Is de liefde (on) verzadigbaar?

Is de liefde (on) verzadigbaar?

Ganslegging van 20-09-2019

Kun je ooit teveel liefde ontvangen of ben je onverzadigbaar? T zijn eigenlijk 2 vragen die een heel andere kant op kunnen gaan.

Onverzadigbaar verwijst naar een bodemloze put : hoe veel je er ook in stopt, er is nooit genoeg. Te veel liefde verwijst naar de mogelijkheid dat de hoeveelheid liefde die we kunnen bevatten beperkt is en dat er een moment komt dat het klaar is, dat het genoeg is. Dus waar de een richting de limiet gaat, gaat de ander op (in de volksmond negatieve manier) in een bodemloze put. Heeft dit iets met Universele liefde te maken? Of heeft dit met onze persoonlijke beperkingen te maken? Ik stelde mezelf deze vraag en keek naar de fontein waar de zon op scheen: stralend ging het licht door het water en stralend ging het naar buiten. Daarbij fonkelend, regenboogkleuren en helder wit licht zichtbaar makend.

Ik kan me voorstellen dat de liefde, de universele liefde er zo uitziet: de verbinding die gemaakt wordt en wat je uitstraalt naar buiten. En dat kan door blijven gaan. De zon heeft wel zijn cyclus maar is niet weg. De fontein wordt wel aan en uit gezet, maar het water is niet weg: het blijft stromen. In het moment is het voortdurend aanwezig en straalt

Eigenlijk is de vraag: Hoe kun je aanwezig blijven; niet wegzakken in vanzelfsprekendheid en jezelf niet beperken in het ontvangen van liefde?

9. Symbool: schip

Hoofdstuk: Hoe belangrijk zijn je zintuigen?

Liefde ervaren, liefde gewaarworden. Liefde geven en ontvangen. Het gaat verder dan je lichaam kan ervaren, het gaat verder dan je oog kan zien. Terug kijkend naar je leven, kun je ontdekken waar je liefde ontvangen hebt, gemist hebt, gegeven hebt of juist onthouden hebt. Daar kun je ook ontdekken hoe Liefde doorwerkt, in je hele wezen, in je hele systeem, in je intentie, in de natuur om je heen, dat het overal aanwezig is. Je zintuigen kunnen je helpen het zichtbaar te maken; maar de aanwezigheid is er altijd of je het nu ziet of niet. Het heeft vooral met jezelf te maken, waar jij staat of je het als liefde kunt ervaren of als liefde kunt zien.

14. Symbool: Vinger omhoog

Hoofdstuk: Vast zitten in je situatie

Ik heb de vinger altijd als een waarschuwing gezien, terwijl mij ook is gezegd zie het als een vingerwijzing. Kijk hoe jij het kan ervaren. De waarschuwing heeft met mijn achtergrond te maken. Pas op : er wordt vast iets anders bedoeld. Wees niet zo goedgelovig. Mijn vingerwijzing is: geloof maar. Wat jij voelt klopt. Er is altijd liefde in en om je heen. Je hoeft je niet te beperken in de liefde. Je bent geen bodemloze put, liefde gaat altijd over ontvangen en doorgeven. Daarmee is er altijd een voortdurende stroom van liefde , die altijd doorgaat, die liefde genereert en vermeerdert. Waar je in liefde en uit liefde dankbaar voor kunt zijn.

20. Uitnodiging: Negeer jezelf niet, herken wat je nodig hebt

Hoofdstuk: De wisselwerking behoeften versus pijn.

Niemand kan zonder liefde. Met name de liefde en de zorg voor jezelf is belangrijk. Het gaat om jou. Jij bent belangrijk in je eigen leven. Jij mag voor jezelf zorgen. Van daaruit kun je de liefde ontvangen en doorgeven. Als jij het jezelf niet waard vind om van te houden, ben je niet in staat om liefde te ontvangen, dan zul je liefde niet als zodanig herkennen, dan zal je pijn als een bodemloze put fungeren en ben je onvoldoende in staat om liefde in je op te nemen.

Als je de Liefde niet als Universele liefde erkent, haar ook niet als Universele liefde herkent, kijk je naar de vorm, dan wordt de liefde afgepast. Want denk erom je zou eens te veel ontvangen, of het zou niet oirbaar zijn.

28. Vraag: Waarin voel jij je zwak, welke woorden gebruik je hiervoor?

Hoofdstuk: Als angst regeert

Waar ik het eerder had over het vingertje: gaat het eigenlijk over goed en fout denken. Iets is goed of fout. Vanuit die dualiteit is het heel moeilijk om Liefde als Universeel gegeven te zien. Liefde kan je overal zien en mag overal aanwezig zijn. Vanuit beperkende gedachte; doen zoals het hoort, wordt er geoordeeld over Liefde. Liefde laat zich echter niet in een hokje stoppen. Liefde is altijd aanwezig. Je kunt het gewaarworden als jij Liefde in je hart hebt. Dan zie je het overal, dan mag het er overal zijn. Dan mag je nog steeds keuzes maken, op welke gronden dan ook, maar dan niet vanuit ontkenning van de Liefde

38. Vraag: Welk risico’s durf jij (niet)te nemen?

Hoofdstuk: Innerlijke saboteur

Liefde opent je, maakt je ontvankelijk. Door in liefde te staan ontdek je waar jij nog een ontwikkeling hebt aan te gaan. Durf je dat aan? Het is deze vraag die ons bang kan maken: bang voor onze eigen innerlijke grootsheid. Wij zijn in liefde geboren, in liefde op de wereld gezet met de bedoeling de liefde in ons zelf te vinden en uit te dragen. Durf je dat risico te nemen?

43. Uitnodiging: Kijk naar de dingen in je leven waar je bij van wordt

Hoofdstuk: Wat is burn-out

Vanuit overtuiging zorgen we niet goed voor onszelf, gunnen we onszelf niet datgene wat goed is. Nemen we niet de stappen die goed voor ons zijn. Lopen we leeg uit gebrek aan zelfzorg. Lopen we leeg door gebrek aan zelfliefde. Denken we dat er een beperkte hoeveelheid liefde en goedheid is. En als jij het niet waard bent, dan geef je het liever aan de ander en maak je van je zelf een vloerkleedje: grenzen zijn weg in de zelfzorg, goed zijn voor jezelf wordt dan een egoïstisch woord. Dat is de wereld op zijn kop. Dan is de wereld niet meer liefdevol maar juist heel angstig.

47. Vraag: Waarin durf jij je niet over te geven?

Hoofdstuk: Stresssignalen

Vanuit angst stellen we hoge eisen, moeten we de dingen perfect doen, wordt de lat hoog gelegd. Stresssignalen worden niet herkend of anders geïnterpreteerd: vanuit angst zijn dat bevestigingen dat je het niet waard bent. Vanuit liefde gezien, kan je zien dat jij je zelf ruimte mag geven.

Je point of vue is zo bepalend hoe je het leven, de liefde binnen kan laten komen. Of liefde bedreigend is, of dat jij een bodemloze put bent of gewoon mag genieten van het ¨In liefde Zijn¨

Vind je eigen Liefde in je hart, sta toe dat je jezelf lieft, dat je anderen lieft, dat je de liefde deelt, op de manier die voor jou passend is. liefde maakt daar zelf geen onderscheid in; het is gewoon aanwezig en wil er gewoon voor je zijn.

57. Vraag: Waarin, waardoor wordt jij vervuld?

Hoofdstuk: Wanneer ben je heel?

Hoe meer liefde er door je heen stroomt, hoe meer angst los kan komen. Daar waar liefde is, kan geen angst zijn. Liefde heelt, liefde harmoniseert en brengt je in evenwicht. En ja natuurlijk gaat het proces door. Je bent niet voor niets hier op aarde. Er zijn zoveel levels in liefde en bewustzijn, we beginnen nog maar net. Laat je daarin bijstaan door de Liefde en ben aanwezig.

 

Wil jij meer liefde in je leven toelaten en angst loslaten?

Heb je hier vragen over of wil je hierover met mij in gesprek, neem dan contact op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *