Hoe breng je evenwicht in geven en ontvangen?

Hoe breng je evenwicht in geven en ontvangen?

Geven en ontvangen staan in directe relatie met elkaar.

Enerzijds gaat het over vervullen van behoeften. Zoals het brood dat je bij de bakker koopt.

Beiden zijn gelukkig: jij kan je brood eten, de bakker heeft zijn geld verdient.

Als je geeft zonder terug te ontvangen of zonder aan te nemen zoals bij burn-out, dan loop je leeg en heb je niets meer om te geven of zelfs te ontvangen.

Als je alleen maar ontvangt en niets geeft, loop je over. En is het evenwicht ook verstoord. Momenteel is de energie aan het verhogen, als je jezelf blokkeert in het stromen, kan je het niet handelen. Daarom is het van belang om alle emoties die je langs komen toe te laten. Ze komen niet voor niets op dit moment bij je langs.

Wat kan je doen om geven en ontvangen steeds meer in evenwicht met elkaar te brengen?

8. Waar ben je goed in?

Hoofdstuk: wat is jouw waarde?

Ieder heeft zijn kwaliteiten; daar mag je van uit gaan. Heel vaak zien we zelf niet waar we goed in zijn. Kijk naar datgene waar je blij van wordt, waar jij je speels bij voelt. Vanuit jouw plezier om datgene te doen waar jij goed in bent, kun je delen. Dan komt jouw kwaliteit in een ander licht te staan. Het is niet dat je hier of daar goed in bent. Nee je leeft het, je maakt het levend. Door jouw plezier vul je je kwaliteiten met jou energie, tot iets bijzonders. Dat wat geen ander heeft.

 

13. Uitnodiging: Spreek je verwachting uit; wat wil je hier en nu?

Hoofdstuk: Verborgen verdriet

Durf jij je verwachting uit te spreken? Waar stoel je het op? Je bent al zo vaak teleurgesteld. Jouw kwetsbaarheid hierin, zelfs als je niet weet of het feitelijk gaat gebeuren is een grote kracht. Jouw verlangen, jouw geloof trekt datgene aan wat je wil. Door te spreken over je verlangen, je wensen en je verwachtingen, maak je iets wakker bij andere mensen. De kiem die in aanwezig is, mag naar boven komen en groeien. Uiteindelijk is leven verandering. Veranderingen die gestuurd wordt door wensen en verlangens maakt datgene mogelijk waar we allemaal van kunnen profiteren. Dan ben je zowel de gever als de ontvanger.

 

20. Uitnodiging: Negeer jezelf niet: ga eens niet plassen als je moet, herken dit gevoel als jij jezelf negeert

Hoofdstuk: de wisselwerking behoefte versus pijn

Als je leert omgaan met de meest vluchtige gevoelens en de meest dominante emoties dan wordt je ware verlangen vanzelf duidelijk. Dan herken je je behoeften en neem je je persoonlijke verantwoordelijkheid voor het invullen van je persoonlijke behoeften. Wees trouw aan jezelf en zie de kansen die in je leven zijn. Jij mag zijn zoals je bent met jouw persoonlijke wensen en verlangens. Ze zijn er niet voor niets. Herken wat voor jou belangrijk en waardevol: ga daarvoor.

 

22. Symbool: Boom

Hoofdstuk: Evenwicht en balans in je leven

Momenteel staan er zoveel bomen in bloei. Ze bloeien volgens hun DNA. Zie jezelf ook als een boom die tot leven komt. In jouw huist de kennis van je ziel. In de stilte kan je er contact mee krijgen. Het is als DNA in jou aanwezig. Hoeveel omwegen je ook maakt. Uiteindelijk kun je het niet tegenhouden. Luister naar je innerlijk stem, volg de wisselende buien van je emoties die je een richting uitsturen, de toevalligheden op je weg die zorgen die je op een pad brengen. Alles komt bij elkaar. Laat deze energie door je heen stromen, het brengt je leven, het laat je bloeien.

 

27. Vraag: Achter welke rol verschuil jij je?

Hoofdstuk: Weten en actie nemen

Al je ervaringen hebben je hier gebracht. Waar sta je nu? Hoe ga je verder? Er komt zoveel energie. Houd je niet klein. Zelfs al weet je niet waar het je toe leidt, voel wat deze energie van je vraagt. Jouw wordt gevraagd te volgen, stap voor stap op je eigen pad. Neem de verantwoordelijkheid voor datgene wat jij in je leven wil neerzetten. Mogelijk kun je oude zaken in een ander licht zien. Veel wat je dacht te kennen, blijkt in een ander licht een nieuwe betekenis te krijgen.

Hoe graag je de zaken ook wil beredeneren, het zal je niet verder brengen. Later zul je het begrijpen. Eerst heb je te voelen.

 

34. Vraag: Hou je van jezelf en je leven?

Hoofdstuk: Heb je tegenslag nodig?

Hou je van jezelf en van je leven? ´n Belangrijke vraag. We kunnen soms zo struggelen, zo bezig zijn met het najagen van wat dan ook, dat we vergeten waar het werkelijk om draait. Hou van jezelf en van het leven. Dit is je mogelijkheid om jou energie in materie neer te zetten. Dit is je mogelijkheid om het leven op zoveel manieren te ervaren. Het leven ervaren doe je vooral in het hier in en nu. In je lichaam, met je lichaam en door je lichaam. Juist door je lichaam als spiegel te zien, ontdek je je pijn en plezier. Zonder lichaam is er geen pijn. Tegenslag en pijn kunnen je helpen om te ontdekken waar jij vast zit. Waar jij of het blokkeert. Waar het niet stroomt. Voel het stromen en laat het daar stromen waar het nog niet stroomt. Het helpt je om het leven in al zijn facetten te ervaren. Om de overvloed aan energie die nu op ons af komt op te vangen.

43. Uitnodiging: kijk naar de dingen in je leven, waar je blij van wordt

Hoofdstuk: Wat is burn-out?

Het leven brengt ons veel ervaringen. Deze ervaringen kunnen diepe emoties met zich meebrengen. Voel waar het over gaat, vermijd drama: dat zal je niet verder helpen. Diepe emoties toestaan, ze leven en beleven brengt die beroering in je, die nodig is om te groeien. Laat ze toe, ze bewegen je, het leven kneed je, sluit er vrede mee en stel je hart open. Datgene waar je vroeger bang voor was, kan je nu opwekken om die persoon te worden die je bedoeld bent om te zijn.

 

48. Symbool: kringloop van het levensenergie

Hoofdstuk: Onderdrukken kost energie

Net zoals het jaar een kringloop heeft, zo kennen wij ook onze kringloop. Datgene wat je nog niet aangedurfd hebt, komt voortdurend op één of ander manier terug. Zodat jij steeds opnieuw de kans krijgt om het nu wel aan te gaan. Vertrouw op het leven. Vertrouw dat jij net als de boom, stevig mag staan, je mag wortelen om te groeien, te bloeien en om daarna weer los te laten.

 

58. De dood

Hoofdstuk; Loslaten

Hoe vaak zijn we niet bang om los te laten. De impact van je intenties en acties gaat door. Net zoals de genezing van n spier na de inspanning plaatsvind: in de rust, zo gaat dat ook bij loslaten. Als je los durft te laten, als je mee beweegt in het ritme van jou natuur, dan zal juist in het loslaten, in de stilte, de grootste veranderingen plaatsvinden.

Dan kan geven ontvangen worden en ontvangen geven. Dan is het één geworden. Dat is als je je krachten en zwakheden samenbrengt. Als je volledig één geworden bent met jezelf en het zijn.

Heb je vragen naar aanleiding van deze ganslegging?

Neem dan contact op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *