Dromen en de gansmethode

Dromen en de gansmethode

Face book live Ganslegging van 5 juli 2019. Waar ik droomflarden bespreek met de gansmethode

Vandaag is de laatste ganslegging voor de zomerperiode. Ik houd even een zomerstop. Ik merk dat de gansmethode evolueert dat ik hem anders in mag gaan zetten. Bij de internationale droomconferentie heb ik laten zien dat je ook dromen kunt gebruiken om deze met de gansmethode te onderzoeken. Dromen zijn persoonlijke boodschappen aan jezelf en het is altijd fijn om de boodschap te begrijpen. De kunst is om je dromen te vangen pas dan komt de volgende uitdaging.

Deze week heb ik verschillende droomflarden:

´Witte bedrading die uit mijn hoofd komt´. Een andere droomflard is dat; ik op n scherm zie waar de mensen zich bevinden die gevoelig zijn´. De 3e droomflard is dat; ik als gastvrouw mensen onthaal terwijl ik een zak met urine als een sjaal om mij heen draag.

In dromen kunnen de meest bizar dingen gebeuren. Deze droomflarden lijken niets met elkaar te doen hebben. En toch ligt daar een verbinding. Een die verbinding kan ik oa terugvinden in mijn dagelijkse leven. Bedrading die uit mijn hoofd komt in plaats van in mijn hoofd te blijven gaat over het vergroten van mijn gevoeligheid/ of netwerk. Andere kwaliteiten die ik aan het ontwikkelen ben. Ik zie op een scherm waar mensen zijn die gevoelig zijn. In mijn dagelijkse leven heb ik steeds meer online contact met mensen en het 3e fragment lijkt wat bizar. Urine is een afvalstof. Als je gaat plassen, ontlaad jij je ook. Als ik het als een sjaal om mijn nek draag, houd ik mijzelf warm of koel met mijn eigen proces van loslaten. Het zegt mij dat ik mensen kan ontvangen in mijn energie, en dat wat ik niet meer nodig heb, waardevol kan zijn voor anderen. Als ik deze droomflarden zo kort door de bocht vertaal, hoe kan ik meer over deze essentie te weten komen?

Het gaat over mijn gevoeligheid, gevoeligheid naar andere mensen en hoe ik daarin gastvrij kan zijn. Vanuit deze korte samenvatting kan ik de gansmethode gebruiken om meer informatie te verkrijgen.

https://youtu.be/y_zH5R-je3I

 

Bespreking vanuit de gansmethode

5. Vraag : Wat geloof je?

Hoofdstuk: Macht – en wilsontwikkeling

Ik onderzoek nieuwe paden. Onbekende paden, die ik nog niet ontwikkeld heb, waarbij ik het gevoel heb dat ze belangrijk zijn in mijn persoonlijke ontwikkelen. Ik geloof in groei en ontwikkeling van de mens. Daarvoor mag je openstaan voor de mogelijkheden die het leven je biedt.

 

14. Uitnodiging: let op wat je denkt, bekijk en laat los.

Hoofdstuk: Vast zitten in je situatie.

In mijn leven ontdek ik vele tegenstellingen. Als ik blijf denken in goed of fout zet ik mij vast. In het bij elkaar brengen van de tegenstellingen ontdek ik nieuwe levels van mogelijkheden. Dat vraagt om observatie zonder te oordelen. Voelen wat bij mij past. Toestaan wat er mag ontwikkelen en loslaten wat niet zo aansluit.

 

20. Uitnodiging: Negeer jezelf niet, ga eens niet plassen als je moet, herken dit gevoel als jij jezelf negeert.

Hoofdstuk: Wisselwerking tussen behoeften en pijn

Ontwikkeling is geen voorgeschreven pad. Er zijn vele mogelijkheden om je te ontwikkelen. Voor mij is het belangrijk dat je kijkt waar je interesse naar uit gaat. Dat je je persoonlijke pad ontwikkeld. Door te kijken waar je interesse liggen, waar je behoeftes liggen, ontwikkel het pad zich als vanzelf. Het pad ontstaat door het te lopen. Daar komen je alles tegen, je persoonlijke leerdoelen, je blokkades, je uitdagingen, oude pijn en nieuwe vooruizichten.

 

24. Uitnodiging: Wat is je lievelingsdier, wat betekent dat voor je?

Hoofdstuk: Moed ontwikkelen.

Dieren kunnen ons veel leren. Ik heb 2 katten. De oudste vraagt om eten als hij me ziet. De jongste doet dat niet, maar zodra ik met eten aan kom zetten is zij er als eerste bij. De oudste kan ik negeren omdat ze voortdurend vraagt, als de jongste iets vraagt, reageer ik sneller. Wat kan je daar nu van leren? De oudste kat mist de aanraking die mijn dochter altijd gaf. Zij vertaalt dit in n eetvraag. Doordat mijn dochter niet meer thuis woont, komt mijn kat aandacht te kort. Aandacht die ik haar niet voldoende kan geven. Ook al snap ik het proces; ik kan de oudste kat niet datgene geven wat ze echt wil. Ook niet de vertaling die ze daarvan maakt. Ook al is het uit gemis geboren. Belangrijk is dat we soms iets anders vragen dan we nodig hebben. In onze verslaving, in onze behoefte patroon komt soms iets anders naar voren dan waar het werkelijk omgaat. Mijn kat kan ik dit niet leren. Mogelijk kunnen we onszelf daar wel bewust van laten worden.

 

26. Symbool kracht

Hoofdstuk waarmee stap je in je passie

Als je kijkt naar je eigen wensen en verlangens, los kunt laten wat niet werkelijk de behoefte is, kom je uit bij wat je werkelijk voortdrijft. We hebben allemaal onze drijfveren, onze verlangens. Veel komt in dromen en uitspraken naar boven. Praten over je dromen, praten over de zaken die je bezighouden geeft veel informatie. Enerzijds of dit het werkelijk is wat je wil. Maar tegelijkertijd laat het ook zien hoe jij erover denkt, wat je denkt tegen te komen aan uitdaging of blokkades. Beide zijn goed. De barrières die je ziet, vragen je hoe graag je iets werkelijk wil , of dat jij je laat afschrikken.

 

 

29. Symbool: Vulkaanuitbarsting

Hoofdstuk: Ben je een spons of een vergiet?

Bij een vulkaanuitbarsting staat je leven op je kop. Als ik kijk naar mijn 3e droomfragment kan je eerste gedachte zijn: een sjaal van een zak urine? Bah! Droomtaal is heel cryptisch. Het is beeldend, daarvoor mag je terug naar de essentie van dit beeld. Het gaat voorbij aan het mooie, schone en dergelijke. Het is archetypisch. Urine is in droomtaal bijzonder. Het is alchemistisch, het heeft eigenschappen die zaken kunnen veranderen, verder is het een lichaamseigen, afvalstof van je lichaam, het reinigt je lichaam en als je dorst hebt, kun je eigen urine drinken. Ergens je plasje doen, wil zeggen dat je daar een deel van je eigenheid achterlaat. In deze droomflard is de urine niet meer in maar uit mijn lichaam. Ik heb geloosd. Tegelijkertijd hergebruik ik hetgeen is los heb gelaten. Het ligt als een sjaal om mij heen, het kan me warmen of koelen naar behoefte. Dit droomfragment laat zien dat hetgeen is loslaat, mij kan helpen. Zoals een vulkaanuitbarsting de wereld op zijn kop kan zetten, maar ook de groeipotentie in zich heeft.

 

40. Vraag: durf je het onbekende in te gaan en je veiligheid los te laten?

Hoofdstuk: Kleine stappen, grote veranderingen

Binnen het 1e droomfragment komt er witte bedrading uit mijn hoofd. Door het onbekende aan te gaan, worden er nieuwe verbindingen aan gegaan. Ik ga dingen zien die ik eerst niet zag. Oude verbindingen zijn niet toereikend voor de nieuwe stappen die je gaat maken. De verbinding ontstaan van zelf. Je hoeft alleen je stappen te maken. Daar aan voorafgaand heb je de keuze gemaakt, of je iets aan wil gaan. Ik merk dat ik in het begin vooral heel veel bezwaren zie. Door te denken aan mogelijkheden, mijn behoefte te voelen, blijkt dus voor alle bezwaren een antwoord te zijn. Ze worden niet weggewuifd, maar ze lossen op. Door erover te praten, door erover na te denken, wordt de weg vrijgemaakt.

 

50. Vraag: Waarin heb jij je altijd aangepast?

Hoofdstuk: Cirkel van stress

Er is altijd een druk om je aan te passen. Je omgeving, je opvoeding, je overtuigingen spelen allemaal een rol in je aanpassing. Hoe meer je gaat vertrouwen in het pad dat je gaat, hoe beter jij kunt gaan staan in datgene wat je wenst en verlangt of waar je behoeftes liggen. Als jij je alleen maar aanpast is je groeimogelijkheid nihil. Als jij ontdekt dat je mag en kan groeien in je nieuwe weg, wordt je gesterkt door het pad dat je gaat. En ervaar je minder stress.

 

55: Uitnodiging: Volg je innerlijke leiding

Hoofdstuk: Luisteren naar je innerlijke leiding

Je weg, je pad ontstaat door het openstaan voor je intuïtie, voor de ingevingen die je hebt, en door deze te volgen. Mijn dromen gaan over het pad dat ik ga, het laat me zien, wat er gebeurt en geeft mij inzichten in alchemistische proces dat er gaande is. Tegelijkertijd laat het me zien, dat hetgeen ik loslaat ook belangrijk is op een andere manier. Ik kan laten zien hoe mijn pad gaat, dat er zoveel mogelijkheden zijn, en dat jij ook de mogelijkheid om jouw persoonlijke pad te vinden.

Voor vragen of informatie kun je hier contact opnemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *