Hoe kan jij je nog meer openen voor liefde?

Hoe kan jij je nog meer openen voor liefde?

Ganslegging van 13-4-19

Hoe kan je open staan voor de liefde, het licht en het leven?

Afgelopen week heb ik Q en A gehouden hoe jij kan open staan voor het leven, de liefde en het licht. De wedervraag was toen: Wat is liefde? Het is zo’n breed begrip. Vandaag wil ik dat nog breder trekken. Overal zit liefde in. Alles is liefde.

Hoe kan jij je openen voor de liefde?

Het kan heel materieel zijn: hoe kan je overvloed in je leven ervaren? Hoe kan je houden van je medemens? Hoe kan je houden van de situatie waar je in zit. Hoe kan je het groter geheel zien? En bovenal hoe kan je houden van je zelf? We zijn in ontwikkeling. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die kunnen zeggen dat ze 100% in liefde, overgave en overvloed leven. Dus de vraag is hoe kan jij je steeds verder openen voor de liefde en deze uitdragen? Welke facetten van liefde durf je nog niet toe te laten, en hoe kan jij je daarvoor openen?

 

6. De Brug

Hoofdstuk: Bij je beslissing blijven.

Opzettelijk kiezen van je eigen levenspad. Leer jezelf te begrijpen en je plaats in de wereld. Leer liefde te geven in de wereld.

 

16. Symbool marionet

Hoofdstuk: van inzicht naar uitwerking

Je kunt niet bij hetzelfde blijven. Al iets uitgewerkt is verdwijnt het uit je leven en is het van belang om je te openen voor nieuwe wegen en inzichten. Het leven gaat altijd door. Als je teveel vasthoudt, zal het oude ondanks je tegenstribbelingen omver gaan. Dit kan heel heftig voelen. En met veel weerstand en verlies ervaring gepaard gaan.

 

21. Vraag: Wat zijn je mogelijkheden en talenten?

Hoofdstuk: Mogelijkheden ontwikkelen

Terug naar de basis. Naar je zelf. Wie ben jij, wat heb je te doen. Maak gebruik van je tijd op arde en laat jezelf zien. Je mag genieten van wat er is, maar de bedoeling is dat je dan weer doorgaat.

 

27. Symbool: Leeuw

Hoofdstuk: Weten en actie nemen

Soms weet je niet wat er speelt, maar voel je dat je de volgende stap moet nemen. Je gaat de confrontatie aan van het onbekende. Twijfel en onzekerheid zijn op je pad. Vanuit de liefde wordt je geleid, kan je voelen, kan je ervaren dat hoe donker de weg ook is, hoe onbekend ze ook is dit pad door het duister van het niet weten, brengt je naar het licht van het weten. Accepteer alles wat je voelt als aanwijzingen. Zij helpen je om datgene wat nog uitgewerkt of verwerkt mag worden aan het licht te brengen. Het brengt je naar het leven en de liefde. Je hoeft alleen maar te zijn, te staan, en te vertrouwen.

 

34. Symbool: kijk in de spiegel

Heb je tegenslag nodig?

Kijk in de spiegel, laat alle maskers los. Voel wat er in je speelt, voel alle zachtheid, alle liefde. Als jij meegaat op de stroom van het leven zul je ervaren wat voor jou de bedoeling is. Weerstand, zal tot omwegen leiden, Tegenslag kan tot verdieping leiden. Wat heb je nodig? Je ontvangt datgene wat jij nodig hebt. Het is aan jou hoe jij er mee omgaat.

 

40. Vraag: Durf je het onbekende in te gaan en veiligheid los te laten?

Hoofdstuk: Kleine stappen, grote veranderingen.

Waar je ook je beperking voelt en ervaart, jij kan het voelen. Jij kan voelen waar jij de energie nog niet volledig durft te laten stromen. Daar ligt je ontwikkelmogelijkheid. Daar kan jij de stappen maken. De beslissing het aan te gaan, wil niet zeggen dat het eenvoudig is, maar het geeftje wel de beweging, het geeft je iedere keer een nieuwe uitdaging, stap voor stap. Zodat jij blokkades achter je kan laten en steeds verder durft te gaan.

 

 

45. Vraag: Waarin voel je weerstand, haat of beperking?

Hoofdstuk: Vrede in jezelf

Alleen in het gevecht met je schaduw; het accepteren van al je tegenstrijdigheden, van datgene waar je moeite mee hebt, kun je de zuivere jij ontmoeten. Je mag je eigen inzichten, je eigen licht gebruiken om de wereld te begrijpen, te ordenen en te scheppen. Op die manier genees jij jezelf van oude pijn en wonden. Wijd je aan je taken en verantwoordelijkheden. Voel wat je pad is en ontwikkel je stap voor stap.

 

52: Gevangenis

Hoofdstuk: Tegenstellingen overbruggen

Waar het bij de vorige vraag al ging om tegenstellingen te overbruggen gaat het hier nog een stap verder. Je kan je soms zo vastzetten in je eigen denken, in onmogelijkheden, angsten, oude overtuigingen; dan zit je vast; dan zie je geen uitweg. Door dit pad terug te gaan. Je angsten onder ogen te zien, niet te blijven hangen in onmogelijkheden maar te kijken naar wat is er dan wel mogelijk? Zul je ontdekken dat er geen gevangenis is. Je bent vrij. De wereld ziet er anders uit. Je bent klaar om verder te gaan. Je bent klaar om te doen wat je moet doen. Dat is alleen mogelijkheid via het pad van zelfkennis, zelfliefde. Vertrouw jezelf, vertrouw je intuïtie, vertrouw wat je voelt en ga door.

 

57. Vraag: Waarin ben of voel jij je vervuld?

Hoofdstuk: Wanneer ben je heel?

Als jij je eigen kracht, je eigen teleurstelling onder ogen gekomen bent, ze aangegaan bent en door gegaan bent. Is het mogelijk niet zonder slag of stoot, maar kom je daar waar je wezen moet. Dan kan je voelen hoe dankbaar en vervuld je bent, dat je trouw bent geweest. Trouw aan jezelf, trouw aan je overtuiging, trouw ondanks tegenslagen, of misschien dankzij tegenslagen je doel hebt bereikt.

Heb je vragen naar aanleiding van of door deze ganslegging?

Neem contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *