ben je, wat ben je?

Kunnen deze inprentingen letterlijk je geest veranderen? Nee, ze zijn gericht op je lichaam. Zodra jij je persoonlijk oriëntatie richt op deze waarheid, krijgen ze een andere lading. Dan mag je nog steeds zorg dragen voor je lichaam; maar dan maak je je voertuig duidelijk wat wezenlijk belangrijk is. In de software van je lichaam verandert niets. Wel wordt voor je lichaam een verdiepingsslag gemaakt, een inzicht wat werkelijk belangrijk en waardevol is.

Wat heeft dat met Barbie te maken? Onze oorspronkelijke staat van zijn; onze natuur is sterker: hoe we ook gevormd zijn door het leven.

11. Vraag: Wat wil deze situatie jouw zeggen

Hoofdstuk: Onvoorwaardelijke liefde.

Onze buitenwereld is een spiegel. Loopt iets niet zoals je wil, wat is je overtuiging?

Wat denk je, wat geloof je. Eerst heb je de bovenliggende overtuiging aangepakt, elke keer ga je een slag dieper. Wat in de basis meegegeven is vanuit liefde, mag je nu vanuit liefde loslaten. Ouders hebben vanuit hun overtuiging geprobeerd jou het beste mee te geven. Uit liefde voor jezelf en voor het leven kun je er nu achter komen. Dat deze overtuiging je niet helpen, maar dwarsliggen. Dan mag je ze vanuit liefde loslaten. Je hebt ze niet meer nodig. Welke overtuiging heb je nu dan wel?

In mijn situatie is mijn overtuiging de volgende: In mij leeft de drang om steeds dichter te naderen tot de liefde van God. In plaats van ¨De mens is geneigd tot alle kwaad ¨ Mijn lichaam helpt mij in alle opzichten om datgene wat ik geloof en ervaar, uit te drukken. In plaats van ¨Ook al is de geest sterk, het vlees is zwak¨

18. Symbool: vrachtauto met auto aan de trekhaak.

Hoofdstuk: Leer jezelf te helpen.

Je bent geen slachtoffer, je bent geen kind van de rekening, je bent niet het product van je opvoeding. Wie ben je? Wat besluit je te zijn?

Belangrijk is wat je antwoord ook is: jij bepaalt.

Wat heb je nodig om jezelf te helpen.
Ja andere mensen kunnen belangrijk zijn in je groei. Maar uiteindelijk ben jij degenen die bepaalt wat je nodig hebt en wat jij toestaat.

25. Symbool Pegassus

Hoofdstuk Veiligheid en vertrouwen

Hoe veilig ben je? Wat heb je te verliezen? Wat heb je te winnen?

Belangrijke vragen. Als jij aan het overleven bent, kun je niet dromen. Als jij je niet veilig voelt, kun jij je niet ontplooien. Wie brengt je veiligheid?, wie gunt jou te leven?

Uiteindelijk is de essentiële waarheid: dat jij je eigen veiligheid in jezelf moet vinden, dat jij zelf degene bent die je zelf gunt om te leven of niet.

Wat je omstandigheden ook zijn; wie ben je in essentie, in hoeverre kan jij meebewegen, durf je mee te bewegen. Controle, angst voor controle verlies bepaalt je mate van veiligheid.

31. De put

Hoofdstuk: Houden van jezelf hoezo?

Vorige week heb ik de vergelijking gemaakt dat de put een energieplaats is, dat jij bent de put komt tanken. Vanuit de vergelijking dat je energie bent, is het mogelijk duidelijk dat je eerst gevuld moet zijn, wil je kracht hebben om: anderen van energie te voorzien. Dat je zelf gevuld moet zijn, wil je anderen helpen zich te vervullen. Jij als energie wezen bent een deel van de schepping. Dus in essentie volmaakt. Dat je in de wereld uitdagingen hebt aan te gaan en op te lossen, is een deel van het goddelijke plan waarvoor je gekozen hebt. Zonder uitdagingen geen groei.

34. Vraag: Hou je van jezelf en je leven?

Hoofdstuk: Heb je tegenslag nodig?

Hou je van jezelf en je leven is de basis. Op dit moment sta je hier. Dit is je uitgangspunt.

Zonder liefde, kan je niets goeds creëren. Zonder acceptatie van je leven zoals het nu is, zit je in verzet. Dan gaat de energie in deze weerstand zitten. Houden van jezelf en je leven helpt je om te zien waar je staat en waar het de bedoeling is dat je gaat. Wat wil je bereiken. In volledige acceptatie van jezelf en de situatie kun je dan stappen maken.

40. Symbool: Huisje boompje beestje

Hoofdstuk: kleine stappen, grote veranderingen.

Al je gevoelens, je denken en je handelen zetten krachten in beweging. In jou waarheid kan je ervaren wat voor jou de bedoeling is, wat voor jou van belang is. Daar mag jij je op richten. Accepteer schijnbare tegenslag als groeipijn, accepteer dat jij doet wat de bedoeling is, stuur bij als je merkt dat je meer gefocust moet zijn, dat je meer aanwezig moet zijn. Gisteren tijdens het wervelen heb ik gemerkt hoe belangrijk het is om steeds weer terug te gaan naar je centrum, om om je eigen as te kunnen draaien. Het gaf mij inzicht; als het nog niet vanzelfsprekend is, moet je eerst meer aandacht geven, jezelf oefenen totdat het iets vanzelfsprekend wordt. Dan kan je zijn wie je bent, dan kan je vanuit je eigen centrum, datgene doen waarvoor je bedoelt bent

51. Uitnodiging: Voed jezelf opnieuw op; begin en eindig de dag met een positieve affirmatie.

Hoofdstuk: Welke prijs ben je bereid te betalen?

Wat wil je bereiken en wat heb je ervoor over om je doelen te bereiken? Zonder jouw input, zonder jouw intentie, jouw aandacht, jouw inspanning gebeurt er niet veel. Wat heb je ervoor, wat wil je echt? Kun je de discipline opbrengen om met jezelf aan de slag te gaan? Heb je voldoende liefde voor jezelf om jezelf te accepteren zoals je bent? Deze wereld, jouw leven zijn de ideale omstandigheden om datgene wat jij te realiseren hebt, neer te zetten. Ga er maar aan!

59. Symbool: Vlinder

Hoe krijg je zelfvertrouwen?

In ieder mens, in alle ervaringen en omstandigheden liggen de bouwstenen besloten om jou te brengen tot de volmaakte jij. Tot datgene wat jij hier te brengen hebben en wat jij te vervullen hebt.

Niets gebeurt voor niets, alle omstandigheden zullen meewerken om de transformatie die jij te ondergaan hebt, te laten plaatsvinden.

Waar pijn is, zullen genezingen volgen;
waar armoede is, zal rijkdom volgen.
Waar vragen zijn, zullen antwoorden gegeven worden;
waar schepen zijn, zal water stromen.
Besteed minder tijd aan het zoeken naar water en verwerf jezelf dorst!
Dan zal er overvloedig water stromen van boven en van beneden.

Rumi

VERHAAL     WATER door Rumi

Een verhaal is als het water
dat je warm maakt om een bad te nemen.

Het brengt berichten over tussen het vuur
en jouw huid. Het laat hen elkaar ontmoeten,
en het reinigt jou.

Maar heel weinigen kunnen neerzitten
in het midden van het vuur zelf
zoals een salamander of zoals Abraham.
Wij hebben bemiddelingen nodig.

Een gevoel van volheid komt,
maar meestal is er wat brood nodig
om dat te brengen.

Schoonheid omringt ons,
maar meestal moeten we wandelen
in een tuin om dat te beseffen.

Het lichaam zelf is een soort van scherm
om af te dekken en gedeeltelijk te onthullen
het licht dat laait
aan de binnenkant van jouw aanwezigheid.

Water, verhalen, het lichaam,
al de dingen die wij doen, zijn bemiddelingen
die verhullen en tonen dat wat verborgen is.

Bestudeer ze,
en geniet van het gewassen worden
door een geheim dat we soms kennen,
en dan weer niet.

 

Heb je interesse in een ganslegging?

Neem dan contact op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *