Vloeken in de kerk

Vloeken in de kerk of stappen uit vanzelfsprekendheden.

Waar gaat vandaag de vraag met de gansmethode op fb live over? Tegenstellingen overbruggen. Heden en verleden verbinden? Het gaat erover dat je in liefde kijkt naar jezelf. Dat je kijkt welke boodschap het verleden ten opzichte van het heden je nu te vertellen heeft. Het is niet één laag, er zijn altijd meer lagen, meer boodschappen die je kunt ontcijferen. Je kunt nu alleen ontdekken wat het verleden je tot nu gebracht heeft, maar je gaat ook ergens heen. Al je ervaringen vormen, je gehele levensverhaal vormt een verbindende schakel. Niets staat op zichzelf, ook al kan je dat nu nog nog niet zien.

Ganslegging: In het verleden naar het heden zie ik terug dat ik het gaan staan in mijn waarheid en daarvoor uit durf te komen, een issue is. Ik heb geen geheimen, maar ik weet dat sommige dingen kwetsend over kunnen komen. Het is als vloeken in de kerk. Of is dat mijn excuus om er niet ronduit over te praten? Hoe kan ik respectvol en integer mijn weg gaan, ook al is dit buiten de gebaande paden? En hier voor uit komen, zodat vanzelfsprekendheden, minder vanzelfsprekend zijn?

04. Symbool: focus

Hoofdstuk: De kracht van intentie

Wat is je bedoeling? Gaat het om andere te kwetsen en daar reuring brengen of gaat het om je persoonlijke proces. Elke keer kun je deze vraag aan jezelf stellen, wat is je doel? Als het gaat over de verbinden van tegenstellingen, mijn heden en verleden te verbinden, zie ik mijn persoonlijke proces. Wat ik in het leven te doen heb. Ik ben er nl van overtuigd dat niets voor niets gebeurd. Dat alles bij elkaar komt en dat alle ervaringen die je meemaakt te maken hebben met het geheel van je leven.

11: Symbool: rugzak

De kracht van onvoorwaardelijke liefde

Ieder maakt van alles mee: blije dingen, verdrietige dingen en alles wat daar tussen zit. Hoe kun je daar naar kijken? En hoe dragen ze bij bij het geheel? Ieder mens heeft zijn levensopdracht, een bepaalde reden wat je in deze wereld neer te zetten hebt. Om zicht te krijgen op je levensopdracht is het goed om te kijken naar de ervaringen die je in je leven hebt. Deze toe te staan, ze te accepteren en ze meester te worden. Dan zijn al je ervaringen bouwstenen en dragen ze bij.

15. Symbool: Tanden

Hoofdstuk: Nee wat betekent dat voor je?

Je tanden ergens inzetten of smilen. Sommige zaken lopen niet, worden zonder reden afgesloten. Dan blijf je zitten met de waarom vraag. Soms weet je het, soms niet. Het is goed hiernaar te kijken. Wat heeft het je te zeggen? Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Kijk je van de buitenkant of van de binnenkant. Naar buiten toe is het helemaal niet leuk om toe te geven dat iets niet loopt, maar het kan totaal niet passend zijn in je levensopdracht. Het kan zijn dat je vanuit verkeerde redenen ervoor gekozen hebt, of dat je wel mag proeven wat het is, maar dat het niet de bedoeling is dat je dit doet.

23. Uitnodiging: geef jezelf waardering.

Hoofdstuk: Gekwetst ego,wat doe je ermee?

Als je voor het mooie beeld; andere doen het toch ook,beslissingen neemt, kan je flink teleurgesteld worden. Ieder heeft nl zijn eigen weg. Gezien vanuit het feit dat alle ervaring de essentie van het geheel kun je wel voorstellen wat het dan wel van je vraagt. Oef, misschien toch over jezelf heen stappen, het gaat niet om dat mooie plaatje.

28. Vraag: waarin voel jij je zwak?

Hoofdstuk: Als angst regeert.

Je zwakheid is je grootste kracht, je kent deze uitspraak vast wel. Kan het zijn dat datgene wat niet zeg, maar wel belichaam mijn grootste kracht is? Mensen voelen, jij voelt, dat ik niet in een geijkt plaatje pas. Daarvoor hoef je niet de details van mijn privé leven te weten. Daarvoor hoef ik jouw te kwetsen of schokeren met feiten of situaties. Mijn leven geeft mij een range, zodat ik een bereik ontwikkel wat iemand kan aanspreken of afstoten. Zo be it. Ik ben, wie ik ben.

31. De Put.

Hoofdstuk: Houden van jezelf hoezo?

En dan is het belangrijkste dat ik in contact met mijzelf sta. En voor jouw geld dat jij voor jezelf mag zorgen. De put vraagt je waar put jij uit? Drink jij uit de levensbron of drink jij wat al honderd keer gezegd en besproken is en praat jij na? Ieder heeft zijn eigen waarheid, zijn eigen wijsheid waar hij uit kan putten.

38. Vraag: Welk risico durf je (niet) te nemen?

Innerlijke saboteur

Spreken vanuit je eigen wijsheid, hoe eng is dat? We saboteren onszelf zo vaak, door niet te staan in onze eigen waarheid, onze eigen wijsheid niet te gebruiken. Je eigen wijsheid, heb je altijd tot je beschikking. Maar is meestal niet common sense. Het houd zich niet aan vaststaande feiten. Niet aan hoe het hoort.

45. Uitnodiging: Zorg goed voor jezelf

Hoofdstuk: Vrede in jezelf

Alle nieuwe dingen zijn eng, alle ruimte die je in jezelf ontdekt zijn in de eerste instantie eng. Als je jezelf afwijst omdat het niet is zoals het hoort, blijft er weinig van je eigenheid over. Als je verkent en toestaat dat er nieuwe ruimtes in je ontwikkelt worden, verken je wat passend voor je is, ook al is het in het begin nog eng. Door niet direct af te wijzen, maar te kijken waar het voor staat, hoe het in verhouding staat met je levensopdracht kom je paden die je vooraf niet voor mogelijk heb gehouden. Dan ontdek je een wereld aan mogelijkheden in jezelf.

49. Vraag: wat is de rode draad van deze situatie vergeleken met vorige situaties

Hoofdstuk: De kracht van het verhaal.

Waar gaat het werkelijk om. Net zoals in het begin de vraag van focus is, gaat het er om of dit je weg is vanuit je innerlijk weten. Of je het nu stilletjes doet, of met veel tromgeroffel; als jij achter je keuze staat, dan is het goed. Dan kun je gaan zien, vaak in de details wat de rode draad is. Wat de situaties met elkaar verbindt. Het kan vanuit stilte een enorme kracht zijn die je naar buiten brengt. Het kan zijn dat het niet direct herkend wordt. Maar stilletjes aan doe jij je werk en gaat het door.

54. Welke keuzes zijn beslissend geweest in je leven?

Hoofdstuk: Wat verwacht je van het leven?

Elke keer krijg je de vraag, ga je het aan of doe je het niet? We hebben allemaal vrije keus. Zo creëer jij je leven. Maar je ziel brengt je iedere keer weer terug bij dat wat de bedoeling is. Hoe meer jij volgt wat de bedoeling is, des te soepeler loopt je leven.

60. Vraag: Wat heb je gedaan ondanks alle weerstand?

Hoofdstuk: Angst aangaan.

Nieuwe dingen zijn spannend, buiten de gebaande paden gaan is eng en daarvoor uitkomen nog enger. Als je het niet doet, blijf je in angst zitten. Hoe vrijer je wordt om uit te komen voor je waarheid, hoe krachtiger je zult zijn. Het hoeft niet in één keer, maar ga de weg, de weg van je eigen kracht, je eigen wijsheid. Het zal je brengen wat voor jou de bedoeling is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *