Liefde op een dieper level

Liefde op een dieper level

Vandaag zag ik n hond rechtop tegenover zijn baas staan, met zijn poten op haar. Het was liefde; dat straalde uit het hele beeld. Vandaag waren er meer van dit soort beelden in en om mij heen waar liefde was. Liefde in het Zijn, voor elkaar; verbinding. De liefde laat zich op een dieper level zien.

Genieten van wat er is, van de open energie. Dat maakt je open en werkt openend naar je omgeving, zodat er van alles kan gebeuren en daar ook ruimte voor is. Zie wat er gebeurt en verwacht er het allerbeste van.

Liefde kent geen verplichtingen. Angst zit boordevol verplichtingen. 
In het spoor van angst doen we alles wat er te doen valt omdat we het moeten doen en dus denken van anderen dat die ook doen omdat ze moeten. Angst heeft nergens respect voor. 

Wees in liefde voor het idee van liefde, niet voor hetgeen het produceert. Het gaat om de energie die alles in beweging kan zetten. Liefde en geluk om een bepaalde reden, kan je nog steeds afgenomen worden. Abraham

Wijsheid en liefde zijn onderdelen van de ziel. De wijsheid, het licht en de liefde zijn in je. Blijf kalm en adem rustig door en voel wat er in je is. Focus je op de rust en de puurheid binnen in je. Dan kom je meer in contact met je ziel. Deepak

De universele liefde brengt je de hemel op aarde. Voel hoe de liefde in dienst staat van jou. Om je daar te brengen waar je mag zijn, in dienst van de mensheid.

9. Symbool: schip

Hoe belangrijk zijn je zintuigen?

Zien, horen, ruiken, voelen, proeven. Onze zintuigen brengen de wereld binnen. Via onze zintuigen leren we de wereld kennen. Doen we ervaringen op. Ons leven brengt ons vele ervaringen waar we van kunnen genieten. Het laat je zien waar je afgestemd op bent. Vandaag is dat de liefde. Universele liefde, liefde op de verschillende levels, waar je door geraakt kunt worden. Die aanwezig is, die je de kracht van liefde laat zien. Liefde die omhult, beweegt en waardoor je geraakt kunt worden. Wat zou je zijn zonder de liefde? Liefde brengt je in verbinding met alles wat er is. Hoe meer je je hart kunt openen, hoe meer de liefde door je heen stromen, hoe meer je verbonden bent en aanwezig kunt zijn in het hier en nu.

13. Symbool: pleister

Hoofdstuk. Verborgen verdriet

Liefde heelt je, gewoon door open te staan voor de liefde. Door de liefde in je leven toe te laten. Er niets kwaads achter te zoeken. Soms kunnen we dat gemakkelijker accepteren van een dier dan van een mens. Terwijl het gaat om dezelfde liefde, dezelfde energie die je kan raken. Het is denken die er grenzen aan stelt, die er wat achter zoekt. Het is het denken die de pijn verstopt van een gebrek aan liefde. Maar ook het denken die je weghoudt van de natuurlijke heelheid van liefde.

18. Symbool: takelwagen en auto.

Hoofdstuk: Leer jezelf te helpen.

Wat raakt de liefde nu in je aan? Is het je gebrek, je gemis of je puurheid? De liefde vindt je niet bij de ander als het in jezelf niet aanwezig is. Die liefde begint in het toestaan dat er in jou liefde is. Liefde ontvangen gaat over ontvankelijk zijn, jezelf openstellen voor de liefde.

28. Vraag waarin voel jij je zwak?

Hoofdstuk: Als angst regeert.

Je grootste kracht is tegelijkertijd je grootste zwakheid.

Liefde toestaan, je openen voor de liefde wordt zo vaak benoemd als zwakte. Terwijl het je grootste kracht is. Zonder liefde is er geen leven. Kinderen kunnen niet groeien zonder liefde, wij volwassenen kunnen niet in ons lichaam aanwezig zijn zonder liefde. We kunnen de energie niet laten doorstromen zonder licht en liefde. De liefde zorgt er voor dat je blokkades smelten, dan je pijn verlicht wordt, dat je verdriet getroost wordt. De liefde is helend op de meest universele manier die je kunt bedenken.

36. Symbool: gesprek.

Hoofdstuk: Mag je van jezelf onvolmaakt zijn en toch goed genoeg?

Ja maar jij… hoeveel gesprekken gaan zo? Zo’n manier om dingen uit te spreken, legt de verantwoordelijkheid, de liefde buiten je. Als je voelt, hoe iets bij jou binnen komt, hoe iets in je leeft; dan kan je zeggen: zo voel ik het. Dat getuigt van zoveel liefde, zoveel respect naar jezelf, dat de ander kan meevoelen, mee bewegen en accepteren, ja zo is het.

43. Uitnodiging: Kijk naar de dingen in je leven waar je blij van wordt.

Hoofdstuk: Wat is burn-out?

Het leven vraagt van je om te beleven, te leven en aanwezig te zijn. Wat maakt je blij, wat beroert je? Het kunnen kleine dingen zijn, grote dingen. Vanmorgen de hond die in zoveel overgave tegen zijn baas stond; het raakte mij. Het toonde liefde in al zijn puurheid. Daar wordt ik blij van. Dan wordt ik ook geraakt in mijn liefde voor het leven. Kijk naar datgene wat jij om je heen ziet, wat je zintuigen, je ervaringen tot je brengen en ben aanwezig. Dit is zo belangrijk, het leven te voelen en te ervaren in al zijn facetten.

55. Symbool: regenboog

Hoofdstuk; Luisteren naar innerlijke leiding

De regenboog met de pot met goud vind je niet aan de horizon, maar in je eigen hart. In jouzelf kan je de liefde vinden, die jij mag delen met de mensen om je heen. De liefde die ons allen tot leven brengt, die ons raakt. Het is zo belangrijk om je hart te openen en je te laten raken door de liefde. De liefde overwint alles. Ook in het dagelijkse leven zal de liefde je helpen jezelf te overwinnen.

61. Symbool: licht

Hoofdstuk: Doel hebben en zijn.

Door je hart te openen, aanwezig te zijn en de liefde die je in draagt uit te dragen. Je hoeft niets te doen om jezelf te zijn.

 

Voor informatie of vragen kun je hier contact opnemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *